MSI među prvima najavio novu Radeon RX 480 grafičku karticu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
MSI među prvima najavio novu Radeon RX 480 grafičku karticu

MSI među prvima najavio novu Radeon RX 480 grafičku karticu

Među prvima koji predstavlja novu grafičku karticu od Radeona na novoj Polaris arhitekturi je MSI.

AMD je službeno predstavio karticu na ovogodišnjem Computexu koji je bio prije svega mjesec dana, najavivši je kao grafičku karticu za 199 dolara koja je sposobna za VR. Sama kartica je prije svega par dana postala i službeno dostupna, a sada već među prvima koji objavljuje svoju verziju kartice je i MSI. U skladu s novom objavljenom karticom AMD je objavio i novu gamerski orijentiranu web stranicu pod imenom radeon.com.

Radeon RX 480 izrađen je na novoj Polaris arhitekturi i najnovijoj FinFET 14 nm tehnologiji proizvodnje. Upravo zahvaljujući ovom novom procesu postignuta je veća učinkovitost, navodeći pružanje 2,5 puta veće performanse po vatu u odnosu na prošlu generaciju.

MSI Radeon RX 480 2

Trenutno nema previše informacija o njegovim opcijama, no ono što se zna za sada je da ima takt od 1120 MHz, s boostom do 1266 MHz. Posjeduje 256-bitno memorijsko sučelje i 8 GB GDDR5 memoriju koja radi na frekvenciji od 8000 MHz. Podrška za H.265 video kompresiju omogućuje streaming sve do 4K rezolucije pri 60 FPS-a, bez ikakvih posljedica na izvedbu. Asinkronizirani shaderi i četvrta generacija GCN-a brinu se za što bolju izvedbu igara, bez obzira o kojim se žanrovima radi. Njihova FreeSync tehnologija pomaže u fluidnosti gameplaya (eliminirajući pucanje ekrana i kašnjenje), a sama kartica je kompatibilna i s HDR-om. Sposoban je za VR sadržaje, a u karticu je ugrađena i AMD LiquidVR inicijativa. Kvaliteta komponenti dodatno je potvrđena certifikatom četvrte vojne klase. Od portova tu su tri DisplayPorta i jedan HDMI 2.0b, a sama potrošnja mu je 150 W.

Za sada nema nikakvih informacija o cijeni ili dostupnosti, no za očekivati je da će se ubrzo pojaviti po cijeni sličnoj referentnoj kartici (kojoj i sliči) koja je 199 dolara za 4 GB model.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI među prvima najavio novu Radeon RX 480 grafičku karticu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.