Prvi detalji o Intelovim mobilnim procesorima fokusiranima na performanse viđeni u divljini

Prvi detalji o Intelovim mobilnim procesorima fokusiranima na performanse viđeni u divljini

Nova generacija Intelovih mobilnih procesora U serije na tržištu su već neko vrijeme sa svojim impresivnim performansama. No, priča tu tek počinje.

 

Za one koji možda nisu upućeni, Procesori sa zadnjim slovom U kod Intela označuju ultra low power procesore koji su primarno namijenjeni Ultrabook proizvodima koji često nemaju nikakvo aktivno halđenje te su im prednost trajanje baterije i portabilnost.

Pravi Intelovi laptop procesori - oni koji mogu ponuditi i performanse, označeni su zadnjim slovom H te ponajprije imaju bolje grafičke performanse od U verzija. Ovi čipovi u laptopima često zahtijevaju i dobro planirano hlađenje kako bi mogli optimalno funkcionirati. Najbolja verzija ima oznaku HK te predstavlja mobilni procesor s mogućnošću overclockanja.

Tako dolazimo do poznatih informacija: Na stranicama Cinebencha su se pojavili rezultati procesora u nadolazećim Lenovo laptopima te je riječ o I7-8750H procesoru, i7-8850H procesoru te novom flagship modelu: i9-8950HK.

 

Intel H serija coffee lake

Dobro, koja je novost kod ovih modela? Glavni detalj je broj jezgri koji će ovi procesori imati. Svi dolaze sa čak šest jezgri i 12 threadova što će im dati nevjerojatne performanse za mobilne verzije procesora. Prema Cinebench rezultatima, 8750H procesor raditi će pod opterećenjem na 2,2 GHz, 8850H na 2,6 GHz, a 8950HK na 2,9 GHz. No, trenutno mišljenje je da će performanse vjerojatno biti još bolje jer su ovo tek testni modeli kojima Lenovo vjerojatno testira novi dizajn tek nadolazećih laptopa.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi detalji o Intelovim mobilnim procesorima fokusiranima na performanse viđeni u divljini - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.