Intelovo predstavljanje osme generacije low power procesora donosi mnoštvo novosti

Intelovo predstavljanje osme generacije low power procesora donosi mnoštvo novosti

U prodaju puštena osma generacija - Kaby Lake Refresh 15W procesora.

 Nova osma generacija procesora namijenjenih tankim laptopima sa snagom do 15W dolazi na tržište. Riječ je o Core i5-8250U, Core i5-8350U, Core i7-8550U te Core i7-8650U. Arhitektura se ne mijenja od prošle generacije te ostaje Kaby Lake refresh, a u ovoj je novost duplo veći broj jezgri, to jest sada svaki procesor ima po četiri jezgre koje pomoću Hyperthreadinga mogu istovremeno računati do osam dretvi. Rezultat su oko 40% bolje performanse u usporedbi sa sedmom generacijom U serije procesora te je intel usporedio sličan sistem star 5 godina kojemu za obradu videa treba 45 minuta, a novom procesoru za isti rad trebaju svega 3 minute što je ubrzanje od 14.7 puta.

Intel 8th Generation Kaby Lake Refresh 17

Ostale novosti su da će pod ovu osmu generaciju procesora spadati još dvije arhitekture pod nazivoma Coffee Lake koji čini novu arhitekturu na starom 14nm++ procesu te Cannonlake koji će biti printan i na novom 10nm procesu.

Intel 8th Generation Kaby Lake Refresh 5

Kako to obično bude, kada se pojavi novi, manji proces proizvodnje tranzistora, prvi procesori su oni male snage poput mobitela ili u intelovom slučaju ultra portabilnih uređaja bez aktivnog hlađenja. Tako će u osmoj generaciji Cannonlake pasti pod Y seriju procesora snage do 4.5W, Kaby Lake refresh na 15W U seriji, dok ćemo novu Coffee Lake arhitekturu na 14nm++ procesu vidjeti u H i S seriji procesora na računalima i jačim laptopima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intelovo predstavljanje osme generacije low power procesora donosi mnoštvo novosti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.