Realme X2 - 4.0 out of 5 based on 2 votes
Realme X2

Realme X2

AMOLED ekran i četiri kamere

Realme je kineski brend koji je nedavno s azije ponudu proširio na ostatak svijeta, a u srednji segment donosi agresivne cijene i neke premium karakteristike.

Realme X2 okljaštrena je verzija X2 Pro modela koji se nalazi u kategoriji flagship killera s nabrijanim specifikacijama, kvalitetnom izradom i mnogo nižom cijenom od top Android brendova i modela. Isti princip, samo u srednjem cjenovnom rangu prati i X2 model. Kada ne bi bilo Samsunga, Realme bi jedini ponudio AMOLED ekran do 2500 kuna cijene.

Kod X2 je ovaj AMOLED ekran dijagonale 6,4 inča i rezolucije 2340x1080, no ima nešto nižu svjetlinu. Na direktnom suncu provjerili smo koliko se ugodno može koristiti.

Ekran je vidljiv, iako ćete se morati malo napregnuti ako vam je mobitel na direktnom udaru sunca. U hladu slijedi sve pozitivne karakteristike Super AMOLED ekrana kao što su fenomenalni prikaz boja i na prvu će iskočiti iz okolne konkurencije.

 

Realme X2 1

Od više klase Realme X2 posudio je još neke trikove. Opremljen je čitačem otiska prsta koji se nalazi ispod ekrana i radi se o izuzetno brzom senzoru koji instantno otključava uređaj.

Telefon jako dobro radi i kod otključavanja prepoznavanjem lica, no kako nema senzor dubine, ako vam je doista stalo do maksimalne sigurnosti, možda bi bilo dobro preskočiti ovaj način jer postoji mogućnost da ga prevarite.

Što se tiče izrade, X2 je s prednje i stražnje strane prekriven staklom te Gorilla Glass zaštitom. Dvije strane spaja plastični obrub na kojemu su smještene tipke za glasnoću, paljenje/gašenje te s donje strane jedan zvučnik, USB Tpye C i 3,5 mm utor za slušalice.

 

Realme X2 2

Stražnja strana je obojana u plavom gradijentu, a ističe se ispupčeni dio s četiri kamere, od kojih su tri kamere i jedan dubinski senzor. S prednje strane je relativno tanak obrub ekrana, na gornjem dijelu ugrađena je prednja selfie kamera u formi kapljice koja se urezuje u ekran.

Ukupan dojam ergonomije je dobar jer je mobitel dobrog omjera mase i veličine. Kao i svako staklo, tako je i Realme X2 klizav, no u pakiranju ćete dobiti silikonsku maskicu koja će taj problem riješiti.

Hardverski pokreće ga Qualcomm Snapdragon 730G. Novi midrange procesor zajedno s Adreno 618 grafikom i više je nego dovoljan za sve zadatke, a tu je još čak 8 GB radne memorije te 128 GB spremišnog prostora.

S te je strane X2 vrlo opremljen, a osim na papiru, ta snaga rezultira vrlo dobrim performansama koje bi bile u samom vrhu po sintetičkim testovima da nije bilo iznenađujuće snažnog Mediatekovog Helio G90T čipseta.

 

Realme X2 3

Osim što stvara ispupčenje zbog kojeg telefon neće cijelom površinom ležati na stolu, sustav kamera za ovaj cjenovni rang je prilično impresivan. Glavna (širokokutna) kamera ima 64 megapiskela, a uz nju tu su još 8 MP ultraširoka kamera te 2 MP makro koja nije baš jako upotrebljiva zbog rezolucije.

Posljednji otvor pripada 2 megapikselnom senzoru dubine. Fotografije su prilično kvalitetne. U dobrim svjetlosnim uvjetima, šum se primjećuje tek većim zumiranjem. Odlično radi Portet mod rada, koji je zapravo drugi naziv za popularni bokeh.

Snimanje sa 64 MP se mora posebno uključiti, no ta razlika se neće previše vidjeti na kvaliteti slike. Detalja će biti više, ali šum će i dalje biti prisutan. Solidne su performanse i u noćnim snimkama, ali ne nužno kroz opciju „noćni krajolik“.

 

Realme X2 4

 

Video nas nije oduševio, ali za objave na društvenim mrežama će biti dovoljno dobar. Prednja selfie kamera od 32 megapiksela nudi bokeh (portret), normalni način i nekoliko aktivnih filtera (ako želite skuriti sliku). Kvaliteta je vrlo solidna, no ne i presudna za odabir ako vam je to najvažnija stvar u mobitelu.

Zato bi vas mogao privući 30W VOOC Flash Charge 4.0 koji mobitel može napuniti za sat i 15 minuta. Tu su i proširenja u vidu microSD kartice i 3.5 mm utor za slušalice, nešto što polako nestaje s mobitela, a zapravo je korisno.

Za audio doživljaj brine se jedan mono zvučnik zadovoljavajuće glasnoće. Nećete ostati razočarani ni kvalitetom, ali u isto vrijeme nedostaje definicije niskih tonova (očekivano) i visoki pate od povremene piskutavosti.

Najjači aduti Relame X2 su AMOLED ekran, brzo punjenje uz dugo trajanje baterije i vrlo atraktivan set kamera, kao i ultrabrzi senzor za čitanje otiska prsta ispod ekrana.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Realme X2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Realme X2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.