AMD predstavio XConnect tehnologiju za Radeon grafičke kartice

AMD predstavio XConnect tehnologiju za Radeon grafičke kartice

AMD je predstavio opciju koja ima svoju premijeru u novom Radeon Software 16.2.2 grafičkom driveru.

Iako AMD-ovo financijsko stanje bilježi negativnu bilancu, svojim inicijativama projektima pokušavaju parirati premoćnoj i uspješnoj Nvidiji, među kojima je partnerstvo s AP-om  kojom žele omogućiti next-gen VR novinarstvo.

Nedugo nakon što su predstavili nove procesore, sada predstavljaju potpuno novu tehnologiju za grafičke kartice.

XConnect tehnologija predstavljena u novom Radeon grafičkom driveru omogućava jednostavnije nego ikad spajanje i korištenje eksterne Radeon grafičke karticu u Windows 10 sustavu. Grafička kartica može se lagano spojiti na kompatibilni notebook ili 2-u-1 uređaj preko Thunderbolt 3 ulaza. Računalo koje ima konfiguriranu AMD XConnect tehnologiju i spojenu eksternu Radeon grafičku karticu omogućava priključenje ili isključenje kartice u bilo kojem vremenu, kao što je slično USB flash driveu.

radeon r9 xdock xconnect

Ova tehnologija je važan korak prema rješenju problema koji sprječava eksterne grafičke kartice da budu popularne na masovnom tržištu.

Razvijen je u suradnji s Intelovom Thunderbolt grupom i Razer kompanijom, te predstavlja prvi grafički driver kvalificiran za korištenje Thunderbolt 3 eksterne grafičke (eGFX) solucije za Windows 10. Umjesto potrebe za velikim kablovima, XConnect tehnologija je kompatibilna s Thunderbolt 3 (USB-C) kablovima i konektorima, omogućujući putem njega četiri PCI Express trake koje daju putem kartice do 40 Gbps bandwitha.

Zahtjevi sustava za važeći Thunderbolt 3 su:

-Radeon Software 16.2.2 pa na dalje

-1x Thunderbolt 3 port

-40Gbps Thunderbolt 3 kabel

-Windows 10 build 10586 pa na dalje

-Sistemsku BIOS ACPI ekstenziju za Thunderbolt eGFX

-Thunderbolt firmware (NVM) v.16 pa na više

-Pass Thunderbolt certifikat

radeon r9 xdock xconnect 3

Popis kvalificiranih grafičkih kartica su R9 Fury, R9 Nano, R9 300 Series, R9 290X, R9 290, R9 280. U tu kategoriju spadaju i mobilne inačice, a planirani su za ubuduće i Radeon dGPU proizvodi s Polaris arhitekturom.

Ova solucija dobro će doći gamerima koji se žele igrati i na notebooku, rješavajući se dilema poput težeg i jačeg prijenosnika ili laganog i slabog. Našu recenziju R9 Fury kartice možete pročiati ovdje, a R9 Nanoa na ovoj stranici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD predstavio XConnect tehnologiju za Radeon grafičke kartice - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.