Snapdragon protiv Exynosa u novom Samsung S22 Ultra mobitelu

Snapdragon protiv Exynosa u novom Samsung S22 Ultra mobitelu

Samsungova linija flagship mobitela samo što nije lansirana, a kao i svake godine, zanimaju nas performanse.

Puno se priča o najnovijoj generaciji mobilnih ARM procesora za Android mobitele sa zabrinjavajućim testovima nekih ranih modela koji pokazuju da je novi Snapdragon 8 Gen 1 vrlo termalno zahtjevan, a isto se šuška i o novom Exynos procesoru od Samsunga.

Sada već tradicionalno, Samsung u svoju flagship S liniju mobitela stavlja različite čipsete: Snapdragon flagship čipset za SAD i Kinu te vlastiti Exynos za ostatak svijeta. Glavni problem je što Exynos modeli često imaju nešto lošije rezultate na benchmarcima, što ih je i natjeralo da se obrate AMD-u za novo grafičko rješenje. Novi Exynos procesori tako dolaze sa AMD-ovom RDNA2 arhitekturom što ovaj čipset čini vrlo zanimljivim.

 

snpdragon exyns samsung

Najnoviji leak na žalost fokusira se samo na rezultate CPU tesa tako da imamo performanse oba procesora s Geekbench 5 benchmarku gdje se pokazalo da s jednom jezgrom Snapdragon vodi za 4,7% (1226 protiv 1168 bodova), dok u testu sa svim jezgrama vodi Exynos za cijelih 1,3% (3508 protiv 3462 boda) što ih na kraju dana za sada čini podjednakim te se takve razlike neće primijetiti kod svakodnevnog korištenja, no jedan benchmark ne daje potpunu sliku.

Kako smo spomenuli, novi Snapdragon ima impresivno zagrijavanje u novim Xiaomi 12 Pro i OnePlus 10 Pro mobitelima, pa nas naravno zanima kako Samsung rješava taj problem te koliko se novi čipseti throttlaju jer Snapdragon u Xiaomiju pada na 60% brzine kako se ne bi pregrijao.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Snapdragon protiv Exynosa u novom Samsung S22 Ultra mobitelu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.