Nadolazeći Samsung Exynos SoC pokazuje impresivne rezultate sa AMD RDNA2 GPU

Nadolazeći Samsung Exynos SoC pokazuje impresivne rezultate sa AMD RDNA2 GPU

Samsung je jedan od nekolicine proizvođača mainstream ARM čipseta, a implementacija AMD-ovog grafičkog rješenja daje im značajan boost.

Novi Samsungovi Exynos čipseti navodno će se uskoro predstaviti javnosti, a najveća novost je suradnja sa AMD-ovom grafičkom divizijom koja bi im trebala dati prednost nad konkurencijom u tom segmentu.

Na kraju dana, Adreno grafički sustavi na ARM procesorima su anagram za Radeon, koji je prije radio custom GPU sustave na ARM platformi.

AMD je u Samsungove Exynos čipove ugradio najmoderniju RDNA2 arhitekturu, a rezultati suradnje probili su se na Internet u obliku rezultata benchmarka. Riječ je o 3D Mark Wild Life benchmarku, a sustav na kojem je GPU testiran bazira se na Cortex-A77 arhitekturi, što znači da bi konačni SoC mogao biti još jači.

 

Samsung Exynos RDNA2

S druge strane, nije poznato koliko je energije sustav  trošio ni sa kakvim hlađenjem, dvije iznimno bitne stavke za mobitele.

Samsungov SoC postigao je rezultat od 8.134 boda, dok primjerice trenutni AMD procesori postižu 7.442 - 7.668 bodova što je impresivno s obzirom da je Apple do sada držao dominantnu poziciju na grafičkim benchmarcima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nadolazeći Samsung Exynos SoC pokazuje impresivne rezultate sa AMD RDNA2 GPU - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.