GoPro Hero 11 Mini

GoPro Hero 11 Mini

Svaki skok, zabilježen

Snimanje vlastitih podviga, bilo stacionarno ili u pokretu, ima univerzalnu riječ kada govorimo o snimkama visoke kvalitete: GoPro

Društvene mreže omogućile su nam da vidimo neke od najnevjerojatnijih podviga sportaša i rekreativaca čije uratke nikada nije bilo lakše dijeliti. GoPro se od malene ideje za popunjavanje niše pretvorio u cjelogodišnje iščekivanje novog modela kako bismo vidjeli što su sada novo uspjeli ugurati u malenu kutijicu.

Nove kamere susrele su se i s potpuno novim problemom, kako su korisnici počeli zahtijevati sve profesionalnije rezultate od svoje akcijske kamere. Danas tako imamo dva zaslona, jedan sa svake strane kako bismo u svakom trenutku mogli kontrolirati kadar, što je iznimno bitno ako se sami snimate jer loš kadar u ključnom trenutku može uništiti dugu pripremu snimljene senzacije.

Uz to, tu su i čak tri ukomponirana mikrofona sa stereo funkcionalnošću, no danas se zahtijeva i mogućnost dodavanja čupave zaštite od vjetra, pa i odvojenog mikrofona. Tu je, naravno, i potreba za dodavanjem LED rasvjete, i tako ste od akcijske kamere dobili iznimno atraktivnu kameru koja se možda neće dopasti originalnoj publici.

20230723222528 MG 8548

 

Zato smo odlučili zalijepiti novu GoPro 11 Mini koja se rješava svih dodatnih črčkarija i spremna je za akciju od prve minute kada ju upalite. I dalje dolazi u velikoj kutiji sa svim potrebnim dodacima, od žice za punjenje, osnovnog držača za montiranje s vrlo čvrstom ljepljivom podlogom i, naravno, samom kamerom. Mini verzija je manja, točnije, uža i nešto lakša, a izvana ćete primijetiti da ne koristi zaslone. Umjesto zaslona, straga imamo vrlo korisnu rebrastu površinu koja se pasivno rješava topline, jednog od velikih izazova kod malenih kamera koje zadržavaju performanse puno većih modela.

No, osim radijatora, straga imamo drugi set nožica za montiranje kamere na željene pozicije u odlukama poput onih stavljate li ju na vrh kacige ili ju montirate na bradu, radi dobivanja vrlo različitih pogleda na svoje vratolomije. Dodatna lokacija za montiranje umanjuje potrebe za dodacima van same kamere kojima se mora pričvrstiti veća verzija. Univerzalni dizajn spomenutih nožica jamči kompatibilnost s većinom postojećih dodataka za GoPro kamere.

Manji dizajn ne znači i manje performanse jer je GoPro odlučio zadržati gotovo sve specifikacije standardnog modela kada je riječ o snimanju videa. Dobivate isti senzor s istim mogućnostima snimanja u visokoj rezoluciji, mogućnosti iznimne stabilizacije videa, kao i dodavanje leće za ultra-širokokutno snimanje. Kako su prednje leće zamjenjive, kompatibilni su i brojni filteri koji postoje na tržištu.

Ako se pitate kako kontrolirati kameru, odgovor je vrlo jednostavan: aplikacijom. Dobivate video uživo iz same kamere, a sve postavke možete mijenjati za dobivanje idealnih uvjeta za sljedeći pothvat, od rezolucije, brzine snimanja, kvalitete, stabilizacije, pa čak i streaminga uživo putem konekcije s mobitelom.

U usporedbi s prošlim modelima, serija 11 ima veći senzor, poboljšanu HyperSmooth 5.0 stabilizaciju koja može zaključati horizont, a HyperView digitalne leće odličan su pristup današnjem svijetu gdje se vodi konstantna borba između horizontalnog i vertikalnog videa, jer snimaju u 8:7 omjeru te nije problem kasnije izrezati sadržaj za bilo koji od traženih oblika.
Mi smo kameru montirali na kacigu, sjeli na električni bicikl koji nam se taman našao na raspolaganju, i krenuli u avanturu.

20230723221421 MG 8513

20230723222047 MG 8529

20230723221823 MG 8524

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za GoPro Hero 11 Mini

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

GoPro Hero 11 Mini - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.