NOVI BROJ: Mainstream grafičke kartice i fotogrametrija mobitelom

NOVI BROJ: Mainstream grafičke kartice i fotogrametrija mobitelom

Testirali smo najbolje gaming grafičke kartice u mainstream segmentu, radili 3D modele korištenjem mobitele, a nismo propustili ni zaigrati novog čovjeka pauka.

U časopisu VIDI br. 323 za studeni ponovno vam donosimo uzbudljive sadržaje vezane uz tehnologiju, računala, poslovnu informatiku, digitalnu zabavu, a nismo propustili ni nabaciti nekoliko vrlo korisnih savjeta vezanih uz Crni petak 24. studenoga 2023. kada ćete htjeti kupiti nešto sa specijalnim popustom, a trgovci će vam nuditi sve i svašta. Pa nećete im valjda u svemu povjerovati?

Naslovnica_VIDI_332_1.jpg

Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

TEMA BROJA: Mainstream grafičke kartice

1_1.jpg

Nvidia i AMD su kroz posljednjih nekoliko mjeseci predstavili niz mainstream kartica koje možemo smjestiti u mid-range ponudu. Donosimo vam pregled i sučeljavanje 3 Nvidia i 3 AMD modela.

TEMA: Fotogrametrija mobitelom

2_1.jpg

3D modeliranje može se iskoristiti u gotovo svakom aspektu dizajna, od statične slike do videa pa sve do pravih 3D igara. Fotogrametrija taj proces olakšava, a s obzirom da vam je glavni alat mobitel, svijet vam je nadohvat ruke.

TEMA: Crni petak

3_1.jpg

Nemoguće je znati točne cijene koje će nas dočekati ove godine za Crni petak. Stoga vam donosimo savjete kako pristupiti kupnji ovog studenog i kako odraditi šoping uz najveće moguće uštede

FOKUS: AI2Future

4_1.jpg

Umjetna inteligencija u IT-u je relativno nov buzzword iako je s nama već dugi niz godina. Kod ljudi se javila određena zabrinutost oko razvoja AI-a, no stručnjaci na AI2Future su ponudili niz optimističnih odgovora kako će AI promijeniti društvo na bolje.

HARDVER RECENZIJA: Garmin Venu 3

5.jpg

Garminova Venu serija pametnih satova je iz modela u model sve bolja i bolja, a uz standardne karakteristike kao što su AMOLED ekran i baterija  od 14 dana, Garmin je Venu 3 osposobio i mogućnostima da prati aktivnost osoba u invalidskim kolicima.

VIDI X RADIONICA: Robotska ruka

6.jpg

I u ovoj VIDI X radionici vam donosimo diplomski rad koji je realiziran uz pomoć VIDI X mikroračunala. Naučite kako izraditi, a zatim i isprogramirati robotsku ruku.

PC PLAY RECENZIJA: Marvel's Spider-Man 2

7.jpg

Iščekivani nastavak Marvelove uspješnice je napokon stigao, a što možete očekivati od duplo više Spider-Mana u ovoj igri, pročitajte u novom PC Play specijalu.

VIDI.BIZ: Fintech

8_1.jpg

Svake godine se u Vidiju bacamo na temu Fintecha kako bismo detektirali aktualne trendove i što se sve novo na tržištu pojavilo. Kao i u mnogim drugim sektorima, umjetna inteligencija i ovdje najviše utječe na promjene.

PROGRAMIRANJE: CMS-ovi s AI integracijom

9.jpg

Gotovo svaki website builder i CMS je na neki način integrirao umjetnu inteligenciju u svoj proizvod. Mi smo provjerili tko se u tome najbolje snašao i što vam ti servisi točno nude.

Uz sve ove sadržaje donosimo i brojne druge teme koje uključuju pojedinačne recenzije hardvera i softvera, uobičajene rubrike poput VIDI Doktora, Makove kolumne, vijesti iz svijeta, regije i znanosti...

Nego, znate li da je idući broj Vidija 333. po redu? Tu ćemo magičnu brojku iskoristiti da vam donesemo nešto potpuno novo i originalno.

VIDImo se!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NOVI BROJ: Mainstream grafičke kartice i fotogrametrija mobitelom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.