Predstavljen Microsoft Surface Go 2

Predstavljen Microsoft Surface Go 2

Microsoft je ažurirao svoju ponudu prijenosnika novim Surface Go 2 tabletom. Rekli bismo da su ispravili dosta nedostataka prošlog modela, no pričekajmo recenzije prije krajnjeg zaključka.

Ako želite računalo sa Windows sustavom čija je glavna značajka prenosivost, Surface Go linija svakako se isplati pogledati. Surface Go 2 fokusirao se na dugo trajanje baterije te visoku responzivnost sustava za rad. 

Dizajnerski, nije se puno mijenjalo od prošlogodišnjeg modela. Povećan je zaslon te sada ima 10,5 inčnu dijagonalu FullHD+ rezolucije od 1920 x 1280 piksela. Zaslon je zaštićen Gorilla Glass 3 tehnologijom te ima solidan kontrast od 1500:1 za atraktivniji izgled sadržaja. 

Omjer stranica je 3:2 što je po nama bolje kada pričamo o prijenosnicima jer osim atraktivnijeg izgleda i tanjih rubova samog uređaja, omogućuje veću količinu sadržaja na ekranu kada pričamo o surfanju webom ili office aplikacijama.

 

SurfaceGo2 2

Memoriju možete birati izmešu 4 i 8 GB RAM-a, no vjerojatno vam ne moramo govoriti koja je naša preporuka. Od procesora imate na izbor slabiji Pentium Gold 4425Y procesor sa dvije jezgre i Hyperthreadingom. ovaj procesor biti će dovoljan za kompletno korištenje tableta u smislu konzumiranja multimedije ili office alata, pogotovo kada pričamo o studentima, no malo zahtjevnije zadatke ipak ćete čekati da se obrade.

Drugi procesor je osma generacija Intel Core m3 procesora, m3-8100Y čija je glavna prednost puno veća "boost" frekvencija koju može postizati na kratka razdoblja. Tako otvaranje aplikacija i druge kratke ali zahtjevne zadatke obavlja puno brže pa i rad na takvom tabletu izgleda puno responzivnije. S obzirom da mu je TDP vrlo nizak, ne vjerujemo da će vas impresionirati kod dugotrajnih zahtjevnih zadataka.

 

SurfaceGo2 3

Od pohrane, imate tri opcije, no povezane su direktno i sa wireless tehnologijama. Tako imate 64 GB eMMC memorije u WiFi verziji za koju savjetujemo da izbjegnete jer je spora i kada se implementira u mobitele. Druga opcija je SSD od 128 GB a možete birati WiFi ili LTE verziju sa ovom pohranom. Treći je SSD od 256 GB, no dolazi samo u LTE verziji.

Baterija bi trebala trajati oko 10 sati kod standardnog korištenja, drugim riječima kod konzumiranja multimedije i weba. "Selfie" kamera ima 5 megapiksela te podržava FullHD video, dok je stražnja od 8 megapiksela sa također 1080p video mogućnostima.

Od mreža, podržan je WiFi 6, Bluetooth 5.0, te LTE Qualcomm Snapdragon X16 modem sa 600 Mb/s max brzinama. Tablet ima GPS te se koristi eSIM tehnologijom. Tablet teži nešto manje od 700 grama bez tipkovnice. Tipkovnica i stylus se naravno kupuju odvojeno.

 

SurfaceGo2 1

Cijena za naše tržište još nije poznata, no početni modeli prve verzije prodaju se za oko 5000 kuna kod nas pa se može očekivati slična početna cijena i kod novih modela.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Predstavljen Microsoft Surface Go 2 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.