Hrvatska premijera Samsung Galaxy S9 i S9+ mobitela

Hrvatska premijera Samsung Galaxy S9 i S9+ mobitela

Zagrebački Umjetnički paviljon ugostio je veliko i glamurozno predstavljanje novih Samsungovih flagship telefona, modela S9 i S9+, koje su naši novinari vidjeli već na globalnom launchu u Londonu i MWC sajmu u Barceloni.

Program je pred brojnim okupljenim novinarima i drugim gostima vodio Rene Bitorajac u ulozi talk show domaćina. Bilo je tu i atraktivnih plesačica kao i gudačkog kvarteta i drugih sastojaka večernjeg gala launch eventa, no glavne zvijezde i razlog zbog kojeg smo došli na predstavljanje za nas su ipak bili telefoni. 

Hojun Hwang Samsung

Samsung Galaxy S9 stiže s 5,8'', dok model S9+ ima veći ekran od 6,2 inča, oba s rezolucijom 1440x2960 piksela i s i dalje neobičnim formatom ekrana od 18,5:9 na i dalje zaobljenom Infinite Displayu i AMOLED zaslonu bez okvira sa strane i minimalnim rubovima na gornjem i donjem dijelu. Telefon dolazi (za europsko tržište) s Exynos 9810 čipsetom, proizvedenim na 10 nm proizvodnom procesu. Osmojezgreni procesor imat će četiri brže jezgre na 2,7 GHz, te četiri sporije na 1,7 GHz, S9 dolazi s 4, a plus model sa 6 GB radne memorije.

Galaxy s9

Od noviteta ipak je možda najveći u kameri koja stiže s dvostrukom blendom. Šira bledna od f/1,5 koristit će se u noćnim uvjetima kako bi uhvatila više svjetla, a f/2.4 u dnevnim i boljim svjetlosnim uvjetima. Novost je i novi način za fotografije u noćnim uvjetima u kojima se snima 12 fotografija odjednom, katerogizira ih te potom bira najbolje piksele kako bi sve objedinio u jednu fotografiju.

Samsung Galaxy S9 S9 Slow mo mogucnost

Tu je i slow motion snimanje videa u 960 FPS-a. Sa svojom tehnologijom prepoznavanja pokreta, mobitel će sam moći snimiti potencijalno uzbudljivu slow motion scenu. Slow motion ste dosad, normalno, morali ručno uključiti, a to baš i nije bilo najbolje rješenje za snimanje spontanih situacija. I naravno, dvostruka stražnja kamera koja bi nam trebala omogućiti više prostora za snimanje te olakšati bokeh efekt. Stražnje kamere imaju 12 megapiskela, prednja 8.

Galaxy s9 3

Hrvatske telekom kompanije i trgovine već imaju prednarudžbe, a postoji i program zamjene Galaxy S8 za novim model uz nadoplatu. Novi flagship telefoni već bi sljedećeg tjedna trebali biti dostupni korisnicima u Hrvatskoj.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hrvatska premijera Samsung Galaxy S9 i S9+ mobitela - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.