Krenula kampanja za prvu ručnu Steam Machine konzolu

Krenula kampanja za prvu ručnu Steam Machine konzolu

Ova konzola radit će na SteamOS operativnom sustavu i pokretat će većinu igara koje se nalaze na Valveovom servisu za igre, Steamu.

Ekipa španjolskog startupa pod nazivom SMACH Z Team pokrenula je na Kickstarteru crowdfunding kampanju kojom na tržište želi dovesti prvu ručnu Steam Machines konzolu (neslužbenu).

Radit će na SteamOS-u, te će biti u stanju pokretati većinu igara iz Steamove ponude, kao što su DOTA, Left 4 Dead 2, Team Fortress 2, SOMA, Metro: Last Light Redux, Borderlands 2, The Witcher 2, Portal 2.

 

SMACH Z VIDIClanakVelika

 

U konzoli se nalazi AMD-ov G-Series SoC čipset, s CPU-om koji se temelji na procesoru Jaguar generacije i Radeon GPU-om s 2 GB RAM-a. Ne navode detaljne specifikacije tog SoC-a, no vrlo je sličan "pogonskom stroju" koji ima PlayStation 4 konzola.

Što se tiče hardverskih specifikacija, SMACH Z konzola će se prodavati s 4 GB RAM memorije (ili 8 GB u Pro modelu), zaslonom osjetljivim na dodir u dijagonali od 5-inča 1080p razlučivosti. Konzola će se putem HDMI-a moći spojiti na veliki ekran, a za povezivost i streaming igara uključen je i Wi-Fi.
Dolazi s pohranom od 64 GB memorije za osnovni, odnosno 128 GB za Pro model.

Neke od zanimljivostima koznole su i mogućnost prenamjene i prilagođavanja kontrola prema igrama koje igrate, a može ga se koristiti i kao gamepad za PC.

Što se baterija tiče, moći će će izdržati oko 5 sati igre. Španjolski tim osim toga stavio je na raspolaganje i retro magic z-padove, za retro feeling. 

SMACH retro pad

Dostupan će biti u osnovnoj crnoj boji, te srebrnoj, bijeloj, crvenoj, zelenoj i indigo boji, navodi službena stranica projekta.
Ovisno o davanju novaca, pružaju i razne pakete svoje konzole (Colors, Pro, Gold, Multiple). Ugrađeni su i senzori koji uključuju akcelometar i žiroskop.

Smach Z pack

Osnovna inačica SMACH Z konzole košta 2.292 kn, dok će Pro model biti 499 eura, odnosno 3.825 kn. Prve isporuke će započeti u listopadu 2016., pod uvjetom da projekt na Kickastarteru prikupi traženih 900.000 eura u sljedećih tridesetak dana (za sada imaju preko 130.000).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Krenula kampanja za prvu ručnu Steam Machine konzolu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.