Novi detalji za Android Marshmallow

Novi detalji za Android Marshmallow

Najrašireniji i napopularniji mobilni operativni sustav Android dobiva novu iteraciju. Ovaj put je to sljezov kolačić iliti Marshmallow, što samo nastavlja (i dokazuje njihovu ovisnost za slatkim) sa prethodnim nazivima sustava kao što su bili Lollipop, KitKat i Jellybean.

Iako nema još konkretnog datuma izlaska updatea, prema vremenskom periodu predviđa se izlazak u rujnu ili listopadu, navodi ItPro. U susret sa novim izdanjem Androida izgledno je i da će biti predstavljen njihov novi flagship, Nexus oko kojeg već kruže informacije da će izaći oko sredine listopada sljedeće godine. 

Za sada je Google predstavio Android M developer preview verziju potpuno besplatno, pružajući nove i stare "tweakane" opcije koje nisu radikalne, za razliku od prošle verzije. Među novim opcijama je izbornik aplikacije koji je sada u jednom vertikalnom scrolling ekranu, opcija "do not disturb", te nove metode za dozvole za korištenje aplikacija (koja pruža korisnicima da prihvate ili odbiju pojedinu funkciju). Također, bit će prisutan i split-screen prozori te pojačanja za standby power te jedna od najvećih novosti, Android Pay pomoću kojeg je omogućeno plaćanje otiskom prsta. Now on Tap funkcija pomoću algoritama otkriva kontekst korisnikovog upita. Primjer koji se navodi u članku je restoran i pitanje kako doći do tamo, gdje Tap onda daje navigacijske upute korisniku kako doći do tamo. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi detalji za Android Marshmallow - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.