Najbolji tech gadgeti za poklon ovog Valentinova - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Najbolji tech gadgeti za poklon ovog Valentinova

Najbolji tech gadgeti za poklon ovog Valentinova

Palac gore za Valentinovo

Ponovno je došlo vrijeme darivanja zanimljivih gadgeta svojim voljenima!

 

 

Garmin Varia RCT715

ZA: Garminova popularna linija biciklističkih radara odnedavno ima i verziju s kamerom koja vam pruža dodatno osiguranje za vrijeme vaših avantura.

 

garmin_varia.jpg

Varia linija sastoji se od klasičnog stražnjeg osvjetljenja za bicikle koji dolazi s nekoliko modova rada, ovisno o vašim preferencama. No, u nju Garmin ugrađuje i radar koji se zatim spaja na neki od njegovih drugih uređaja, poput putnog biciklističkog računala ili jednog od Garminovih satova. Radar prati promet detektirajući automobile iza vas, a može im odrediti i udaljenost te izračunati brzinu kojom vam se približavaju.

Ako se nađe nekoliko automobila, radar ih može diferencirati, do šest auta na udaljenosti do 140 metara. Ako koristite i putno računalo, dobiti ćete vizualnu reprezentaciju nadolazećih automobila s različitim upozorenjima ovisno o brzini kojom vam se približavaju. Podržana je i zvučna obavijest, a ako sustav povežete sa Garminovim pametnim satom, upozorenja na sat dobivate i u obliku vibracija pa ne morate skretati pogled s ceste.

U slučaju da imate samo mobitel, sustav može pokazivati isti sadržaj i putem aplikacije na zaslon mobitela koji pričvrstite za volan. Ako se vozite u grupi, na radar možete povezati više uređaja kako bi svi u grupi mogli znati kada i koliko automobila dolazi, pod uvjetom da se vlasnik radara uvijek vozi zadnji.

Model RCT715 u cijelu priču ubacuje i FullHD kameru koja dodatno vizualno nadzire sve što se iza vas događa. Ovisno o željama, pohrani i trajanju baterije, možete snimat kontinuirano u 1080p ili 720p rezolucijama te kontinuirano snimati cijelo vrijeme ili pak isječke koji se snimaju kada kamera detektira nadolazeće vozilo. Na snimkama možete ispisati i GPS koordinate, brzinu vožnje i datum za lakše sortiranje videa. Ako upalite sve opcije (dnevni rad svijetla, radar i kamera) baterija može trajati do šest sati, a pomoći joj može i eksterni powerbank.

Protiv: Radar je nešto manje precizan u gradu s obzirom na promet, parkirana vozila i druge varijable.

 

Vodootpornost: IPX7

Dimenzije i masa: 106,5 x 42,0 x 31,9 mm / 147,0 g

Kamera: 1080p/720p, pri 30 FPS

Baterija: 4 – 6 sati ovisno o bljeskalici (dok kamera radi)

Ostalo: ANT+ (radar, svjetlo za bicikle), BLE (radar, upravljanje kamerom), Wi-Fi

Viđeno u: Garmin.com/hr-HR

Cijena: 399,99 € / 3.013,72 kune

 

 

Technics EAH-AZ60

ZA: Što god radili i čime god se bavili, dio dana svakako možete poboljšati dobrom glazbom, podcastom ili slušanjem omiljenog Youtube kreatora, bilo da se šećete gradom, idete na posao ili pak radite po kući. In-ear slušalice odličan su poklon jer ne zahtijevaju puno petljanja niti objašnjavanja, samo ih stavite u uši i uživajte.

 

Technics_EAH-AZ60-2.jpg

Technicsove EAH-AZ60 drže solidan balans cijene i featurea, a znamo da je riječ o premium audio brendu pa sama kvaliteta zvuka neće biti upitna kod kupnje. Vrlo su lagane, a zahvaljujući više silikonskih nastavaka, mogu se prilagoditi svakom uhu što i m ujedno daje i solidnu pasivnu izolaciju buke. Ako želite dodatan mir od okolne buke primjerice za vrijeme vožnje, tu je i aktivno poništavanje buke koje će vas dodatno izolirati, a ujedno omogućiti i uživanje u tišoj glazbi gdje se nećete morati nadmetati primjerice sa zvukom motora busa ili vlaka.

Slušalice same imaju po 7 grama te omogućuju do 7 sati baterije na jednom punjenju, a kutijica u koju ih pospremate omogućuje još 25 sati reprodukcije. Koriste po četiri mikrofona za praćenje buke kao i izolaciju vašeg glasa dok pričate za jasniju komunikaciju. Podržavaju i AAC codec kod kompatibilnih uređaja, kao i Bluetooth 5.2 standard. Upravljanje se odvija pritiscima na ravnu površinu slušalica, a imate više brzih radnji te njima možete upravljati i glasovno.

Dizajn Technics akustične komore, harmonizatora i 8 mm drivera daje iznimno bogat i ekspanzivan zvuk. Pristupačna cijena za razinu kvalitete, odlična ergonomija, dovoljno autonomije uz tehnologije poništavanja buke i kombinacija dvostruko hibridnog poništavanja s analognom i digitalnom obradom glavni su razlozi zašto odabrati Technicove bežične in-ear slušalice.

Protiv: Napredne codece komplicirano je koristiti na Android sustavima.

 

Vrijeme reprodukcije: 7+25 h

ANC: Da

Spajanje: Bluetooth 5.2

Masa: 7 g po slušalici

Viđeno u: Se-Mark

Cijena: 1.399 kn / 185,68 €

 

 

Logitech Pro X Superlight + G840 XL podloga

ZA: Gaming miševi dio su periferije koju će uistinu znati cijeniti specifična grupa korisnika – gameri. Pričamo o skupu vrhunskih tehnologija, od komunikacije do detekcije pokreta, ukomponiranih u malen komad hardvera koji osim Wireless mogućnosti ujedno moraju biti i iznimno lagane, što je trenutan trend.

 

High_Resolution_PNG-Pro_X_Superlight_RED_Wireless_Family.jpg

Pro X Superlight osvježen je model vrhunskog miša, koji uz najnoviju tehnologiju sada teži svega 60 grama što ga čini najlakšim wireless mišem u ponudi, a od prošlog modela lakši je za 25%. Baterija koju koristi za rad može koristiti do 70 sati između punjenja, a za kompletan setup ima i opciju korištenja PowerPlay podloge koja ga sama bežično puni kada god je na njoj.

No, vratimo se na same performanse. Miš koristi Logitechev HERO 25K optički gaming senzor koji uz preciznost do 25K DPI-ja također štedi bateriju za već spomenutih 70 sati rada. Senzor omogućuje i prepoznavanje kretanja brzinama do 400 IPS-a, a nova PTFE podloga miša značajno umanjuje trenje s površinom na kojoj se nalazi. Uz miša dobivate i dodatne naljepnice koje služe za dobivanje boljeg gripa miša u ruci te se radi o gumiranim 3M naljepnicama za minimalan dodatak masi miša.

Uz miša nudi se i ogromna podloga, Logitech G840 XL dimenzija 400 x 900 milimetara pokriti će dobar dio vašeg radnog stola što osim miša podrazumijeva i vašu tipkovnicu te tako stvoriti atraktivno radno okruženje. Dolazi u crnoj ili roza boji koje se dobro slažu i s Pro X Superlight miševima. Njih isto možete dobiti u crnoj, roza, bijeloj ili crvenoj boji.

Podloga je gumirana da se ne miče po stolu, a gornja strana ima dizajn idealan za optički senzor miša da ga prepozna, kao i da mišu pruži malen otpor za klizanje. Podloga ima svega 3 mm kako bi korisnicima bila ugodnija za korištenje bez zadebljanih rubova.

Protiv: Ovisno naravno o žanru igara, miš možda neće imati dovoljno gumbi da zainteresira svakog korisnika.

 

Težina: 60 g

Senzor: HERO, 400 IPS, 40G, 25K DPI

Baterija: 70 sati

Povezivanje: Lightspeed sa USB dodatkom

Dodaci: PTFE nožice, naljepnice za dodatan grip miša

Viđeno: Links.hr

Cijena: 1.139,05 kuna

 

 

Motorola Edge 30 Fusion

ZA: Motorola je svoj Edge 30 Fusion stavila u sredinu ponude, a pobrinuli su se da korisnicima ponude premium iskustvo kod korištenja mobitela uz jedinstveni i drugačiji dizajn s više opcija boja i materijala koji ga čine odličnim poklonom za Valentinovo. Mobitel koristi i dalje odličan Snapdragon 888 Plus čipset s 5G podrškom, a uskoro dobiva i najnoviji Android 13 update sa svim naprednim funkcijama čistog Androida s kojim i dolazi.

 

motorla_edge_30_fusion.jpg

Jedan od pluseva koji nam se dopao svakako je i fokus na kamere gdje se uz odličnu 50 MP glavnu kameru dodala i solidna ultraširoka kamera s autofokusom. Autofokus osigurava oštrije slike, ali i otvara mogućnost korištenja ultraširoke kamere u sklopu Macro fotografije za rezultate visoke kvalitete.

POLED zaslon sprijeda ima brzinu od 144 Hz i FullHD rezoluciju za iznimno gladak i oštar prikaz svog sadržaja te dijagonalu od 6,55” tako da će stati u svaku ruku a opet ponuditi veliku radnu površinu. Motorola je ubacila veliku bateriju i brzo 68 W punjenje, a kako smo spomenuli zadržala iznimno tanko kućište.

Protiv: Ako želite kod nas neku boju osim crne, trebati će se potruditi oko nabave.

 

Ekran: 6,55” P-OLED, 144 Hz, FullHD+

Dimenzije i masa: 158,5 x 72 x 7,5 mm / 168 g

Čipset: Qualcomm Snapdragon 888 Plus 5G

Memorija i pohrana: 8 GB / 128 GB

Kamere: 50 + 13 MP / 32 MP selfie

Viđeno: hgspot.hr

Cijena: 596,16 € / 4.491,77 kuna

 

 

Anker Nebula Vega

 ZA: Anker je krenuo s proizvodima poput punjača za mobitele i powerbankova, no danas su na zapadu poznato ime za prijenosne gadgete poput BT zvučnika te mini projektora. Najpoznatiji im je model veličine limenke soka, no za naše tržište imaju vrlo atraktivnu Vega verziju. Ovaj mini prijenosni projektor zanimljiv je jer je malo drugačiji od njihove svjetske ponude pa za njega nema puno recenzija, no čak je malo jači od standardnih modela.

 

anker_nebula_vega.jpg

Nebula Vega tako je malen sa svega 192 x 192 x 59 mm pa ga lagano ponesete i na putovanja. Dolazi s integriranom baterijom koja mu omogućuje do tri sata rada, a nudi FullHD prikaz sa snagom do 500 ANSI lumena što su vodeće specifikacije u svijetu mini projektora. Dolazi sa stereo zvučnicima ukupne snage 4 W, no zahvaljujući Android TV sustavu, možete ga spojiti i na eksterni BT zvučnik za bolji audio doživljaj.

Dolazi s Google Play uslugom kao i raznim mogućnostima povezivanja i tihim ventilatorom. Ima automatske korekcije kao i autofokus, a za postavljanje koristi standardan navoj primjerice stalaka za kamere ili rasvjetu.

Protiv: Prijenosan dizajn žrtvuje dosta svjetline koja je adekvatna i za noćno gledanje filmova, no nije idealan kao glavni izvor multimedije.

 

Svjetlina: 500 ANSI lumena

Tehnologija: LED + DLP

Rezolucija: 1080p

Dimenzije i masa: 19,2 x 19,2 x 5,9 cm / 1,4 kg

Sustav: Android TV 9

Viđeno u: svijet-medija.hr

Cijena: 610,39 € / 4.598,98 kuna

 

 

Manta Karaoke Flame 70 W

ZA: Ovo je možda idealna prilika za kupnju svega što će vam trebati za partije na otvorenom pa i zatvorenom kroz godinu, pogotovo ako ste rasplesani i raspjevani. Velik Bluetooth zvučnik omogućuje vam da gdje god bili sa sobom ponesete zabavu, a integirana baterija osigurava do tri sata glasne glazbe zajedno sa LED rasvjetom sprijeda koji nude razne efekte. Možete puštati i radio, no glavna komunikacija rezervirana je za Bluetooth 5.0 putem mobitela, a ima i utore za USB memoriju, TF memorijske kartice, AUX ili čak gitaru pa može raditi kao pojačalo.

 

Manta_Fire.jpg

Zabava ne počinje bez mikrofona, a zahvaljujući karaoke opcijama možete pjevati uz glazbu ili najavljivati kada je vrijeme za zdravicu. Na samom zvučniku birate glasnoću mikrofona u odnosu na glazbu koju svira, a ako se slučajno nađu dva ovakva zvučnika u istom prostoru možete ih upariti za pravo Stereo uživanje u glazbi i karaokama.

Protiv: Uz mnoštvo wireless funkcija, mikrofon je i dalje povezan žicom na koju trebate pripaziti

 

Snaga: 70 W RMS

Dimenzije i masa: 31 x 36 x 76 cm / 8,2 kg

Baterija: Do 3 sata

Povezivanje: Bluetooth 5.0

Sustav: 2x 6,5” wooferi + visokotonac

Viđeno u: Pevex.hr

Cijena: 185,68 € / 1.399,01 kuna

 

 

Hisense 55U7HQ TV

ZA: Televizori po nevjerojatnoj cijeni kada gledamo zadnjih nekoliko godina razvoja. Quantum Dot tehnologija postala je dio svakodnevne ponude televizora, a donedavno je bila rezervirana vrhunskim modelima. U7HQ tako se može pohvaliti daleko bogatijim bojama od klasičnih IPS i VA panela televizora, a zajedno sa DirectLED osvjetljenjem može prikazati i impresivne HDR mogućnosti s obzirom na cijenu koja se za njega traži.

 

Hisense_TV.png

Ovaj model vrlo je jednostavna nadogradnja svakom televizoru koji već imate, osim možda OLED panela. Ujedno dobivate i njihov novi VIDAA U6 sustav koji podržava sve modernije aplikacije za gledanje sadržaja putem weba kao i solidan sustav za podizanje FullHD rezolucije ako se odlučite za gledanje klasične televizije.

Protiv: Ako na sustavu tražite neke specifične aplikacije poput VPN-a, provjerite prije kupnje jesu li podržane.

 

Zaslon: 55”, 4K, QLED

Osvježavanje: 120 Hz

Konekcija: 2x HDMI 1.2, 2x HDMI 2.0, eARC, 2x USB, Ethernet

Sustav: VIDAA 6.0

Ostalo: Dolby Vision HDR, Dolby Atmos, Game Mode Pro

Viđeno u: santa-domenica.hr

Cijena: 515,00 € / 3.880,27 kuna

 

 

Nintendo Switch OLED

ZA: Nintendo je oduvijek dominirao tržište casual, ali i ozbiljnijeg gaming svijeta te je njihov Switch već godinama definirao kako mobilni gaming treba izgledati. Sada za svoju Switch konzolu imaju ogromnu listu odličnih igara, nekih i portanih sa PC-ja ili PS i XBox konzola tako da vam je izbor gaminga uistinu velik.

 

nintendo_switch_oled.jpg

Osim toga, možete i odvojiti kontrolere od OLED zaslona za multiplayer ili pak koristiti neke od njihovih nastavaka poput plastičnog držača u obliku volana za utrke. Jednom kada dođete odmah možete konzolu staviti na dock da se puni, a istovremeno igrati putem HDMI-ja na velikom televizoru. Igre naravno ne izgledaju kao na snažnijim konzolama, no često je funkcija ovdje bitnija od samog grafičkog izgleda jer su igre uglavnom veoma zabavne za sve ukućane. Novi model s OLED ekranom donosi i bolje zvučnike te više memorije (64 GB).

Protiv: Iako se zaslon poboljšao, interni hardver ostao je isti te mnogi zamjeraju da je sada već vrijeme za upgrade kako bi i preko docka igre bile na većoj razini kvalitete, no nema najave da bi se to moglo dogoditi u skorije vrijeme.

 

Zaslon: 7” OLED; 1280 x 720 piksela, 60 Hz

Pohrana: 64 GB, nadogradiva putem MicroSD kartice

Čipset: Nvidia Tegra

Baterija: 4310 mAh (4 – 9 sati igre), oko 3 sata punjenje

Dimenzije i masa: 10,2 x 24,2 x 14 (28) mm

Viđeno u: chipoteka.hr

Cijena: 411,31 € / 3.099,02 kuna

 

 

Apple MacBook Air M2

ZA: Novi M2 modeli Appleovih ultralaganih prijenosnika dobili su update, kako u performansama tako i u izgledu. Zaslon je poboljša te ima još tanje rubove, dizajn je moderniziran, a naravno tu je i sam hardver. M2 čipset od Applea radi čuda u performansama, pogotovo s obzirom na vrlo nisku potrošnju.

 

Macbook_air.png

Air modele opisali bismo kao svakodnevne laptope koji podržavaju i office rad pa čak i grafički dizajn, no ne očekujte cjelodnevna renderiranja s ovim modelima jer tome nisu namijenjeni, od sustava hlađenja do radne memorije. Kada smo kod toga, Apple nudi više opcija kod kupnje, no mi savjetujemo kao i uvijek da s obzirom na nemogućnost nadogradnje odmah uzmete veću količinu radne memorije. Osim odličnog zaslona, laptop ima i solidnu reprodukciju zvukova, a večernji rad neće metati ni zvuk ventilatora.

Protiv: Osnovan model dobiva slabiji 30 W punjač, bolje verzije dolaze s novijim punjačem.

 

Zaslon: 13,6”, 2560 x 1664 piksela, IPS, do 500 nita

Baterija i napajanje: Do 18 sati multimedije, 52,6 Wh, 30 W punjač

Utori: MagSafe 3, 2x Thunderbolt / USB 4, 3,5 mm audio

Memorija: 8 GB RAM / 256 GB SSD

Kamera: FullHD 1080p

Viđeno u: iStyle.hr

Cijena: 1.699,99 € / 12.808,57 kuna

 

 

Garmin Venu 2 Plus

ZA: Venu 2 Plus sat dolazi s licem većine 1,3” što ga stavlja između dva klasična modela (2 i 2S) te vjerujemo da će pasati najvećem broju korisnika. Dok je zaslon ostao isti kao na Venu 2 modelu, kućište se smanjilo na 43,6 × 43,6 × 12,6 mm, a Garminova projekcija trajanja baterije iznosi do 9 dana s jednim punjenjem bez always-on opcije.

 

garmin_venu_2_plus.jpg

Sprijeda imamo isti AMOLED zaslon od 1,3” dijagonale i 416 × 416 piksela, što mu daje vrlo oštru rezoluciju za prikaz detalja i grafikona, a i lica satova su oštra. Ako se bavite trčanjem, biciklizmom, kardio treningom, treninzima snage ili još specifičnijim sportovima poput plivanja u bazenu, penjanja, joge, te radite s nekim uređajima u teretani poput stepera, podržani su. Vjerujemo da će većina pronaći sport koji želi pratiti na ovom satu.

Zanimljiva funkcija su virtualni pomoćnici za vježbanje snage. Tako možete odabrati koju vježbu želite izvoditi, a sat će vam pokazati koliko i na koje mišiće ta vježba utječe, te kako je valja pravilno izvesti za maksimalni učinak.

Protiv: Ako vam je sat ipak prevelik, morati ćete prijeći na 2S model od 40 mm koji nema mikrofon na sebi.

 

Zaslon: 1,3”, AMOLED

Baterija: Do 9 dana

Sustav: Garmin OS

Debljina i masa: 43,6 x 43,6 x 12,6 mm/51 g

Ostalo: Akcelerometar, HR senzor, Pulse OX, barometar, magnetni senzor, termometar, kompas

Viđeno u: Garmin.com/hr-HR

Cijena: 449,99 € / 3.390,45 kuna

 

 

Canon EOS M50 Mark II

ZA: Danas je za kreiranje gotovo bilo kakvog sadržaja potrebno tekst potkrijepiti slikom ili videom. Mobiteli nam naravno daju nevjerojatnu kvalitetu fotografije koja je svakome lako dostupna, no u usporedbi s “pravim” fotoaparatom, usporedbe i dalje nema. Pravi smo stavili u navodnike jer se i tu uvijek lome koplja, no za nekoga tko želi lagani upgrade nad mobitelom, a istovremeno može naučiti sve o profesionalnoj fotografiji i snimanju videa, EOS M50 Mark II idealan je suputnik.

 

canon_m50_mark_ii.jpg

Riječ je o modernom mirrorless fotoaparatu s izmjenjivim objektivima. Prednosti su mu kompaktan dizajn i masa od svega 388 grama tako da ga je lagano nositi na cjelodnevne avanture, a ponuda objektiva od Canona je dovoljno široka za sve potrebe slikanja i snimanja. Koristi 24,1 megapikselni senzor APS-C formata, podržava FullHD@60 fps kao i 4K snimanje, a sa solidnom web konekcijom možete i direktno streamati na YouTube, ili kao web-kamera spajanjem na računalo.

Protiv: Slike s visokim ISO vrijednostima biti će izazov popraviti za objave.

 

Senzor: APS-C, 24 MP

Video: 4K@24p, FullHD@60p

Baterija: Do 305 fotografija (LCD)

Masa: 387 g s kit objektivom

Viđeno u: Protis

Cijena: 883,2 € / 6.654,47 kuna

 

 

Amazon Kindle Paperwhite

ZA: Vjerujemo da svatko tko voli čitati danas zna što je Amazonov Kindle. Ukratko, to je jednostavan tablet čija je jedina funkcija prikaz teksta iz Amazonove knjižnice, a knjige možete čitati besplatno, uz pretplatu ili klasičnom posudbom. Tablet ima e-Ink crno-bijeli zaslon dijagonale 6,8” koji na dnevnom svijetlu izgleda poput klasičnog papira, a za čitanje u večernjim satima tu je i pozadinsko osvjetljenje koje si možete postavljati po želji i između bijele i žućkaste boje.

 

Kindle_paperwhite.jpg

Zaslon ima dovoljno visoku rezoluciju da sav tekst bude savršeno čitak u svim uvjetima, a Paperwhite verzija je i vodootporna. Za one koji imaju stariji model Kindle čitača, brzina osvježavanja na ovome je značajno unaprijeđena, a pohrana se također penje do 16 GB ovisno o modelu. Tu je i Signature Edition model koji ima 32 GB pohrane (za do 25.000 knjiga), bežično punjenje, nema Amazon reklame i sve skupa čini ovaj uređaj idealnim za poklon nekome tko se voli zadubiti u knjige.

Protiv: Tanji rubovi oko zaslona i nedostatak fizičkih gumbi kao na Oasis modelu nekima su minus radi težeg držanja uređaja.

 

Pohrana: 8 GB

Dimenzije: 125 x 174 x 8,1 mm

Masa: 205 g

Zaslon: Crno-bijeli, 16 razina sive

Osvjetljenje: Da, bijelo, žuto

Viđeno u: Laptopi.hr

Cijena: 199,00 € / 1.499,37 kuna

 

 

Lenovo Tab P11 Pro + Dock + Olovka

ZA: Odličan i moderan tablet idealan je za sve vrste multimedije, a kupnjom seta s dodatnim kućištem koje ima tipkovnicu kao i olovkom za tablet, dobivate i pravo prijenosno računalo koje može obavljati sve office zadatke gdje god se nalazili. Lenovo nudi više verzija, a sa LTE modelom dobivate i pristup internetu gdje god bili što je svakako plus ako često putujete.

 

Lenovo-Tab-P11-Pro.jpg

Dolazi s velikim 11,5” AMOLED zaslonom visoke svjetline i rezolucije od 1600 x 2560 piksela pa ni korištenje van ureda nije problem. Ima četiri zvučnika za stereo reprodukciju sa Dolby potpisom, 6 GB radne memorije i 128 GB pohrane koju možete proširiti MicroSD karticama. Baterija od 8600 mAh bez problema bi vam trebala trajati kroz dan, a punjaču od 20 W trebati će par sati da ju napuni. Dobivate i solidnu prednju kameru za videopozive, kao i dvije stražnje kamere u standardnom i ultraširokom formatu, no ne očekujte kvalitetu na razini mobitela.

Protiv: Na tržištu je više različitih modela pod istim ili sličnim imenima pa dvaput provjerite prije finalne kupnje imate li odabranu idealnu verziju (primjerice LTE).

 

Procesor: Snapdragon 730G

Radna memorija / pohrana: 6 GB / 128 GB

Ekran: 1600 x 2560 piksela, AMOLED, 11,5”

Baterija: 8600 mAh, 20 W punjač

Dimenzije i masa: 264,3 x 171,4 x 6,9 mm, 485 g

Viđeno u: Laptopi.hr

Cijena: 860,00 € / 6.479,67 kuna

 

 

Sonos RAY

ZA: Soundbar sustavi kod nas nisu svakodnevna pojava, no možemo ih svakome preporučiti. Riječ je o superiornom audio iskustvu nad klasičnim ozvučenjem televizora koje će jasnije razdvojiti stereo (ili više kanala) te dodati dubinu zvuka koji čujete zahvaljujući direktnom usmjerenju prema korisniku kao i većem obujmu koji dodaje dublje zvukove.

 

SOnos_Ray.jpg

Dolaze u više verzija, no nas je impresionirao Sonos Ray model jer standardno dolazi bez subwoofera i ima kompaktan dizajn, no zvuk koji proizvodi iznenađujuće je bogat. Idealan je za manje stanove ili raspored u kojem nemate metar širine za veliki soundbar. Uz njegovu pomoć, osim televizije možete slušati i Bluetoothom sadržaj s mobitela, ili putem aplikacije direktno streamati glazbu na njega.

Kada je spojen na mrežu, mogu ga otkriti i drugi uređaji pa puštanje glazbe postaje vrlo jednostavno i s računala na mreži. Spreman je i za proširivanje sustava kada se za to odlučite pa možete nabaviti dodatne Sonosove zvučnike za Surround setup, dubokotonac za još bolje akcijske efekte, a možete ga povezati i s drugim Sonos zvučnicima u kući za ispunjavanje svih uglova glazbom.

Protiv: Mogućnosti povezivanja s televizorom su limtirane.

 

Dimenzije i masa: 71 x 559 x 95 mm / 1,95 kg

Boje: Bijela, crna

Povezanost: WiFi, optički, ethernet, AirPlay 2

Nadogradnja: Da, dodatni zvučnici

Aplikacija: Da, dodatna kontrola, prilagođavanje zvuka

Viđeno u: Ronis.hr

Cijena: 329,02 € / 2.479,00 kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najbolji tech gadgeti za poklon ovog Valentinova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.