AMD i AP najavili partnerstvo kojim žele omogućiti next-gen VR novinarstvo

AMD i AP najavili partnerstvo kojim žele omogućiti next-gen VR novinarstvo

Iako je VR trenutno najpopularniji u gamingu, ova tehnologija zahvaća i druge branše rada, među kojima je i novinarstvo.

VR kao takav nije ništa novo, jer je on već postojao i prije, no sada zahvaljujući razvoju tehnologije sve više ulazi u mainstream i dobiva na popularnosti. Tako se pokazuje kako ova tehnologija ima potencijala i prema drugim branšama, kao što su sportski prijenosi, industrija, novinarstvo itd.

Još prošle godine američka televizijska mreža ABC News je pokazala VR sadržaj u informativnom programu, a krajem godine se i New York Times pridružio VR svijetu.

Među to društvo sada ulazi i Associated Press koji je najavio partnerstvo s AMD-om. Koristit će njihov hardver i Liquid VR toolset kako bi stvarali informativni VR sadržaj.

AP VR news

Sam AP je eksperimentirao s različitim vrstama VR iskustva još od kolovoza prošle godine. Direktor interaktivne i nove digitalne produkcije, Paul Cheung, izjavio je kako kompanija traži i razne druge opcije, kao što su 360-stupnjeviti video, stereoskopski 360-stupnjeviti sadržaj te 3D renderirana okružja.

AP je jučer lansirao kanal s VR sadržajem, gdje će se moći vidjeti kompanijini budući imerzivni sadržaji. Cheung je rekao kako AP već ima napravljene VR videoisječke za kanal, kao što su First Class Suite u zrakoplovu, jedna od najskupljih soba u hotelu Ty Warner Penthouse itd. Među njima još su i 360-stupnjeviti video u UPS World Port tvornici te iskukstvo iz prvog lica u migrantskom kampu u Francuskoj.

Putem AP mobilne aplikacije mogu se naći video kanali za VR i 360 stupnjeva.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD i AP najavili partnerstvo kojim žele omogućiti next-gen VR novinarstvo - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.