MSI-jeve nove X99 i Z170 matične ploče izrađene na nagrađivanom Titanium konceptu

MSI-jeve nove X99 i Z170 matične ploče izrađene na nagrađivanom Titanium konceptu

Nove MSI-jeve ploče, X99A XPOWER GAMING TITANIUM i Z170A MPOWER GAMING TITANIUM, dolaze u novom dizajnu sa srebrnom bojom.

Nakon što su među prvima objavili novu grafičku karticu GTX 1080 FE, radišan MSI sad u kratkim crtama predstavlja dvije nove gaming matične ploče temeljene na Titanium konceptu.

Iako je ovaj mjesec također imao čast predstaviti prvu matičnu ploču na svijetu s prednjim USB 3.1 Type-C portom, ovaj put dodatno pomiče granice s dvije nove ploče za X99 i Z170 čipset. Namijenjene su gamerima koji traže vrhunske sposobnosti i overclockerima, što će se sigurno odraziti i na cijenu (nije objavljena trenutno). Unikatne srebrne matične ploče izrađene su na nagrađivanom Titanium konceptu, koji je svoju premijeru imao prošle godine. Ovaj koncept označava novi dizajn za čvrste heatsinkove i pokrov u potpuno srebrnoj boji, dobivajući inspiraciju iz najnovijih vojnih i svemirskih tehnologija.

X99A XPOWER GAMING TITANIUM MB

X99A XPOWER GAMING TITANIUM matična ploča stvorena je za rad na sljedećoj generaciji Intelovi Broadwell-E (P) procesora. Sadrži i nekoliko unikatnih kompanijinih opcija kao što su Mystic Light ekstenzijski RGB kabel i pin header koji omogućava gamerima slaganje vizualnog izgleda svog računala s dodatnim RGB LED svjetlima. Kontrola osvjetljenja i efekti se mogu kontrolirati putem aplikacije u sustavu ili smartfonu. Njihov patentirani Turbo Socket na ploči s 2036 CPU pinova omogućuje korisniku bolje mogućnosti overclockinga procesora i memorije. Na ploči je uključen i Intelov WiFi za pouzadnost i brzinu interneta ili bežičnog LAN-a. Za pitanje pohrane implementiran je Turbo U.2, sposoban podržati SSD uređaje na NVMe protokolu s brzinom prijenosa do 2400 MB/s na jednom driveu. Turbo M.2 zaštićen je unikatnim M.2 Steel Armorom, pružajući bolju zaštitu od elektromagnetskih smetnji. Podržani su i formati SSD-ova do 22110, dopuštajući PCI-E Gen3 x4 32Gb/s bandwidth s NVMe podrškom. Ostali detalji o ploči trenutno nisu poznati.

Z170A MPOWER GAMING TITANIUM MB

Z170A MPOWER GAMING TITANIUM matična ploča također podržava Turbo U.2, s tim da na ovoj ploči ona ima dva takva slota. Uz najnovije tehnologije, ploča ima i Steel Armor titanijski backplate za još bolju čvrstoću ploče. Osigurana je i njihova DDR4 Boost tehnologija i DDR4 Steel Armor koja radnoj memoriji daje pouzdanost i performanse do DDR4-3466 za X99 i DDR4-3866 za Z170 ploču. Oba dva modela imaju i Game Boost s osam brzinama do 5 GHz overclockinga u jednoj sekundi. Za korisnike koji teže ekstremnom overclockingu kompanija je u ploču ugradila i OC Engine i novi OC Optimizer.

X99A XPOWER GAMING i Z170A MPOWER GAMING MB 2

Na prednjoj strani je USB Type-C, stvoren za najnovije smartfone i druge mobilne pohrambene uređaje. Ono što je posebno i unikatno kod ove ploče je titanijski backplate, čime se omogućuje ugradnja najvećih i najtežih grafičkih kartica i CPU hladnjaka do težine od 10 kg. Za što bolji i čišći zvuk zaslužan je njihov već standardni Audio Boost 3 s Nahimic tehnologijom. Što se tiče portova, podržan je USB 3.1 Gen2 s Type-A i C sučeljem. Za što veću brzinu USB-a i prijenosa podataka kompanija je implementirala i novu USB Speed Up opciju.

X99A XPOWER GAMING i Z170A MPOWER GAMING MB 3

Informacije o cijeni ili dostupnosti ploča trenutno nisu poznate.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI-jeve nove X99 i Z170 matične ploče izrađene na nagrađivanom Titanium konceptu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.