Razer predstavio novu Ornata V2 "memhaničku" tipkovnicu

Razer predstavio novu Ornata V2 "memhaničku" tipkovnicu

Razer je obnovio svoju memhaničku Ornata tipkovnicu sa Verzijom 2. Što to točno znači i može li se mjeriti sa pravim tipkovnicama.

Temu o polu-mehaničkim tipkovnicama već smo davno detaljno razraditi u prošlim usporednim testovima poput ovoga. 

Ukratko, riječ je o kombinaciji jeftinih membranskih switcheva sa "osjećajem" tipkanja na mehaničkoj tipkovnici. Naravno, prema našem iskustvu i dalje vrlo očito tipkate po membranskoj tipkovnici, no sada se čuje i klik mehaničke tipke. Po nekim mišljenjima, to je zapravo najgora kombinacija dvije tehnologije.

 

razer ornata v2 gallery 1500x1000 3

Klasične membranske tipkovnice koriste gumenu membranu koja, kada pritisnete tipku, vraća tu tipku na početni položaj. Ovaj pristup ima nekoliko minusa, ponajprije jer se klik prepozna tek kada do kraja pritisnete tipku. Drugi dio odnosi se naravno na vrlo gumen i nejasan osjećaj tipkanja, pogotovo ako prelazite sa mehaničke tipkovnice.

Ovaj osjećaj naravno prelazi i u memhaničke tipkovnice. Razer dodaje mali klikavi komadić metala kako bi se dobio jasan "klikavi" zvuk koji asocira na mehaničku tipkovnicu. 

 

razer ornata v2 gallery 1500x1000 7

No, postoje i brojne prednosti. Jedna od njih svakako je niža cijena tipkovnice. Razer je na ovu Full-size tipkovnicu dodao i malen valjak za kontrolu zvuka sa kakvim smo se mi jednostavno oduševili te svima savjetujemo da pogledaju tipkovnice sa ovim dodatkom.

Tipkovnica dolazi i sa naslonom za zapešće koje možete i skinuti ako vam smeta. Uz to, bitno je napomenuti i RGB rasvjetu koja je praktički dovedena do savršenstva. Dolazi i sa novim modovima osvjetljenja, poput onih koji se baziraju na zvuku koji se reproducira na računalu.

 

razer ornata v2 usp2 mobile

Zahvaljujući Razerovom softveru, imate i stalno rastuću listu igara čiji se efekti mogu sinkronizirati sa RGB-om nove tipkovnice.

Tipkovnica će uskoro doći i do naših trgovina, a prema europskim cijenama od 110 eura, vjerujemo da će kod nas stajati između 900 i 1000 kuna.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Razer predstavio novu Ornata V2

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.