Samsung službeno predstavio Galaxy S8 i Galaxy S8+ - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung službeno predstavio Galaxy S8 i Galaxy S8+

Samsung službeno predstavio Galaxy S8 i Galaxy S8+

Nakon mnogo nagađanja i glasina, Samsung je danas napokon i službeno predstavio svoj novi flagship (točnije, flagshiopove), Galaxy S8 i Galaxy S8+.

Iako ovaj uređaj spada u kategoriju "najgore čuvane tajne", došlo je vrijeme da, hm, rekapituliramo gradivo. U pitanju su, dakle dva uređaja, koje razlikuju veličina zaslona i kapacitet baterija. Galaxy S8 ima zakrivljeni Super AMOLED zaslon 5,8 inča rezolucije 2960x1440 piksela, dok Galaxy S8+ nudi zaslon od 6,2 inča jednakih specifikacija kao i manji brat, a oba zaslona štiti Gorilla Glass 5.

Također, veći Galaxy napaja baterija od 3500mAh, dok manji Galaxy stiže s baterijom od 3000mAh, što ne zvuči mnogo za tako snažne uređaje, no nadajmo se da će Snapdragon 835, odnosno Exynos 8895 biti učinkovitiji po pitanju energetske učinkovitosti.

Oba su čipseta temeljena na 10nm proizvodnom procesu, a na raspolaganju imaju 4GB radne memorije, te 64GB prostora za pohranu podataka. Dobra je vijest što su uređaji proširivi i s microSD karticama.

Što se kamere tiče, oba uređaja imaju prednju kameru s 12 megapiksela, te novim Sonyjevim senzorom, a s prednje strane uređaja raspoloživa je 8-megapikselna kamera za selfie.

Kada je softver u pitanju, tu je nova verzija Android Nougata, s novim Samsung UX sučeljem, a korisnik će na raspolaganju imati i virtualnog asistenta, Bixby.

Prodaja oba Galaxy S8 i S8+ telefona počinje 28. travnja 2017, a ako se predbilježite, telefon ćete dobiti 7 dana ranije. Predbilježbe počinju već večeras.

Cijena za Samsung Galaxy S8 je 6099 kn dok je cijena za Samsung Galaxy S8+ 6899 kn. Telefoni su dostupni u crnoj, srebrnoj i sivoj boji.

Više donosi Mobil.hr

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung službeno predstavio Galaxy S8 i Galaxy S8+ - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.