HTC najavio U Ultra i U Play smartphone uređaje - 4.5 out of 5 based on 2 votes
HTC najavio U Ultra i U Play smartphone uređaje

HTC najavio U Ultra i U Play smartphone uređaje

Na eventu na Tajvanu, HTC je napokon otkrio o čemu je bila riječ u onom "U" najavama, a sada znamo da su u pitanju bili novi smartphone uređaji.

HTC je tako najavio HTC U Ultra i U Play, nova modela koji slijede poznatu strategiju tvrtke; jedan će uređaj biti namijenjen high-end tržištu, dok je drugi, slabijih specifikacija, usmjeren prema drugačijem tipu korisnika.

U Ultra je uređaj koji će biti lansiran u čitavom svijetu, dok će U Play imati nešto više ograničen utjecaj. Oba uređaja imaju potpuno novi dizajn, u kojem dominira staklena pozadina, a tu su i senzor otiska prsta, "Home" tipka i kapacitivne tipke za "Natrag" i "Nedavno". Na uređajima također nećemo naći utor za slušalice, no zato je tu USB-C.

HTC U Play 6V IceWhite

HTC U Play

U Ultra, prema nazivu očito ima bolje specifikacije. U pitanju je 5,7 inčni QHD zaslon, dok U Play koristi 5,2 inčni 1080p zaslon. Doduše, zanimljivo je da U Ultra nudi i sekundarni zaslon veličine dva inča, a prikazuje informacije poput sastanaka, podsjetnika, često korištenih aplikacija, itd.

Unutar U Ultra nalazi se Snapdragon 821 procesor, 4 GB radne memorije, 64 GB prostora za pohranu podataka, slot za SD karticu, te 3000 mAh bateriju. Kamera gotovo da je "posuđena" od HTC 10, obzirom da se radi o 12MP UltraPixel senzoru, a tu je i HTC-ova posljednja BoomSound tehnologija.

HTC U Ultra 6V SapphireBlue

HTC U Ultra

U Play je nešto konzervativniji. Sekundarnog zaslona uopće nema; na raspolaganju ima MediaTek Helio P10 procesor, s 3GB ili 4GB radne memorije, 32GB, odnosno 64GB prostora za pohranu podataka, te 2500 mAh bateriju.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HTC najavio U Ultra i U Play smartphone uređaje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.