Xbox Scorpio dobio službene hardverske specifikacije - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Xbox Scorpio dobio službene hardverske specifikacije

Xbox Scorpio dobio službene hardverske specifikacije

Nakon prvotnih glasina, Microsoft je i službeno predstavio specifikacije za svoju novu Xbox One konzolu, koja trenutno nosi kodni naziv Project Scorpio.
Digital Foundry je doznao kako je hardver unutar konzole dizajniran da bi ponudio sasvim novi nivo mogućnosti, s fokusom na "core gamere".
 
Što se specifikacija tiče, u pitanju je sljedeći hardver:
  • Procesor: 8 custom x86 jezgri radne frekvencije 2,3 GHz
  • GPU: 40 računalnih jedinica pri frekvenciji od 1172 MHz
  • Memorija: 12 GB GDDR5
  • Propusnost memorije: 326 GB/s
  • Tvrdi disk: 1 TB u formi od 2,5 inča
  • Optička jedinica: 4K UHD Blu-ray reproduktor
 
Ukratko, procesor nudi 30% bolje performanse u odnosu na Jaguar CPU koji se trenutno nalazi u Xbox One konzoli, a GPU je 4,6 puta snažniji uspoređujući s čipom u aktualnoj konzoli.
 
Što se "rata" s PlayStation 4 Pro tiče, Microsoft tvrdi da je Scorpio definitivno snažniji, a omogućiti će i poboljšanje performansi u igrama ukoliko ne budu reproducirane na 4K rezoluciji. Xbox Scorpio će podržavati i Xbox One i Xbox 360 igre, s mogućnošću poboljšanja performansi postojećih igara, što znači da će vrijeme učitavanja biti brže, fps će biti veći, itd.
 
Microsoft je za benchmark performansi konzole upotrijebio Forzu 6, a Scorpio je igru "vrtio" pri 4K rezoluciji i 60 fps, i to uz oko 70% snage.
Cijena još nije poznata, no vjerujemo da će je Microsoft obznaniti na posebnom eventu koji bi se trebao održati prije E3 sajma.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xbox Scorpio dobio službene hardverske specifikacije - VidiLAB - QR Code Friendly