Usporedni test SSD-ova - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Usporedni test SSD-ova

Usporedni test SSD-ova

Idemo dalje za iste pare

Vidilab vam donosi veliki usporedni test SSD-ova, komponente koja najviše doprinosi ubrzanju i samim time korisničkom iskustvu korištenja. Kapacitet im raste, cijene padaju, vrijeme nikad nije bilo pogodnije za njihovu usporedbu - i to čak njih 28

Već se nekoliko godina trudimo ukazati na SSD kao jednu od komponenti računala, unatrag 10-20 godina koja donosi osjetni pomak u performansama i boljem / bržem korisničkom iskustvu nego bilo koja druga komponenta do sada. No, s druge strane, činjenica je da većina korisnika i dalje ne zna što je to uopće SSD, a ponajprije kakve benefite isti donosi. Nakon nešto više od godinu dana od kada smo zadnji put okupili sve tada dostupne modele SSD-ova na našem tržištu, situacije se dosta promijenila, i to ponovno u korist nas korisnika. Trend pada cijena SSD-ova je nezaustavljiv pa tako godinu dana kasnije za isti iznos možete dobiti dvostruko veći kapacitet. Glavne mete su nam ovdje bili 240 / 250 / 256 GB modeli koji se sad mogu naći u rasponu cijena od 500 do 700 kuna, što je prošle godine bilo rezervirano za 120 / 128 GB modele.

Cijenom nešto malo manje prihvatljiviji, ali zato vrlo primamljivi postali su i 480 / 500 / 512 GB modeli, krećući se od otprilike 1.050 kuna na dalje. To je jedan od razloga zašto smo ih odlučili ubaciti u usporedni test jer je sada ipak riječ o nešto ozbiljnijem kapacitetu koji bi mogao zadovoljiti veliku većinu korisnika na dulje staze. Ruku na srce, do nedavno su se izdvajali takvi iznosi za 240 / 250 / 256 GB modele, tako da smo bez oklijevanja ubacili njihovu veću braću u ovaj usporedni test. Imajući na umu ove parametre okupili smo ukupno 28 različitih SSD modela kroz čak 13 različitih proizvođača diskova. Neki od njih se čak i protežu do prošlog usporednog testa, no većina su novi modeli koji su na stol donijeli još brže performanse. Nažalost, iako na našem tržištu postoji čak i nešto više modela, stanje je takvo da je dobar dio njih bio nedostupan u trenutku odvijanja usporednog testa, no unatoč tome uspjeli smo okupiti creme de la creme ponude. Njih smo naravno međusobno ukrstili koristeći neke od najpoznatijih metoda testiranja koje i inače koristimo u sklopu individualnih recenzija SSD-ova, a tu su i neki drugi parametri koji stupaju na snagu kada je riječ o usporednom testu.

 

(Stranica 1 od 16)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 16)
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Usporedni test SSD-ova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.