NOVI VIDI: Isprobali smo AMD Ryzen i Nintendo Switch - 5.0 out of 5 based on 1 vote
NOVI VIDI: Isprobali smo AMD Ryzen i Nintendo Switch

NOVI VIDI: Isprobali smo AMD Ryzen i Nintendo Switch

Testirali smo najbolje gaming miševe i bežične zvučnike, isprobali kupnju u domaćim web dućanima, snimili igrani film mobitelima, testirali Nintendo Switch i usporedili AMD Ryzen s Intelovim procesorima...

Hoće li web shopovi uništiti prodaju u retail dućanima? Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan - neće. Prema našem mišljenju online trgovine će egzistirati uz bok konvencionalnom šopingu, jer će uvijek postojati dovoljan broj ljudi koje neće zadovoljiti sličice i opisi proizvoda na web stranicama, već će proizvod koji kupuju radije uloviti u svoje šape, pa čak i pomirisati kako bi se uvjerili da je upravo to ono što im treba.

Vidi 253 test web trgovina



Vidi 253 naslovnica

S druge strane stoji činjenica da je online kupnja sve popularnija, no kao i u slučaju s običnim dućanima nije svejedno gdje i od koga nešto kupujete jer postoje brojne stvari koje ovise ponajviše o samim trgovcima i njihovoj "politici". Stoga u časopisu Vidi br. 253 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji možete pogledati naš treći "undercover" test IT web trgovina, za potrebe kojeg smo odabrali one web trgovine koje se najčešće pojavljuju u rezultatima pretraživanja kada "guglamo" neki proizvod.

Mada je test online trgovina vrlo zanimljiv, glavna zvijezda novog broja su AMD Ryzen 7 procesori koji su nakon dugo vremena zaprijetili Intelu u domeni high-end CPU-a, pa smo odlučili isprobati jesu li u tome doista uspjeli i mogu li se nositi sa svom silom sintetskih i game benchmark testova pred koje smo ih stavili. Vjerujemo da će vam naš test otkriti je li AMD doista uzdrmao Intel Ryzenom, a moći ćete pogledati i naše PC konfiguracije koje smo složili s najzanimljivijim dvojcem, AMD Ryzen R7 1700, odnosno Core i7 770K procesorima.

VVidi 253 AMD RyzenSvi znamo da je za dobar gaming, posebice u malo ozbiljnijem "klanskom" ili "pro" okruženju potrebno imati dobro periferno "oružje". Nakon što smo u prošlom broju testirali najbolje gaming tipkovnice, sada smo odlučili isprobati i najbolje gaming miševe, kako bismo otkrili koji će vam olakšati pogađanje svakog piksela u ćelenku, a koji će samo veselo cviliti na vašem stolu poput glodavaca iz stvarnog svijeta.

Vidi 253 Miševi

Ukoliko pak želite tulum iz svoje sobe preseliti u prirodu okupanu suncem, osim grickalica i cuge dobro će vam doći i kvalitetna glazba, a za nju više ne trebate velike "kazetofone", već će vam biti dovoljan dobar bežični zvučnik iz kojeg će treštati note koje ćete puštati sa svojeg pametnog telefona. Stoga u ovom broju možete pogledati test probranih i vrlo kvalitetnih Bluetooth zvučnika kojima smo osim kvalitete zvuka testirali i autonomiju, odnosno trajanje baterije.

Vidi 253 bežični zvučnici

Što se tiče Cool priče ovog broja, odlučili smo otići u Kutinu i posjetiti tvrtku Šmit Electronic koja svoj uspjeh na tržištu Hrvatske i Europe temelji na vlastitim brandovima Sbox i White Shark.

Vidi 253 Šmit Electronic

Može li se jeftinim kamerama poput akcijskih i onih koje posjedujemo na svojim mobitelima snimiti igrani film? Na to pitanje smo odlučili odgovoriti tako da smo angažirali pravog profesionalnog snimatelja i uz njegovu pomoć, naš scenarij, glumu i režiju, snimili "pravi" film. Nakon toga smo zatražili mišljenje od poznatog hrvatskog režisera i vjerujemo da će vam biti zanimljivo pročitati kakva je njegova "presuda", a čitav film pod naslovom "Krađa AMD Ryzena" možete pogledati ovdje.

Među pojedinačnim hardverskim testovima ovog broja među kojima ističemo Nokia 3310 (2017) telefon, Dell Inspiron i5 7567 Gaming i HP Envy 15 laptope, Panasonic GH5 fotoaparat te LG G6 telefon, velika hardver zvijezda je Nintendo Switch konzola koju smo nabavili kako bismo se uvjerili je li doista vrijedna tolikog hypea kakav se stvorio oko nje.

Vidi 253 Nintendo Switch

Naravno, osim svih tih hardverskih testova nismo zaboravili ni na softver, pa u novom Vidiju možete pogledati recenziju Vivaldi preglednika i Tiddlywiki softvera za vođenje bilješki, a nismo zaboravili ni najave i recenzije najnovijih video igara.

U ovom broju Vidija možete pronaći i naš poseban prilog VIDI.mob u kojem možete pogledati kakvi se mobiteli nude na našem tržištu, a ako tražite izdržljiv mali laptop snažnih performansi za poslovne namjene, pogledajte našu rubriku "Palac gore za kupnju".

Jeste li već poslali svoj satelit u svemir? Niste? "Pa što čekate", reći će vam naš MAK u trećem nastavku svoje svemirske kolumne o izradi vlastitog satelita, u kojoj ćete i ovoga puta uživati na samom kraju časopisa.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

NOVI VIDI: Isprobali smo AMD Ryzen i Nintendo Switch - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.