ADATA XPG Gammix S11

ADATA XPG Gammix S11

Novi gaming look

ADATA ovim diskom nudi povoljnu opciju visokih performansi obučenu u vrlo gamerski dizajniran hladnjak.

XPG Gammix S11 je M.2 PCIe x 4 NVMe 1.3 SSD. I nama se više sviđalo reći samo SSD, no ta vremena su prošla. Svakako provjerite podržava li vaša matična ove standarde prije kupnje. Gammix S11 zanimljiv je Adata-in proizvod jer se radi o potpuno istom SSD-u kao i Adata SX8200, samo je na njega dodan crveni hladnjak za koji Adata tvrdi da poboljšava hlađenje i osigurava dulje maksimalne performanse. SSD je sačinjen od Silicon Motion SM 2262 kontrolera, poboljšane verzije SM2260, koji je zadavao probleme u performansama. Sada, uz Micronov 64 layer 3D TCL NAND flash, ima brzine do 3200 MB/s čitanja i 1700 MB/s pisanja, ovisno, naravno, o veličini za koju se odlučite. IOPS čitanja pisanja iznosi 310k/280k te bi trebao dati solidne performanse u svakodnevnom korištenju. Adata također daje jamstvo od pet godina ili 320 TB zapisa u 480 GB verziji.

Performanse čitanja i pisanja dostižu svoj maksimum na QD2 zadacima te je čitanje podataka kod Adate brže od Samsungovog 970 Evo SSD diska sve do QD8, gdje ga Samsung prestiže za još kojih 300 MB/s. Kod pisanja na disk Adata za Samsungom kasni nekih 800 MB/s, no zato svoje brzine može zadržati dulje vrijeme prije nego što mu se napuni cache memorija, koje ima više nego Samsung.

SX8200: Adata ne skriva činjenicu da se radi o rebrandiranom SX8200 modelu kojem je dodan pasivni hladnjak

ADATA XPG Gammix S11 1

Performanse novog kontrolera i memorije se, jasno, vide kao vrlo pozitivna stvar za novu Adata-inu SSD ponudu, no ostaje nam vidjeti gdje će se smjestiti na tržištu s obzirom na to da se radi o potpuno istom SSD-u kao i Adata SX8200, samo što mu je dodan crveni „gaming” hladnjak, čije su performanse upitne jer se razlika u temperaturama ne primijeti. Naravno, na kraju će sve ovisiti o cijeni jer je za sada SX8200 na našem tržištu skuplji od ponude konkurencije, dok bi Adata jedino povoljnijom cijenom mogla pridobiti kupce s obzirom na to da, primjerice, Samsungovi diskovi nude i višu izdržljivost.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za ADATA XPG Gammix S11

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ADATA XPG Gammix S11 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.