Intel rebrand procesora: Zlato, srebro, bronca. I kupnja može biti natjecanje.

Intel rebrand procesora: Zlato, srebro, bronca. I kupnja može biti natjecanje.

Iako se ništa u samim procesorima ne mjenja, Intel od kraja godine ima novi pristup svojoj liniji procesora te će ih rangirati u stilu natjecateljskih nagrada.

Intelu ovo nije nova ideja jer nova linija serverskih Xeon procesora već nosi oznaku vrijednih metala. Novost je da i korisnički procesori, za sada Pentium linija također dobiva rangiranje prema metalima. Pogledajmo kako to funkcionira na Xeon serverskim procesorima i lako se vidi da je „Gold“ samo još jedna dodana riječ koja označava rang ali ne i sve mogućnosti pojedinog procesora koje će se i dalje obilježavati dodatnim oznakama. Kao primjer možemo uzeti i popularne mainstream Core procesore i3, i5 i i7 koji bi mogli biti preimenovani u Bronze, Silver i Gold.

Intel Scalable Processor Family Skylake SP Platinum Gold Silver Bronze

Aktualna vijest su Pentium procesori koji su za sada imenovani Gold kada se priča o desktop verzijama te Silver za mobilne verzije dok Platinum i Bronze još nisu predstavljeni.

numbering convention

Nakon promjene naziva, svaki procesor se i dalje označava šifrom pa se mnogi i dalje pitaju je li bilo potrebe za mijenjanjem naziva , no vidjet ćemo kakva će biti reakcija korisnika jednom kada se promjene nazivi mainstream i3, i5 i i7 ponude. U studenom se očekuju prvi Pentium procesori pod novim nazivom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel rebrand procesora: Zlato, srebro, bronca. I kupnja može biti natjecanje. - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.