Honor Magic5 Lite - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Honor Magic5 Lite

Honor Magic5 Lite

Veliki upgrade po istoj cijeni

Ove godine Honor se iskazao velikim hardverskim skokom u početnom modelu svoje Magic5 linije.

Za slučaj da netko još nije siguran, Honor se kao brend odvojio od Huaweija te sada dolaze s punim Android sustavom, što uključuje Googleove usluge poput Play Storea, kao i VideWine 1 certifikat, pa na mobitel možete bez problema sa streaming servisa dobiti FullHD video kvalitetu. Sada im je cilj ponovno se istaknuti kao konkurent dobro ukorijenjenim imenima na našem tržištu te se već i njihov početni model ističe iz mase po nekoliko faktora.

Prije svega, ovaj model dobio je impresivnu nadogradnju nad prošlim Magic4 Lite modelom, dok su neke sitnice ostale iste. Dizajnerski je više riječ o evoluciji, pa tako prepoznatljivi prsten s kamerama straga dobiva vizualnu nadogradnju. S druge strane je ovdje riječ o poprilično povoljnom uređaju te su se fokusirali na nekoliko ključnih aspekata mobitela, tako da ako vas oni zaintrigiraju, svakako može biti atraktivna opcija. Čim ga primite u ruke primijetit ćete da je ovo jedan od rijetkih mid-range mobitela sa zakrivljenim prednjim zaslonom, i vjerojatno jedini po traženoj cijeni. Prednja strana je staklena i otporna na grebanje, no dolazi sa zaštitnom naljepnicom, što je uvijek plus. Ostatak mobitela je plastičan te rubovi i pozadina prate jednu od tri dostupne boje. Mi smo na testu imali crni model koji straga ima površinu poliranu do razine ogledala, što znači da smo konstantno čistili packe koje se vide i kod same pomisli da želite primiti mobitel u ruke. Brzo ćete zamijetiti veliki prsten u gornjoj polovici mobitela koji ima tri kamere, kao i jednu bljeskalicu. Od ostatka mobitela imamo sekundarni mikrofon na vrhu, a lijeva strana mobitela je prazna. Desna ima gumbe za kontrolu glasnoće i zaključavanje, dok je na dnu ostatak utora. Tu je glavni USB-C utor za prijenos podataka i punjenje mobitela, a oko njega imamo veći prorez za zvučnik, jednu rupicu za glavni mikrofon te ladicu za SIM karticu. Okvir na našem modelu je matirane crne boje. Za ovaj model svakako savjetujemo korištenje zaštitne maskice kako bi se minimiziralo grebanje plastičnih dijelova.

 

Honor-Magic5-Lite-3.jpg

Honor krug prati sve njihove modele, a u ovom izdanju dolazi sa solidnom glavnom, kao i selfie kamerom, dok ultraširoka treba puno svjetla

 

Zaslon sprijeda jedna je od većih nadogradnji ove godine. Sada je riječ o AMOLED zaslonu koji dolazi s jednom milijardom boja (10-bitna) i brzinom osvježavanja do 120 Hz. Svjetlina zaslona seže do 800 nita na danjem svjetlu što ga čini vrlo čitkim gdje god se nalazite, a za to ćete morati imati upaljenu automatsku kontrolu svjetline te sustav mora detektirati danje svjetlo kako bi upalio visoku svjetlinu zaslona. Zaslon je FullHD+ rezolucije od 1.080 x 2.400 piksela, a s 6,67” dijagonalom riječ je o prilično velikom zaslonu, iako se tako ne čini na prvu jer je mobitel lagano držati u ruci radi zakrivljenog dizajna.

 

Oštre dnevne slike

Kamere na ovom modelu dolaze u obliku glavne širokokutne, kao i ultraširoke. Tu je i pomoćna 2 MP kamera za „mjerenje dubine“ koja „pomaže“ glavnoj kameri. Glavna kamera ima 64 megapiksela i solidan autofokus, a koristi elektroničku stabilizaciju. Standardno se susjedna četiri piksela povezuju u jedan veći za dobivanje boljih performansi u zahtjevnim uvjetima, te manje konačne slike radi uštede prostora. Ako to želite, možete slikati i s punih 64 megapiksela. Slike danju su pokazale vrlo dobru oštrinu i puno detalja čak i kad je bilo poprilično oblačno. Imajte na umu da se ne radi o velikom senzoru, pa u zahtjevnijim noćnim uvjetima očekujte malo zrnatije rezultate slika te savjetujemo obvezno korištenje noćnog načina slikanja. Ova kamera može snimati u 1080p@30 FPS kvaliteti. Nakon nje, kao novost u Lite verziji Magic serije imamo i ultraširoku kameru. Ima pet megapiksela i može proći na solidnom dnevnom svjetlu ako se gleda u cjelini bez previše zumiranja. Sa zahtjevnijim svjetlosnim uvjetima, brzo se gubi oštrina te rezultati neće biti previše impresivni. Selfie kamera koristi 16 MP senzor te smo dobili vrlo detaljne selfije na testu danju (oblačno) s kojima se lako pohvaliti na netu. Kod tamnijih scena svakako će vam trebati osvjetljenje zaslona za pristojan selfie, inače su slike u mraku vrlo zrnate. Selfie kamera snima FullHD kvalitetom, no ima fiksiran fokus, pa je najbolje pronaći točku gdje dobivate najveću oštrinu i upamtiti ju da svaka slika i video uvijek budu oštri.

 

IMG_20230520_125642.jpg

16 megapiksela rezultira vrlo oštrom i jasnom selfie slikom i u umjerenom svijetlosnom okruženju, a sliku je lagano kasnije croppati po želji

 

Od hardvera, tu je Qualcommov Snapdragon 695 5G čipset koji koristi dvije snažne Kryo 660 Gold (A78) i šest štedljivih Kryo 660 Silver (A55) jezgri i Adreno 619 GPU. Dok su sve društvene mreže i njihove aplikacije vrlo brze, te je surfanje netom bez ikakvih mana, mobitel će ipak imati problema sa zahtjevnijim 3D igrama. Mobitel dolazi s 6 GB RAM memorije, što će biti dovoljno za nekoliko godina korištenja bez ikakvog većeg zastajkivanja. Tome možemo zahvaliti i Magic UI sustavu koji je zapravo poprilično lagan te je baziran na Androidu 12. Nedostaju neke Android funkcije te se sustav još razvija, no jednostavniji sustav donio je jedno veliko poboljšanje mobitelu. Naime, zajedno s velikom 5.100 mAh baterijom, štedljivim čipsetom i laganim sustavom, mobitel je nedavno osvojio prvo mjesto na DxOMark testu po trajanju baterije, a korisnici će lako proći i kroz tri dana trajanja baterije, ovisno o načinu korištenja uređaja. Za punjenje vam je tu uvijek brzo 40 W punjenje, tako da mobitel možete kratko nadopuniti svaki dan i biti bez brige.

 

honor-magic5.jpg

USPOREDNI TEST: MID-RANGE MOBITELI 2023.

ZA SVAKOGA PONEŠTO

U ovom pregledu novijih atraktivnih mid-range mobitela otkrite koje imaju prednosti (kao i mane) za postizanje željene cijene, pa će samim time imati i idealnog kupca.

Više informacija

  • Model: Magic5 Lite
  • Performanse (usporedni test): 2,22
  • Ekran (usporedni test): 4,5
  • Kamera (usporedni test): 3,25
  • Baterija (usporedni test): 4,9
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Honor
  • Operativni sustav: Android 12, MagicUI 6.1
  • Procesor: Octa-core (2x2.2 GHz Kryo 660 Gold & 6x1.7 GHz Kryo 660 Silver)
  • Grafički sustav: Adreno 619
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 6 GB
  • Konektor: USB-C, USB 2.0
  • Ekran: 1080 x 2400 piksela / 6,67 inča / 120 Hz
  • Stražnja kamera: “64 MP, f/1.8, širokoktuna, PDAF 5 MP, f/2.2, ultraširoka 2 MP, f/2.4, makro”
  • Prednja kamera: 16 MP, f/2.5, širokokutna
  • Komunikacija: WiFi 5 / Bluetooth 5.1 / 5G
  • Baterija: 5.100 mAh, 40 W punjenje
  • Dimenzije i masa: 161.6 x 73.9 x 7.9 mm, 175 g
  • Ustupitelj i cijena: Honor, Cijena: 299,00 €
  • Grand Prix: 3,77
  • Best Buy: 4,20
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Honor Magic5 Lite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor Magic5 Lite - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.