Poco X5 Pro

Poco X5 Pro

Poco opet u akciji

Dok je prošlogodišnji model imao zanimljivo spuštanje u performansama implementacijom slabijeg čipseta, novi model ispravlja taj nedostatak.

Nestašice hardvera brojne su proizvođače primorale da se snađu kada su u pitanju hardverske komponente, što se moglo vidjeti u velikom broju kod prošlogodišnjih modela mid-range i entry-level mobitela. Tako je završio i Poco X4 Pro, koji je niti godinu dana kasnije zamijenjen s novim Poco X5 Pro modelom.

Novi Poco X5 Pro koristi vrlo moderan dizajn te su obje stranice savršeno ravne plohe. Prednja strana koja čuva zaslon koristi Gorilla Glass 5 zaštitno staklo otporno na grebanje i padove, do neke mjere. Stražnja strana mobitela i okvir su plastični. Straga je mobitel također ravna ploha (osim istaknutog dijela stražnjih kamera), a okvir mobitela prati isti pravilni dizajn nalik novim premium uređajima.

Unatoč tome, s debljinom ispod 8 mm ugodan je za držanje u ruci, iako vuče prema većim modelima sa svojom dijagonalom zaslona 6,67”. Ekran je AMOLED s jednom milijardom boja (10-bitni prikaz) koji podržava Dolby Vision standard prikaza. Nudi osvježavanje od 60 i 120 Hz, a možete odabrati i automatsko prebacivanje za uštedu energije u periodima kada 120 Hz nije potrebno. Kao i ostali AMOLED zasloni, ima dva moda rada.

Ako ostavite automatsku prilagodbu svjetline i mobitel koristite na suncu, dostiže 900 nita svjetline što je dovoljno da zaslon bude čitak. U suprotnom, sami možete dobiti oko 500 nita svjetline, standardno za AMOLED zaslone. Rezolucija je također solidnih 1.080 x 2.400 piksela, odnosno FullHD+ standard. Zaslon ima bogat prikaz boja te može streamati u FullHD rezoluciji sa svih popularnih streaming servisa za uživanje u multimediji dok ste u pokretu.

Kamere na mobitelu sastoje se od tri kamere straga, a to su glavna širokokutna solidnih performansi, ultraširoka sekundarna te treća Macro kamera sa svega 2 megapiksela.

Glavna kamera koristi Samsungov senzor od 108 megapiksela i pristojne dijagonale od 1/1,52”, tako da će slike danju te u zahtjevnijim uvjetima biti sasvim pristojne, no noću preporučamo korištenje pravog „noćnog načina“ slikanja za najbolje rezultate. Dobivate i 4K snimanje pri 30 FPS-a, no kamera ima samo elektroničku stabilizaciju.

Sekundarna 8 MP kamera također ima iznenađujuće dobre slike s obzirom na hardver, dok god imate dovoljno svjetla. Noću će tamni dijelovi scene izgledati malo isprano, no slike su i dalje iskoristive, a noćni način svakako pomaže. Tu je i 2 MP Macro kamera. S obzirom na veličinu senzora od nje ne možete puno očekivati, a rezultat je snažno digitalno izoštravanje, pa je teško reći jeste li uopće pogodili idealnu udaljenost od subjekta. Ako nema sunčeve svjetlosti da vam obasja scenu, slike neće biti impresivne.

Konačno, kod selfie kamere je riječ o 16-megapikselnom senzoru koji ima fiksnu točku fokusa, pa držite ruku na pristojnoj udaljenosti za najbolje rezultate. Ovdje se nudi HDR slikanje, kao i FullHD snimanje videa. Slike izlaze u 4 MP formatu jer se susjedna četiri piksela povezuju za bolje performanse u zahtjevnim uvjetima. Kamera solidno odrađuje svoj posao, a izoštravanje daje dodatan dojam visoke preciznosti kamere, tako da će se na licu vidjeti svaka mana čak i u malo zahtjevnijim uvjetima, dok noću savjetujemo bljeskalicu zaslona za najbolje rezultate.

Od čipseta, imamo Qualcommov Snapdragon 778G 5G sustav s jednom vrlo brzom A78 jezgrom, tri brze A78 jezgre i četiri štedljive A55 jezgre za dobivanje solidnog multitasking čipseta koji brzo obavlja i jednodretvene zadatke. 

 

IMG 20230422 184604

 Zar je pozadina bitna? Poco se ipak malo zaletio kod slikanja  u “Portret” načinu, no u postavkama ipak možete smiriti efekt zamućivanja

Zajedno s Adreno 642L grafikom, nećete imati problema vrtjeti novije naslove još neko vrijeme. Uz procesor dobivate i 8 GB radne memorije te 256 GB pohrane, a sve pokreće baterija od 5.000 mAh koja se jako brzo puni zahvaljujući punjaču od 67 W.

 

Bubnjici 2

USPOREDNI TEST: MID-RANGE MOBITELI 2023.

ZA SVAKOGA PONEŠTO

U ovom pregledu novijih atraktivnih mid-range mobitela otkrite koje imaju prednosti (kao i mane) za postizanje željene cijene, pa će samim time imati i idealnog kupca.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Poco X5 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Poco X5 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.