LaCie predstavio 12big Thunderbolt 3 s kapacitetom do 96 TB pohrane

LaCie predstavio 12big Thunderbolt 3 s kapacitetom do 96 TB pohrane

LaCie je predstavio svoje novo rješenje od 12 ladica za pohranu, čime omogućuje dvostruku pohranu u odnosu na konkurenciju.

Kompanija LaCie je zapravo premium brand tvrtke Seagate, objavivši u priopćenju kako donosi RAID jedinicu za pohranu sastavljenu od 12 "ladica", s maksimalni kapacitetom do 96 terabajta. Prema riječima tvrtke ovo rješenje predstavlja dvostruko veću pohranu u odnosu na sva dosadašnja RAID rješenja koja se spajaju na desktop računala, dok istovremeno čitav "ormar" u odnosu širine i dužine ne zauzima više mjesta od običnog tableta, osim u visinu.

U "ladicama" se nalaze Seagateovi diskovi "enterprise" klase s garancijom na 5 godina, dok Thunderbolt 3 u kombinaciji s njima i RAID kontrolerom od 7200 RPM nudi brzine do 2600 MB/s i 2400 MB/s na RAID 5 razini. Sadrži još i 256 MB cachea i pet godina jamstva koja uključuju diskove, kućište i rezervne dijelove.
Uključene su i neke napredne opcije poput CPU postavki, auto rebuild i dijagnostika drivea. Na prednjoj strani nalaze se LED-ice za drive statuse koje prate stane diska i status RAID builda. Aluminijsko kućište dizajnirano je s učinkovitim raspršivanjem iopline, dok četiri termoregulatorna ventilatora odvlače toplinu od diskova. U slučaju kvara ventilatora, uređaj je i dalje u funkciji.

LaCie 12big Thunderbolt 3 dolazi s tri različite opcije pohrane od 48, 72 i 96 TB. Za sada cijene još nisu poznate, no njegova dostupnost se očekuje tijekom ovog ljeta.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LaCie predstavio 12big Thunderbolt 3 s kapacitetom do 96 TB pohrane - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.