Philips 272B7QUBHEB

Philips 272B7QUBHEB

Zvijezda ureda

Nova generacija uredskih monitora s QHD rezolucijom od 2.560 x 1.440 piksela može vam osigurati future-proofing za rad od kuće ili u uredu.

Philipsova ponuda Business monitora nudi atraktivne i moderne modele s različitim funkcionalnostima te vrlo sličnim nazivima, pa provjerite dvaput što kupujete. Šifra iza „272B7“ naziva specificira dodatke koje ćete dobiti na monitoru, a brzim googlanjem mi na testu imamo „srednji“ model koji dolazi zajedno s naprednijim USB-C dockom, a iznad njega možete dobiti i model s ugrađenom kamerom na vrhu monitora.

Riječ je zapravo o standardnom modernom uredskom monitoru, kakvih bismo lako mogli vidjeti i dva komada na jednom radnom mjestu. Dolazi s dijagonalom od danas, rekli bismo, standardnih 27”, što mu daje dovoljno radnog prostora za gotovo sve zadatke bez obzira na radno mjesto, a s QHD rezolucijom od 2.560 x 1.440 piksela, slika je dovoljno oštra da neće dolaziti do „Screen Door“ efekta kod korisnika. Ono što smo odmah primijetili za razliku od budget monitora, svakako je njegova masa jer je glavna konstrukcija metalna i monitor samim time može izdržati više premještanja te je općenito manje osjetljiv na rukovanje, no zato se također neće lako pomaknuti. Zaslon ima svjetlinu do 350 nita, pa ga možete koristiti u gotovo svim uvjetima osvjetljenja i često je daleko ugodniji za rad na laptopu. Zapravo je i predviđen za moderan rad u uredu gdje se očekuje da ćete na njega spojiti samo laptop i krenuti u akciju. Naime, osim standardnih HDMI i DisplayPort konektora, ima i moderan USB-C hub, pa laptop samo spojite kompatibilnom USB-C žicom, a odmah dobivate video signal na monitor, a monitor istovremeno puni laptop snagom do 65 W te omogućuje prijenos podataka preko četiri USB-A izlaza na samom monitoru. Imate čak i utor za Ethernet kabel, pa laptop spajanjem na monitor može dobiti i odličnu mrežnu povezanost. Drugim riječima, spreman je za moderan ured i Home Office okruženje. No, to nije sve jer ovi monitori imaju i dodatan DisplayPort izlaz koji služi za povezivanje više monitora zajedno s minimalnim brojem žica, pa ponovno samo laptop treba povezati s USB-C konektorom i odmah dobivate Surround setup.

 

Philips_272B7-1-2.jpg

IPS QHD: monitori generalno imaju oštru sliku, odlične kutove gledanja kao i bogatu reprodukciju boja. Rekli bismo sve u jednom paketu, osim vrlo slabog kontrasta gdje crne boje ostaju tamno sive

 

Od dodatnih funkcija monitor još ima i senzor s prednje strane na dnu kojim detektira nalazi li se ispred njega korisnik koristeći IC svjetlo. Ako se ne detektira korisnik, svjetlina monitora se značajno umanjuje kako bi se uštedjela električna energija te samim time smanjilo i trošenje pozadinskog LED osvjetljenja. Kako se radi o uredskom monitoru koji bez problema može pronaći svoje mjesto i u prosječnom domu, ima dodatne mogućnosti ublažavanja zamora očiju smanjivanjem „štetnog“ plavog svjetla smanjivanjem intenziteta plavih sub-piksela, što ga čini idealnim odabirom ako ste za računalom u večernjim satima kada je vrijeme za počinak, jer navodno plavo svjetlo može poremetiti vaš ritam spavanja.

Spomenimo i da se ovdje radi o IPS matrici koja osigurava odlične kutove gledanja iz bilo kojeg smjera, kao i uniformno osvjetljenje cijelog zaslona. Dodatno, monitor možete naginjati i rotirati u svim smjerovima, pa i zakrenuti ga u vertikalan položaj - idealno za neke korisnike za dobivanje preglednijeg polja, primjerice, kod praćenja web stranica i društvenih mreža, a vertikalan položaj monitora pokazao se odličnim i za programere radi preglednijeg prikaza koda. Ovaj model ujedno pokriva 114% NTSC i 132% sRGB boja, pa ga je moguće i kalibrirati za razne grafičke zadatke, bilo da obrađujete video ili slike. Ugrađena su i dva 2 W zvučnika, no ne bismo se oslanjali na njihovu kvalitetu.

 

KOJI MONITOR ODABRATI ZA GAMING, A KOJI ZA POSAO?

UVIJEK INČ VIŠE

Izbor hardvera danas je veći nego ikada, no monitori uglavnom uzimaju sekundarnu poziciju kada budžetiramo novi PC, pa je optimalan odabir uvijek poželjan.

Više informacija

  • Model: 272B7-QUPHEB
  • Proizvođač: Philips
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 16:09
  • Osvježavanje: 60 Hz
  • Snaga osvjetljenja: 300 nits
  • Vrijeme odziva: 1 ms
  • Dijagonala: 27”
  • Kontrast: 1000:1
  • Rezolucija: 2560 x 1440
  • Priključci: 1x HDMI 2.0, 1+1x DisplayPort 1.2, 3,5 mm audio, 3x USB-A 3.2 Gen 1 1x USB-C 3.2 60 W 1x Ethernet RJ45
  • Dimenzije: 614 x 548 x 257 mm
  • Masa: 7,38 kg
  • Ustupitelj i cijena: Lost.hr 339 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 272B7QUBHEB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 272B7QUBHEB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.