Hisense TV - Pravi centar zabave

Hisense TV - Pravi centar zabave

Hisense donosi novu generaciju odličnih televizora u svim cjenovnim razredima, pa smo odlučili potražiti model koji bi zaokružio dnevnu sobu.

Televizori generalno nisu uređaj koji se često mijenja u kućanstvu, pa tako očekujemo njihov višegodišnji rad prije nego ih postane potrebno zamijeniti s obzirom na skok tehnologije, ili jednostavno zato što je trenutni setup dovoljno dotrajao da njime nismo zadovoljni. Tako smo krenuli u avanturu analize najnovijih tehnologija, no osim toga pratimo i kako se premium mogućnosti od prije godinu-dvije polako spuštaju u cijeni, a proizvođači su ispunili mid-range kategoriju uistinu zanimljivim modelima koji nude odlične specifikacije i za zahtjevnije korisnike, sa cijenom koja ih čini lako dostupnima.

Ono što bismo voljeli vidjeti na televizoru kojeg kupujemo svakako je solidna količina svjetlosti, dovoljno da ne moramo zamračiti sobu svaki puta kada želimo pogledati neku seriju. Ovdje je uvijek borba u odluci želite li uzeti OLED ili pak klasičniji VA panel. Dok OLED paneli nude visok kontrast gašenjem pojedinačnih piksela, ujedno imaju i nižu maksimalnu svjetlinu zaslona, pa se preporučaju za one koji imaju vrlo taman prostor u kojem gledaju televiziju. S druge strane, VA paneli imaju puno veću svjetlinu te im se dodaju i slojevi za umanjivanje odbljesaka u sobi, što ih čini odličnima za gledanje televizije u svim uvjetima. Ovdje je dodatno poželjno imati direktno pozadinsko osvjetljenje kako bi slika bila ujednačena, tako da pogledajte radi li se o DirectLED ili Edge LED televizoru jer se dosta razlikuju po ukupnoj svjetlini. Osim slike, poprilično nam je bitan i zvuk. Moderni streaming servisi sve više adaptiraju napredna audio rješenja u svoje filmove i serije, tako da je napokon isplativo imati i dobro audio ozvučenje van BluRay filmova. Voljeli bismo vidjeti moderne Dolby Audio sustave na današnjim televizorima, a podrška za Surround ozvučenje dodatan je plus. Na kraju, ostaje nam još i gaming. Zadnjih godina televizori polako dobivaju gaming modove rada koji značajno smanjuju kašnjenje prikaza (input lag) kako bi igranje bilo što bolje na konzolama, kao što je i na računalima. No, počeli su se pojavljivati i televizori s većim brzinama osvježavanja, čak do 120 Hz, pa ih podržavaju moderne grafičke kartice, kao i konzole. Ako već kupujemo televizor na dulje vrijeme, voljeli bismo imati barem većinu novih, modernih funkcija koje značajno poboljšavaju naše iskustvo gledanja televizije, a možda i gaminga.

Nova kolekcija

Za oko su nam zapeli novi Hisense televizori za ovu godinu koji u mid-range kategoriju stavljaju puno tehnologije. Točnije, pogledali smo što nam sve nudi flagship mid-range kategorije, novi E7K Pro model. Oznaka „K“ lako nam daje naslutiti kako se radi o najnovijim modelima za 2023. godinu, a nude se i u velikom izboru veličina.

IGL23319.jpg

E7K Pro

Ovaj model dolazi s velikim brojem modernih tehnologija, od kojih je možda najbitnija činjenica da koristi Quantum Dot tehnologiju prikaza koja je svojevrstan korak između OLED-a i klasičnih VA panela jer nudi vrlo bogat prikaz boja, kao i visok kontrast. Hisense u ovaj cjenovni rang ubacuje i Direct LED osvjetljenje za dobivanje 350 nita svjetline, tako da je televizor gledljiv u svim uvjetima. Pokrenete li bilo koji streaming servis, odmah ćete primijetiti da su podržani brojni HDR standardi, od Dolby Visiona i HLG-a do HDR10+ Adaptive standarda, tako da ako program podržava bogatiji prikaz boja, televizor će ga iskoristiti. Dolby Vision dodatno može prilagoditi postavke prikaza za idealno gledanje sadržaja, što uključuje boje i „glatkoću“ zajedno s ostalim postavkama. No, ne stajemo samo na slici jer televizor ima dva 10 W visokotonca zajedno s jednim 20 W dubokotoncem, pa je i audio iskustvo impresivno s obzirom na dimenzije televizora. U slučaju da se odlučite za soundbar, televizor podržava i moderne Surround sustave za dobivanje odličnog iskustva gledanja akcijskih filmova. Za ljubitelje gaminga, podržano je i osvježavanje od 120 Hz u 4K rezoluciji za moderne konzole. Televizor podržava i varijabilno osvježavanje tako da se automatski skalira od 48 do čak 144 Hz osvježavanjem, pa je i gaming na računalu iznimno oštar i brz, ako imate novo računalo koje može iskoristiti ovaj moderan sustav. Sve ove tehnologije zaokružuje Hisenseov vlastiti VIDAA operativni sustav, a ove godine dolazi najnovija verzija 7.0 s osvježenim dizajnom i mogućnostima te, naravno, još većim brojem aplikacija.

A6K

Ako unutar svog budžeta umjesto brojnih funkcija koje vam možda nisu potrebne želite veću dijagonalu, svakako bacite oko i na A6K modele koji predstavljaju starter Hisense televizore, a i dalje imaju 4K rezoluciju koju podržava brzi VIDAA OS. Televizor i dalje ima DirectLED osvjetljenje, pa možete očekivati do 300 nita svjetline, dovoljno za gledanje televizora i danju. Tu su i moderni HDR standardi koje koriste streaming servisi poput Dolby Visiona i HDR10+ tako da dobivate solidan prikaz za IPS panel. Dolazi s dva 8 W zvučnika, no podržava i Surround standarde, pa je na njega lagano dodati i eksterni soundbar sustav. Ovaj model se može naći od 43” dijagonale sve do 75”, pa vjerujemo da će mnogima zapeti za oko kada dođe vrijeme da ispunite zid u dnevnoj ili spavaćoj sobi.

IGL23493.jpg

Hisense Laser TV

S druge strane, možda ste jednostavno prerasli televizore i spremni ste za sljedeći korak u putovanju ka pravom iskustvu kućnog kina. Nema potrebe za panikom, rješenje je već spremno za implementaciju, a dolazi u dvije verzije. Ako želite biti na samom vrhu moderne tehnologije, Hisense pod svojim Laser TV brendom nudi model L9H te je riječ o short-throw laserskom projektoru koji dolazi i s posebnim ALR (Ambient Light Rejection) zaslonom pomoću kojeg dobivate najbolji mogući kontrast prikaza u svim okolinama, a s 3.000 ANSI lumena, nije potrebno zamračivati prostor svaki put kada nešto gledate - iako je, naravno, za najbolje kino iskustvo potrebno postaviti i mood. Laser TV dolazi kalibriran s 107% BT.2020 standardom boja, a sve pokreće sustav s tri lasera u ključnim bojama za prikaz iznimno precizne 4K slike, u dijagonali do 120”.

Alternativno, tu je i pristupačniji Hisense L5H koji koristi jedan X-Fusion plavi laser, no zadržava sve pametne funkcije modernih televizora, od HDR prikaza do povezivanja s brojnim drugim uređajima. Ističu se i 40 W zvučnici koji će vam pomoći uroniti u pravo iskustvo gledanja televizije, kako su to i redatelji zamislili.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hisense TV - Pravi centar zabave - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.