VIDILAB usporedni test: Vrhunski 144 Hz gaming monitori za malo para

VIDILAB usporedni test: Vrhunski 144 Hz gaming monitori za malo para

Krotitelji frameova

Kompetitivno igranje traži najbolju periferiju, u koju spadaju i monitori s visokom frekvencijom osvježavanja.

Osim vještine, za postizanje dobrih rezultata kod kompetitivnog igranja potrebna je i oprema koja će vam dati prednost nad protivnicima, ma kako god malena ona bila. Monitori su ključan dio računalne periferije, i upravo monitori s niskom latencijom i visokom frekvencijom osvježavanja mogu igračima dati prednost nad protivnicima.

HRR (high refresh rate) monitori s visokom frekvencijom osvježavanja nude veću glatkoću prikaza, koja omogućuje preciznije ciljanje, što je ključno kod kompetitivnog igranja gdje milimetri mogu činiti razliku između pobjede i poraza. Kvalitetan monitor temelj je periferije svakog računala. Neovisno je li korisnik gamer, dizajner ili pak čisti casual korisnik koji računalo koristi za čitanje vijesti, monitor je odlična investicija jer upravo kroz njega dobivamo većinu informacija s računala.

Svaka vrsta korisnika ima drugačije zahtjeve pri izboru monitora: dok je dizajneru ili fotografu bitna preciznost prikaza, kao i visoka rezolucija i velika dijagonala, gameru su prioritet što kraća vremena kašnjenja i visoka frekvencija osvježavanja. Stoga je potrebno detaljno istražiti ponudu i odabrati monitor koji će zadovoljiti vaše potrebe bez obzira na namjenu.

U moru odličnih monitora mi smo se bacili u potragu onih namijenjenih gamerima, monitora koji će svakom igraču dati bolje iskustvo igranja te mu ponekad dati prednost nad protivnicima koji su „zapeli“ na samo 60 sličica u sekundi. Uz gamere mislili smo i na korisnike koji će, osim za igranje, monitor koristiti i za rad, pa smo pronašli nekoliko modela koji nude dobar balans performansi i kvalitete prikaza.

Osim testiranja samih monitora, testirali smo i performanse testne konfiguracije pri pokretanju igara uz visoki framerate.

 

(Stranica 1 od 4)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 4)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

VIDILAB usporedni test: Vrhunski 144 Hz gaming monitori za malo para - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.