Sony Xperia 10

Sony Xperia 10

Veliki zaslon koji leži u ruci

Sony je prošle godine izlaskom nove Xperia linije mobilni svijet upoznao s novim omjerom zaslona od 21:9.

Sony na tržištu trenutno ima nekoliko modela sa zanimljivim 21:9 omjerom zaslona, sve od flagshipa do entry-level modela. Negdje u sredini nalazi se Sony Xperia 10, mobitel sa 6 inčnim zaslonom, koji uspijeva biti vrlo lagan za držanje i u manjim rukama.

Prednja strana ima tanke rubove s tri strane mobitela, dok je “čelo” ostalo zadebljano da bi mogao stati sav potreban hardver, od kamere do svih svjetlosnih senzora i zvučnika. Moramo priznati da dizajn u klasičnom Sony stilu malo odskače od modernije ponude. Ono što nam se iznimno sviđa je zaslon visoke svjetline i bogatih boja, i u njemu ćete, zbog već spomenutog omjera, uistinu uživati ako ste filmoljubac.

 

Sony Xperia 10 1

Osim gledanja videa, Sony daje i mogućnost snimanja u ovom omjeru za maksimalnu iskoristivost zaslona. Zaslon je FullHD+ s 2520 x 1080 piksela i IPS tehnologijom. Zaštićen je Gorilla Glass staklom, a selfie kameru možete naći u gornjem desnom kutu. Selfie kamera ima 8 megapiksela sa solidnim performansama i u tamnijim uvjetima, no noćno snimanje ipak nije idealno s obzirom na cjenovnu kategoriju. Selfie kamera može snimati s FullHD rezolucijom brzinom do 30 sličica u sekundi.

No, kod gledanja multimedije nije sve u vizualnom doživljaju. Sony se pobrinuo da dio njihove napredne audio tehnologije dospije i u ovaj mobitel te se mogu pohvaliti solidnim DAC-om koji će podići audio iskustvo, kako putem zvučnika na mobitelu, tako i putem slušalica. Podržani su brojni standardi te, iako nema stereo zvučnike, za traženu cijenu svakako će zadovoljiti prosječnog korisnika, pogotovo zato što su zadržali 3,5 mm audio utor na vrhu mobitela.

 

Sony Xperia 10 3

Osim staklenog zaslona, ostatak kućišta sastavljen je od unibody plastike, to jest dizajniran je u jednom komadu. Zadržava atraktivan izgled zahvaljujući metalik boji i vrlo čvrstom kućištu te nećete imati dojam da je uređaj od plastike. Na dnu se nalaze zvučnik, mikrofon i USB C utor za punjenje, dok su na vrhu već spomenuti 3,5 mm audio port te sekundarni mikrofon za smanjenje buke pri snimanju. Lijeva strana je čista, osim utora za SIM i SD kartice, dok desna ima gumb za zaključavanje te gumb za kontrolu glasnoće, dok se između njih našao senzor otisaka prsta koji radi bez poteškoća.

 

Sony Xperia 10 4

Straga vidimo dvije kamere, bljeskalicu i oznaku za lokaciju NFC čipa, što znači, između ostalog, i beskontaktno plaćanje na POS uređajima. Kamere su postavljene tako da se zapravo radi o jednoj pravoj kameri, dok se druga koristi za kalkuliranje dubine za dodatan bokeh efekt. Dakle, straga imamo kameru od 12 megapiksela koja, potpomognuta Sonyjevom aplikacijom za snimanje, daje zadovoljavajuće i konzistentne rezultate koji nikoga neće razočarati. Samo jedna kamera ima svoje limite kod kadriranja slika, a bokeh efekt ipak nije najprecizniji. No, zato dobivate dodatne Sonyjeve funkcionalnosti poput skeniranja 3D objekata u AR, kao i implementaciju AR efekata u svoje slike ili video uratke.

 

Sony Xperia 10 5

Za kraj naglasimo da se radi o Qualcommovom mid-range procesoru, Snapdragonu 630. No, i taj procesor već ima tri godine pod svojim remenom te se radi o osam slabijih Cortex-A53 jezgri koje će osigurati stabilan i nesmetan rad u samom operativnom sustavu, no zahtjevnije aplikacije mogle bi “štekati”. Uz procesor dobivate i 3 GB radne memorije te 64 GB pohrane.

 

Sony Xperia 10 6

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sony Xperia 10

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony Xperia 10 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.