Silverstone Milo 12

Silverstone Milo 12

Malo, tanko i funkcionalno

Moderno mini-ITX kućište koje se ne ističe atraktivnim dizajnom, ali je vrlo kvalitetno napravljeno, fleksibilno i poprilično funkcionalno. Pritom omogućuje ugradnju nešto moćnijih, duljih grafičkih kartica i klasičnih ATX napajanja.

Kada su u pitanju mini-ITX kućišta namijenjena sastavljanju modernih računala malih dimenzija, određeni kompromisi su jednostavno neizbježni. Pojedina mini-ITX kućišta odlikuju iznimno male dimenzije i vizualno atraktivan dizajn, ali nude poprilično ograničene mogućnosti ugradnje moćnijih hardverskih komponenti. Silverstoneovo mini-ITX 12 kućište slijedi drugačiju dizajnersku filozofiju. Možda nije toliko vizualno atraktivno i nešto je većih dimenzija. Međutim, omogućuje ugradnju snažnijih hardverskih komponenti i duljih grafičkih kartica.

Moderno Mini-ITX kućište

Silverstoneovo mini-ITX kućište pod nazivom Milo 12 odlikuje minimalistički, industrijski dizajn, uz dimenzije koje su nešto veće od onoga što smo danas navikli vidjeti kod mini-ITX kućišta. Kvaliteta izrade je na vrlo visokoj razini, a što se tiče korištenih materijala, Silverstone se oslanja na uobičajenu kombinaciju metala i plastike. Ovo kućište odlikuje modularan dizajn, a možete ga koristiti uspravno ili položeno, s tim da su za korištenje u uspravnom položaju priloženi odgovarajući držači. Ukupna zapremina ovog kućišta iznosi 15,6 litara, a masa 4,9 kg.

Svakako u ključne prednosti ovog Silverstoneovog mini-ITX kućišta možemo ubrojiti mogućnost instalacije SFX-L ili klasičnog ATX napajanja, te mogućnost instalacije moćnijih grafičkih kartica duljine do 345 mm i visine do 162 mm.

Za potrebe što jednostavnije i lakše instalacije, Silverstone je ovdje implementirao modularan dizajn s jasno podijeljenim komorama, odnosno odijelcima namijenjenima instalaciji pojedinih komponenti. Ponajprije ovdje mislimo na dvije ključne komponente računala i najveće potrošače energije, procesor i grafičku karticu.

Gornji odjeljak namijenjen je ugradnji grafičke kartice, a donji ugradnji matične ploče, odnosno procesora s hladnjakom. Dakako, odgovarajuće je mjesto predviđeno i za instalaciju napajanja. Kao što smo već naveli, Milo 12 omogućuje korištenje SFX-L napajanja manjih dimenzija ili klasičnog ATX napajanja. Ukoliko koristite SFX-L napajanja možete dodatni prostor iskoristi za, primjerice, instalaciju optičkog uređaja.

Još jedna prednost ovog kućišta je svakako mogućnost vertikalne instalacije grafičke kartice. Kako biste što jednostavnije na ovaj način instalirali grafičku karticu, Silverstone u paketu s ovim kućištem isporučuje PCIe 4.0 riser kabel.

 

SilverStone_Milo_12-3.jpg

Silverstoneovo mini-ITX kućište Milo 12 kvalitetno je napravljeno i vrlo fleksibilno, pa ga možete koristiti uspravno ili položeno, s tim da su za korištenje u uspravnom položaju priloženi odgovarajući držači

 

Funkcionalnost prije svega

Što se tiče hlađenja, prednja, kao i obje bočne stranice, posjeduju odgovarajuću mrežastu površinu za što bolji protok zraka. Napomenimo kako su bočne stranice izmjenjive i posjeduju odgovarajuće filtere za prašinu. U svakom slučaju, potencijal po pitanju hlađenja je ovdje vrlo dobar. No Silverstone s ovim kućištem ne isporučuje niti jedan ugrađeni ventilator. Na ovo nailazimo dosta često kod mini-ITX kućišta, međutim, ovdje ipak predstavlja određeno iznenađenje, posebno s obzirom na nešto veće dimenzije. Postoji mogućnost instalacije 80 mm ventilatora s prednje strane i 140 mm ventilatora s gornje strane gdje se nalazi grafička kartica. Kada govorimo o hlađenju procesora, morat ćete koristiti neki od zračnih hladnjaka niskog profila maksimalne visine 77 mm. Što se tiče uređaja za pohranu, podržana je instalacija do četiri 2,5-inčna SSD-a.

Silverstoneovo Milo 12 mini ITX kućište možemo gledati kao modernu verziju manjeg kućišta namijenjenog kućnim multimedijalnim ili poslovnim računalima. Ovdje možete ugraditi nešto moćnije komponente, ali određena ograničenja postoje po pitanju hlađenja. Poprilično visoka cijena, vizualno ne pretjerano atraktivan izgled i izostanak bilo kakvih ventilatora su po nama ključni nedostaci inače prilično funkcionalnog i kvalitetnog mini-ITX kućišta.

 

tablsst.png

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Silverstone Milo 12 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.