Logitech G903: Gospodar bežičnosti

Logitech G903: Gospodar bežičnosti

Nitko neće poreći da je G900 serija miševa vjerojatno najbolje što se može kupiti, no pitanje je opravdava li to ogromnu cijenu za jednu periferiju.

G903 najnoviji je Logitechov flagship bežični miš, brand kojem je cilj ukloniti sve dosadašnje razloge zašto gameri nisu prešli na wireless tehnologiju sa svojim periferijama. Kasni za reakcijama korisnika? Lightspeed konekcija je to riješila. Kratko trajanje baterije? Eto nam PowerPlay podloge za miš koja će ga držati napunjenog dok god se nalazi na njoj. Mnogi smatraju da je PowerPlay jedini razlog postojanja ovog miša jer se po tome najviše i razlikuje od svoga prethodnika.

Miš je simetričnog dizajna te pristaje u ruke ljevaka i dešnjaka. Pomoćni gumbi sa strane pričvršćeni su magnetima te se lagano premjeste s lijeve na desnu stranu i podese putem Logitechovog softvera. Kad smo već kod podešavanja, ispod scroll kotačića nalazi se gumb za njegovo zaključavanje ili otključavanje ovisno o vrsti „skrolanja“ koju preferirate u tom trenutku. Ispod njega pak, bliže dlanu, nalaze se još dva gumba za listanje između ranije konfiguriranih razina preciznosti (DPI). One se razaznaju pomoću tri LED svjetla za brže prilagođavanje i nadzor stanja.

DPI se prvo mora konfigurirati u softveru kako bi se onda spremio u memoriju miša. Mogući su, naravno, različiti profili. Navedeni profili, jednom učitani, mogu se mijenjati pomoću gumba koji se nalazi s donje strane miša ispod ON/OFF prekidača. Ostatak miša je više-manje isti kao prethodnik, no sada više nije u crno-sivoj kombinaciji, nego je miš potpuno crne boje. S donje strane nalazimo novi poklopac koji drže magneti i koji je namijenjen za umetanje dodatnog 10 gramskog utega ako korisnik to želi. U slučaju da za svoj miš uzmete PowerPlay podlogu, u taj će utor ići receiver za napajanje vašeg miša. Naravno, ako ste već odlučili da nova PowerPlay podloga nije za vas, stariji G900 model pružit će vam jednake performanse.

G903 9

Kad smo kod performansi, Lightspeed tehnologija ovog miša osigurava osvježavanje informacija o stanju miša s računalom do 1000 puta u sekundi, efektivno eliminirajući miš iz ukupne računice kod latencije u brzim FPS igrama. 1000 puta u sekundi je puno te u isto vrijeme troši dosta energije. Ako miš trenutno ne koristite za FPS gaming, broj osvježavanja možete smanjiti sve do 250 puta u sekundi kako biste uštedili bateriju. Baterija će trajati ovisno o načinu korištenja, no par dana rada je garantirano, kada će vam iskočiti upozorenje da je baterija pri kraju. Spojite je putem USB-a i spremni ste za nove pobjede dok se baterija ponovno ne napuni, što i ne traje tako dugo.

Ako miš gledamo kao cjelinu, ovo je najbolje što firme periferija trenutno mogu ponuditi. Je li miš za svakoga? Vjerojatno ne. No ako ste natjecateljskog duha i volite FPS igre, ovaj miš dolazi s preporukom.

Više informacija

  • Ergonomija: 5
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 3
  • Model: G903
  • Proizvođač: Logitech
  • Senzor: 200-12000 DPI
  • Vrsta senzora: optički
  • Maksimalni pooling: 1000 Hz
  • Akceleracija: 40G
  • Deklarirani broj životnog vijeka tipaka: 50 milijuna klikova
  • Plus: Dizajn, ergonomija, mogućnost korištenja s obje ruke, RGB LED
  • Minus: Cijena, „isplativ“ samo ako se uzima i Powerplay podloga
  • Ustupitelj i cijena: www.logitech.com, 1399,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Logitech G903: Gospodar bežičnosti

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Logitech G903: Gospodar bežičnosti - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.