Vivo X90 Pro

Vivo X90 Pro

Novi flagship
u kvartu

Kod kupnje novog mobitela, gledamo brojne detalje specifikacija kako bismo odabrali najbolji za sebe. Ukoliko su uvjet odlične kamere, Vivo ima rješenje

Vivo na naše tržište još nije došao u punoj snazi, već uglavnom nudi cjenovno prihvatljive mobitele. Izgleda kako će se taj trend početi mijenjati jer je i na naše tržište došao njihov novi premium model, Vivo X90 Pro. Tehnički, on je srednji po specifikacijama od tri X90 modela na globalnom tržištu, no ima sve potrebno da zadovolji domaće kupce u potrazi za premium uređajem.

Prednji zaslon dijagonale 6,78” stavlja ga među veće mobitele na tržištu, no zakrivljeni rubovi zaslona s lijeve i desne strane olakšat će držanje mobitela u rukama. No, ovdje ne govorimo o tankom mobitelu, već je sa svojih 9,3 mm debljine i 215 grama ovo jedan od masivnijih mobitela na tržištu, pogotovo kada vidite i otok s kamerama na stražnjoj strani. Zaslon sprijeda koristi AMOLED tehnologiju s do 1.300 nita svjetline što je sasvim adekvatno i za dnevno korištenje mobitela. Podržava osvježavanje od 60 do 120 Hz koje se automatski prilagođava prema sadržaju na zaslonu, a na izbor imate i dvije rezolucije, višu od 2.800 x 1.260 piksela ili nižu s FullHD+ rezolucijom.

Mobitel je razvijan u suradnji sa ZEISS-om, poznatim brendom na području optike za razne fotoaparate i ostale proizvode. Tako u postavkama prikaza zaslona, osim nekoliko prikaza koje vam Vivo nudi, imate i ZEISS prirodnu boju na odabir koja standardno smanjuje zasićenost i plavu boju zaslona kako bi se dobile što realističnije slike, pogotovo kod slikanja fotoaparatom na čijoj su implementaciji također surađivali.

Untitled 1

 

Veganska koža

Obrub mobitela je standardno aluminijski u tamno sivoj boji, a svi gumbi nalaze se s desne strane mobitela. Na vrhu su IR senzor te mikrofon, dok na dnu imamo glavni zvučnik, glavni mikrofon i utor za Dual SIM kartice. Tu je i USB-C 3.2 utor koji podržava punjenje brzinom do 120 W, a mobitel se u potpunosti može napuniti za manje od pola sata, dok za prvih 50% napunjenosti treba svega 8 minuta. Bonus je što punjač zapravo dobivate pri kupnji mobitela.
Straga nas dočekuje površina prekrivena veganskom kožom što se pokazuje kao svojevrsni trend, a značajno poboljšava sigurnost držanja mobitela u ruci, ako se odlučite ne nositi ga u maskici, koju također dobivate kupnjom mobitela te je standardno prozirnog dizajna.

Kamere su glavni dio ovog mobitela te se njima nećete razočarati. Glavna je poznati Sonyjev 1-inčni senzor IMX989 koji ima 50 MP, a standardno izbacuje 12,5 MP slike. Možete slikati punim senzorom i u zahtjevnijim uvjetima, a uz standardne Vivo postavke, možete upaliti i ZEISS optimizaciju kadra koja ponovno smiruje boje kako bi se dobila što preciznija slika. Druga kamera je 2x telefoto koju Vivo reklamira kao odličnu za slikanje portreta s obzirom na žarišnu točku od 50 mm.

Dobivate lagani bokeh, a možete slike dodatno prilagoditi nakon slikanja u softveru. Nakon nje imate ultraširoku kameru sa senzorom od 12 MP i kutom gledanja od 108°, a podržava 4K snimanje te kao i ostale kamere ima autofokus funkciju, pa uvijek dobivate vrlo oštre slike zajedno s mogućnošću aktivacije Macro načina slikanja koji ova kamera podržava.

Od hardvera dobivate flagship MediaTek čipset, Dimensity 9200 koji se tiska u 4 nm proizvodnom procesu te koristi jednu Cortex-X3 jezgru, tri Cortex-A715 jezgre i četiri štedljive Cortex-A510 jezgre. Čipset ima dovoljno snage da podrži 8K snimanje glavnom kamerom, a nismo imali problema ni sa najzahtjevnijim gamingom.

Uz čipset, ovaj model ima 12 GB radne memorije i 256 GB pohrane, no postoje i verzije s 8 GB radne memorije. Baterija podržava već spomenutih 120 W punjenja žicom ili 50 W bežično, a ima ukupno 4.870 mAh. Mobitel koristi Android 13 OS, a Vivo dodaje svoj FunTouch sustav s brojnim vizualnim promjenama koje sami možete dodatno prilagoditi, te dobivate svega par predinstaliranih aplikacija poput LinkedIn-a i Netflixa.

Untitled 3

 Kamere: su glavni adut ovog mobitela i poslužit će vam za snimanje kvalitetnih fotki u svim svjetlosnim uvjetima
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Vivo X90 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Vivo X90 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.