Prve glasine o Nvidiji GTX 1180

Prve glasine o Nvidiji GTX 1180

S obzirom kako baze podataka hardvera koji se koristi u benchmarcima  budu jednostavno pronađeni od strane drugih korisnika i medija, prilično je velika šansa da i proizvođači sami koriste takve platforme za podizanje svijesti o novim proizvodima kao i potpaljivanje vječne debate o tome koji je brand bolji. 

 

Tako se u bazi podataka grafičkih kartica TechPowerUpa pojavila nova GTX 1180 koja još nije spremna za masovnu prodaju, no ovo je prilično dobar znak da se i taj datum približava. GPU-Z je pokupio neke vrlo zanimljive podatke, uključujući i frekvencije koje daju do znanja kako ovo vjerojatno nije gotov proizvod.

No, dosta brbljanja, prijeđimo na sočni dio, a to su sada poznate specifikacije. Naravno, ne možemo ove podatke smatrati i finalnima te se mogu promijeniti u nadolazećem vremenu prije puštanja u prodaju.

    1. 3584 CUDA jezgri - sa nekih tisuću CUDA jezgri više od svog prethodnika, izjednačuje se sa 1080Ti verzijom.ž

    2. 12nm FinFET proces - smanjenje procesa uvijek donosi bolje performanse s nižim energetskim zahtijevima. ZEN+ je i manjom razlikom te nepromijenjenom arhitekturom dobio rezultate koje su ljudi nahvalili. Nvidia smanjuje proces sa 16 na 12nm.

    3. GDDR6 RAM, do 16 GB - GDDR5X bio je skup za proizvodnju i u limitiranim količinama pa je izlazak 1070Ti sa GDDR5 verzijom bilo logično rješenje. Sada kada je GDDR6 tu, s efektivnim brzinama od 12 GHz (možda i više jednom kada kartica izađe) trebala bi omogućiti dovoljnu propusnost podataka s još većom količinom memorije.

    4. Brzine 1405 MHz base, 1582 MHz boost - Sada već svi znamo da je brzina Nvidijinih grafičkih kartica poprilično varijabilna. Brzine koje su očitane vjerojatno neće biti finalne, a GTX grafička kartica nikada neće zapravo pasti na deklarirane brine, osim ako vam hladnjak od kartice prestane raditi. Tako da se očekuju veće brzine od navedenih.

U konačnici, nada je da će nova 1180 biti 15 - 20% jača od 1080Ti verzije jer kako za sada stvari stoje, Nvidia planira i naplatiti veće performanse višim cijenama.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prve glasine o Nvidiji GTX 1180 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.