Electrolux Pure i9

Electrolux Pure i9

Trokrakna usisnica

Iako je Roomba vjerojatno najpoznatiji robotski usisavač, upravo je Electrolux bio prvi proizvođač koji je predstavio još davne 1996. godine svoj prvi model o čemu smo i pisali u uvodnom tekstu. 

Za razliku od disk oblika koji je uobičajen u ovoj kategoriji, Electrolux je predstavio model trokutastog oblika pri čemu je glavna nit vodilja takvog dizajna bila bolje čišćenje u kutovima. S prednje strane ima plastični branik koji bi trebao ublažiti udarce u namještaj i zidove, ako do njih dođe. U našem testiranju se Electroluxov sustav 3D Vision system za navigaciju pokazao odličnim i nije se zabijao, već je prilično dobro uočavao prepreke. Sustav se sastoji od kamere koja je smještena centralno i dva bočna lasera, pa ovaj sustav omogućuje prepoznavanje prostora, prepreka, rupa (pad s ormara ili stepenica) i na koncu bolje čišćenje.

electrolux shema goreelectrolux shema dolje
Kontrolna ploča smještena je na gornjoj strani usisavača i tu su osnovne funkcije (start/pauza, spot tipka za intenzivnije čišćenje ograničenog područja, Home tipka za vraćanje do bazne stanice i Eco mod rada. Na ploči su i LED indikatori o stanju baterije i WI-Fi signala.
Upravljanje Pure i9 se odvija putem mobilne aplikacije koja postoji za Android i iOS operativni sustav, a kao napomena proizvođača, treba se spajati na 2.4 gigahercnu mrežu. Spajanje na Wi-Fi od uređaja odvija se brzo, potrebno je uređaj držati preokrenut dok se ne spoji. Inicijalni dojam nakon testiranja na više podloga i s našim za ove uređaje možda prezahtjevnim testovima jest da je Pure i) daleko najtiši, ali i nije toliko uporan u ponavljanju dok sve ne bude čisto.

electrolux na podu

Na pločicama i tapisonu se nije istaknuo, dok je na parketu bio zamjetno uspješniji od primjerice Samsunga. Kako on na svom rubu ima četku koja mu pomaže kod kutova i rubova, također nije ispao dobar sa sipkim ostacima, odnosno rižom koju je razbacao po sobi.
Electrolux smo stavili kao i ostale i na stol da vidimo kako će detektirati rubove i ima li opasnost od pada, no on je taj zadatak i na našem reflektivnom velikom stolu uspješno obavio. Ono što je također odlično riješeno je čišćenje spremnika koje je najlakše i najpristupačnije od svih modela.
U aplikaciji imamo set ikona sličan rasporedu na samom usisavaču, a dodatak je planirano usisavanje, pa tako možete isprogramirati usisavač da krene dok ste vi na poslu i očisti sve. 

Screenshot 20180620 184059

Uređaj ima velike kotače i uspješno prelazi između pločica i tepiha, te manjih pragova, no u dijelu redakcije gdje imamo malo viši prag nije se uspio popeti. U aplikaciji imamo slike mapiranog prostora, dobiva se notifikacija ukoliko uređaj zapne, a baterija je dovoljna za otprilike pola sata čišćenja. Kada je pri kraju, robot se vraća na baznu stanicu na punjenje. Kada smo baznu stanicu postavili na parket, imali smo problema s povratkom na nju.

electrolux infobox

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Electrolux Pure i9

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Electrolux Pure i9 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.