HBO i Discovery kreću u stvaranje VR i AR sadržaja

HBO i Discovery kreću u stvaranje VR i AR sadržaja

Velike medijske TV kuće žele pomoći u razvoju platforme za TV, filmove i drugi originalni hologramski sadržaj.

VR polako ulazi i u druge sektore poslova, osim gaminga. Nedavno su IKEA i HTC predstavili VR aplikaciju za dizajn kuhinje, a sredinom veljače AMD i AP su najavili partnerstvo kojim žele omogućiti next-gen VR novinarstvo.

Tvrtka OTOY koja proizvodi softver temeljen na cloudu za snimanje, renderiranje i streaming VR i AR sadržaja, objavila je kako je sklopila partnerstvo s tvrtkama Home Box Office (HBO) i Discovery Communications. Ovo partnerstvo bi trebalo dovesti do stvaranja univerzalne platforme za objavljivanje filmskih, TV i drugih originalnih hologramskih sadržaja.

Ne spominju se konkretne brojke, no ono što je vidlljivo jest da se radi se o velikoj investiciji koja će biti namijenjena za razvoj i distribuciju hologramskih sadržaja, koji će HBO-u i Discoveryu omogućiti isporuku VR i AR sadržaja korisnicima TV, mobilnih, društvenih i nosivih tehnologija.

OTOY navodi kako ta platforma neće biti na usluzi samo HBO-u i Discoveryu, već i njihovim partnerima, gledateljima, izdavačima i umjetnicima.

Tvrtka već radi na raznim VR projektima, uključujući streamove unutar kojih se gledatelj može kretati, a među prvim VR projektima koji se biti napravljeni u ovom partnerstvu naći će se kratki VR sadržaji koje za HBO radi poznati komičar, redatelj i producent Jon Stewart.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HBO i Discovery kreću u stvaranje VR i AR sadržaja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.