MSI predstavio prvu matičnu ploču na svijetu s prednjim USB 3.1 Type-C, X99A Gaming Pro Carbon

MSI predstavio prvu matičnu ploču na svijetu s prednjim USB 3.1 Type-C, X99A Gaming Pro Carbon

MSI je lansirao svoju najnoviju vrhunsku gaming ploču baziranu na X99 čipsetu.

Nije prošlo ni par dana, a već je konkurent MSI predstavio svoj odgovor na Asusove X99 matične ploče.

MSI-jeva X99A Gaming Pro Carbon matična ploča izrađena je od temelja, dolazeći s potpuno novim dizajnom za heatsinkove i covere. Uz novi dizajn, ploču krasi i opremljenost nekolicinom novih i unikatnih MIS-ijevih opcija kao što su Mystic Light osvjetljenje s kontrolom preko smartfona s Wi-Fi-em. Putem ovog sustava, korisnik ima podršku do 16,8 milijuna boja i 17 LED efekata. Uključen je i Mystic Light Extension, pin header za 4-pinski RGB strip i kontrolu osvjetljenja.

X99A Gaming Pro Carbon je prva ATX X99 matična ploča koja sadrži Game Boost, osiguravajući trenutni overclocking do 5 GHz. Podržava nove Intelove Core i7 Extreme Edition procesore za LGA 2011. Tu je i DDR4 Boost s DDR4 Steel Armorom za bolji, brži i sigurniji rad radne memorije. Sadrži osam DIMM slotova, dopuštajući do 128 GB. Podržava 3-way Nvidia SLI i AMD Crossfire ugradnju grafičkih kartica.

X99A GAMING PRO CARBON MSI 2

Ovo je ujedno i prva ploča na svijetu s prednjim USB 3.1 Type-C portom, čime postaje kompatibilan s novim kućištima, smartfonima i mobilnim uređajima za pohranu. Podržan je i Turbo U.2 kojim se omogućava ugradnja najnovijih SSD-ova koji podržavaju NVMe te Turbo M.2. PCI Express 3.0 x4 sučelje omogućava do 32 Gb/s brzinu podataka, što je pet puta brže od SATA 3.0. PCI-E x16 ima četiri slota, dok je prisutno deset slotova za SATA 3.0. Što se tiče portova, pruža mogućnost USB 3.1 Gen2 s Type-A i Type-C sučeljem. Na prednjoj strani je tako po četiri USB 3.1 i 2.0 portova. Stražnja strana ima četiri USB 2.0 porta. Za vrhunsku kvalitetu zvuka implementirana je Audio Boost 3 s Nahimic tehnologijom. Prisutne su i standardne opcije poput Gaming Hotkeya, EZ Debug LED (LED-ice koje pomažu u očitavanju moguće greške kod rada), Guard-Pro.

X99A GAMING PRO CARBON MSI 2

Izrađena je od polimera karbonski pojačanih vlakana koji se koristi u svijetu automobilskih utrka. Vrhunske komponente imaju oznaku pete vojne klase, što dovoljno govori o kvaliteti i izdržljivosti ploče.

Nema nikakvih informacija o dostupnosti ili cijeni ove ploče, no sigurno će biti vrlo visoka.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI predstavio prvu matičnu ploču na svijetu s prednjim USB 3.1 Type-C, X99A Gaming Pro Carbon - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.