Alienware AW958

Alienware AW958

Skuplji od dva Alienware modela fokusira se na modularnost

Miš iz druge galaksije

Mdularnost mu je najveći neprijatelj jer je miš dizajniran za FPS uvelike drugačiji od miša dizajniranog za MMORPG igre. Alienware je u AW958 ugradio jedan od najboljih senzora na tržištu, PMW-3360. PMW-3360 ima mogućnost praćenja čak i u najekstremnijim uvjetima bez pojave akceleracije. Kvaliteta izrade je vrlo dobra, korišteni su premium materijali, no kao i kod jeftinijeg AE558 problem je sklapanje.

Kod trešnje kotačić zvecka prilično glasno, što ostavlja dojam loše kontrole kvalitete. Oblik je među najnesigurnijima na testu, duljina miša je vrlo dobra, no miš je toliko ekstremno širok da ga je teško držati čak i ako imate velike dlanove. Alienware kao da uopće nije testirao oblik prije proizvodnje, njihova filozofija estetike ispred funkcionalnosti prolazi kod dizajniranja računala, no kod dizajniranja periferije ergonomija mora biti prioritet.

Alienware AW958 bez instaliranih utega sa užim modularnim stranicama ima masu od 125 grama koja se unatoč širini samog miša prilično osjeti. Nadalje, težište je pomaknuto prema naprijed zbog metalnih LMB i RMB tipki. Klikovi Alienwarea AW958 uvjerljivo su najlošiji na testu. Alienware je imao zanimljivu ideju o novom načinu implementacije mehanizma za LMB i RMB tipke koji funkcionira poput klackalice i pritiskom na jedan kraj tipke suprotni kraj se podiže.

Iako je zanimljiv, ovaj sustav funkcionira prilično loše, tako da je feedback klikova vrlo loš. Bočne tipke imaju predug hod i ne pružaju gotovo nikakav feedback, tako da je teško znati jeste li uopće pritisnuli tipku. Kabel je pleten, no vrlo mekan te je ujedno jedna od najboljih komponenti ovog miša. Ovaj miš zbog ekstremno visoke cijene i lošeg oblika u kombinaciji s visokom masom ne možemo preporučiti nikome. Alienware je napravio miš koji je loš za svaku vrstu rada, a osobito za kompetitivni gaming.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Alienware AW958

Pretraži recenzije hardvera

HARDVER
HARDVER
   Laptopi
   Računalo
   Procesor
   Grafička kartica
   Matična ploča
   Hladnjaci
   Kućište
   Monitor
   Hard disk/SSD
   Mrežna oprema
   Miš
   Tipkovnica
   Napajanje
   Audio
   USB/kartice/prijenosni HDD
   Televizori
   Pametni telefoni
   Tablet
   Projektor
   Printer/MFC
   Ostalo
   Pametni satovi
   Fotoaparati
   RAM
   Akcijske kamere
   Igraća konzola
   Gamepad

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Alienware AW958 - VidiLAB - QR Code Friendly

Zadnje testirano u VIDILAB-u...