Palac Gore za kupnju - ljetni specijal

Palac Gore za kupnju - ljetni specijal

Atraktivne hi-tech spravice za jesenske aktivnosti

Vodič za kupovinu gadgeta za one koji jesen vole provoditi u prirodi, ali i one koji se tijekom jesenskih kiša ušuškaju ispred TV-a

 

Iako ljeto polako odmiče, još nije gotovo! Čeka nas još pregršt sunčanih dana prije nego što vrućinu gradskog asfalta zamijene jesenske kiše. Ako ste na godišnjem odlučili da želite što bolje iskoristiti ostatak ljeta, vjerojatno ste razmišljali treba li vam novi gadget za to. Bez obzira radi li se o pametnom satu koji će optimizirati vaš trening i dovesti ga na novu razinu, dronu uz kojeg ćete u potpunosti guštati u šarenoj ljepoti jesenskih šuma ili električnom romobilu s kojim će povratak u realnost i put na posao ili faks biti puno lakši, odabrali smo hi-tech spravice koje ovo ljeto plijene pažnju. Ako ste se ovog ljeta nauživali u vanjskim aktivnostima i jedva čekate kišne jesenske večeri za umotati se u dekicu i zavaliti u kauč, ne brinite. Pripremili smo prave gadgete i za vas – televizori koji će vas u potpunosti unijeti u akciju koja se dešava pred vašim očima na ekranu i printeri koji će povratak u školske klupe i urede pretvoriti u rapsodiju boja na papiru. U našoj godišnjoj ljetnoj temi, nikad se ne vodimo tezom „najskuplje je najbolje“, već tražimo Best Buy proizvode za svačiji džep. Stoga smo sigurni da će svatko pronaći nešto za sebe u ovom pregledu naprednih gadgeta koji su od nas dobili PALAC GORE.

 

Dronovi


Letenje malim dronovima u današnje vrijeme gotovo u pravilu podrazumijeva zračno snimanje koje je zakonski strogo regulirano. Osim što morate ishoditi dozvolu za snimanje od Državne geodetske uprave, morat ćete joj zračne snimke dostaviti na pregled odmah po obavljenom snimanju.  Ako se držite zakona, odaberite jedan od ovih dronova i započnite letenje/snimanje

 

DJI Mini 3

ZA: prave avanturiste, istražitelje udaljenih lokacija i sve one koji imaju potrebu snimati u očaravajućoj 4K kvaliteti iz zraka, kompaktni dron DJI Mini 3 je idealno rješenje.
S manje od 249 grama i produženim trajanjem baterije od 38 minuta, Mini 3 je praktičan i moćan stroj za sve koji se odluče snimiti svoj izlet iz ptičje perspektive, ali i puno više. Naime, opremljen s DJI O2 digitalnim video prijenosom, Mini 3 može prenositi kadrove u stvarnom vremenu na udaljenosti od čak deset kilometara, čime vam omogućuje da istražite svoju okolinu kao nikad do sada.
Bez obzira želite li izvidjeti teren ispred sebe ili snimiti kadrove nekog teško dostupnog područja, s ovakvim dometom prijenosa video materijala nemate briga. Kad pronađete krajolik vrijedan divljenja, iskoristite Mini 3 da dobijete širokokutne panoramske slike s kutom od 180 stupnjeva.
Magiju nekih krajolika fotografija jednostavno ne može dočarati, stoga ćete vrlo često posezati za opcijom snimanja na svom Mini 3 uređaju koji s vrhunskim dronom može snimati 4K HDR snimke sa živopisnim bojama, kako danju, tako i noću.
Mini 3 također dolazi i s praktičnim značajkama poput „Auto Takeoff“ funkcije uz pomoć koje ćete vrlo lako započeti svoje putovanje, te RTH („Return to Home“ – povratak doma). Mini 3 dolazi u raznim verzijama – DJI Mini 3, DJI Mini 3 (DJI RC), DJI Mini 3 Fly More Combo (GL) i DJI Mini 3 Fly More Combo (DJI RC) (GL) – ovisno o vašim potrebama.
PROTIV: S obzirom na veliki domet video prijenosa, morate biti oprezni da ne odete predaleko s nedovoljno baterije za povratak.
Težina: 248 g
Otpor vjetru: 10,7 m/s (Level 5)
Dimenzije (Raširen): 251 x 362 x 72 mm
Temperatura za rad s uređajem: od -10 do 40 stupnjeva Celzijevih
Maksimalna horizontalna brzina: 16 m/s
Cijena: 719,99 EUR / 5.424,76 kn
Viđen u: links.hr

 

DJI Mini 3

 

Autel Evo Lite+

ZA: Iako nije najnoviji, Autel Evo Lite+ i dalje nudi odlične performanse kojima ozbiljno konkurira na tržištu dronova. S vrlo dobrim senzorom od jednog inča, može snimati i u uvjetima slabog svjetla te video materijali dosežu kvalitetu od 5,4 na 30 sličica u sekundi, odnosno 4K na 60 sličica u sekundi.
Evo Lite+ ima bateriju usporedivu s onom u DJI Mini 3 modelu te se može pohvaliti vremenom letenja od odličnih 40 minuta, zbog čega ćete imati više slobode pri istraživanju okolnog terena.
Dronom ćete upravljati uz pomoć kontrolera koji na prvu izgleda poput Xbox kontrolera, a radi se o vrlo preciznom uređaju s kojim ćete bez poteškoća navigirati dronom po potencijalno nepreglednim krajolicima Lijepe naše. Kao što je slučaj i s baterijom samog drona, kontroler ima bateriju koja može potrajati dovoljno dugo da se ne morate brinuti o njoj – jednim punjenjem baterije odradit ćete otprilike tri do četiri leta.
Ako zaboravite SD karticu, vaš izlet u divljije krajeve neće biti uzaludan! Dron dolazi sa 6 GB interne memorije, a pohrana je proširiva s 256 GB s karticom, što će biti dovoljno prostora za mnoštvo 5,4K videa.
PROTIV: S obzirom da većinu dodatne težine u odnosu na DJI Mini 3 čini baterija, njeno trajanje je svega dvije minute duže
Težina: 835 g
Otpor vjetru: 12 m/s
Dimenzije (Raširen): 433 x 516 x 95 mm
Temperatura za rad s uređajem: od 0 do 40 stupnjeva Celzijevih
Maksimalna horizontalna brzina: 18 m/s
Cijena: 1.384 EUR /
10.427,75 kn
Viđen u: smartlab.hr

 

Autel Evo Lite

 

E-romobili


Električni romobil je idealno prijevozno sredstvo za savladavanje gradskih gužvi, no jako je važno da se držite propisa, nosite kacigu na glavi, vozite pažljivo i sporo dok se krećete među pješacima te posebno pazite na križanjima. Ukoliko ćete biti dobar sudionik u prometu, modeli e-romobila koje vam preporučujemo bit će vam savršeni

 

Segway KickScooter Max G2 E

ZA: Uz pomoć novorazvijene RideyLONG tehnologije uživajte u čak 70 kilometara dometa sa novim električnim romobilom od Segwayja. Stoga, ako svakodnevno prevalite velike udaljenosti, a nemate vremena konstantno se spajati na punjenje, Max G2 E mogao bi biti romobil za vas. Osim što ste agilniji, ovaj romobil se može pohvaliti dometom skoro kao i neki električni automobili!
S tako dugačkim putem i stanjem hrvatskih cesta vrlo je vjerojatno da ćete naletjeti na neke prepreke na putu. No uz snažni pogon na stražnje kotače, u kombinaciji sa sustavom dvostrukog ovjesa i sustavom kontrole protiv proklizavanja za održavanje stabilnosti na skliskim cestama, to vas neće brinuti ni najmanje. Za dodatnu dozu udobnosti, Segway je na Max G2 E ugradio 10-inčne pneumatske gume bez unutarnjih cijevi sa slojem gela.
A kako bi osigurao da stignete do svog cilja sigurno, kamo god se uputili, Segway vas je opremio i s prednjim te stražnjim pokazivačima smjera za sigurno putovanje – svim suučesnicima u prometu ćete jasno dati do znanja u kojem ste se smjeru uputili.
S raznolikim krajolikom Lijepe naše zagarantirana vam je i pokoja vožnja uzbrdo od čega sada više nećete strepiti jer ranije spomenuti pogon na stražnje kotače s maksimalnom snagom od 900 W omogućava penjanje do 22% nagiba bez pretjerane muke.
PROTIV: Elektronska sirena visokih decibela kako biste bili zapaženi nekima će možda biti preglasna
Maksimalno ubrzanje: 25 km/h
Maksimalna snaga: 900 W
Maksimalna nosivost: 120 kg
Masa: 24.3 kg
Vrijeme punjenja: 6 sati
Cijena: 889.99 EUR / 6.705,63 kn
Viđeno u: ekupi.hr

 

Segway Max G2E

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

ZA: Xiaomi je u svoj električni romobil također upakirao moćni paket – osim što se hvali istim dometom od 70 kilometara, njihov 4 Ultra romobil također dolazi uz unaprijeđene 10-inčne gume s novom tehnologijom imena Xiaomi DuraGel. Radi se o strukturi bez zračnica i gelu za samobrtvljenje koji štiti gume od puknuća kako ne biste strepili da će vam se nešto dogoditi tijekom vožnje.
Uz to, dvostruki sustav ovjesa smanjuje vibracije i udarce tijekom vožnje, a za dodatnu sigurnost je Xiaomi svoju uzdanicu opremio dvama mačjim očima sa strane.
Navedeni domet, dakako, ovisi o načinu vožnje, a Xiaomi je za to pripremio četiri unaprijed programirana načina – pješački, standardni, sportski i sportski+). S obzirom na zakonska ograničenja, ograničen je na brzinu od 25 km/h, pa savjetujemo da se više fokusirate na postizanje što većeg dometa.
Electric Scooter 4 Ultra dolazi s poboljšanim dimenzijama i određenim ojačanjima u odnosu na prethodne modele, pa će i on moći podnijeti težinu do 120 kg. Zbog tih novih pojačanja, ovaj Xiaomijev romobil marginalno je teži od Max G2 E sa svojih 24.5 kg.
Svoj Xiaomi električni romobil možete upariti sa svojim mobitelom i provjeriti brzinu vožnje, preostalu bateriju i druge pojedinosti. Uz pomoć aplikacije također osiguravate svoj romobil od potencijalne krađe!
PROTIV: Nešto veće dimenzije pomažu sa stabilnosti i komforom vožnje, ali čine ovaj romobil nešto nezgrapnijim za nositi.
Maksimalno ubrzanje: 25 km/h
Maksimalna snaga: 940 W
Maksimalna nosivost: 120 kg
Masa: 24.5 kg
Vrijeme punjenja: 6.5 sati
Cijena: 999 EUR / 7.526,97 kn
Viđeno u: instar-informatika.hr

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

 

Akcijske kamere


Ako želite snimiti svoja sportska, rekreativna ili druga adrenalinska događanja na najbolji mogući način trebat će vam dobra akcijska kamera. Ova dva odlična modela mogla bi vam uljepšati snimke vratolomija, no morate imati u vidu da je svaka od njih specifična po hardverskim i optičkim značajkama

 

GoPro Hero 11 Mini

ZA: Manji dizajn ne znači i manje performanse kod ove nove mini akcijske kamere, jer je GoPro odlučio zadržati gotovo sve specifikacije standardnog modela kada je riječ o snimanju videa. Dobivate isti senzor od 24,7 MP s istim mogućnostima snimanja u visokoj rezoluciji (do 5,3K sa 60 sličica u sekundi i 2,7K sa čak 240 sličica u sekundi.
Osim toga, Hero 11 Mini nudi i iznimne mogućnosti stabilizacije videa za nevjerojatne snimke vaših podviga, bez obzira radi li se o atraktivnom spustu brdskim stazama na biciklu ili izazovnom penjanju na planine diljem Hrvatske. Imate i opciju dodavanja leća za ultra-širokokutno snimanje, koje je pogodno za niz adrenalinskih sportova za koje biste se mogli odlučiti jednom kada se ljeto približi kraju. S obzirom da su prednje leće zamjenjive, kompatibilni su i brojni filteri koji postoje na tržištu.
HyperView digitalne leće, koje koristi GoPro serija 11, odličan su pristup današnjem svijetu gdje se vodi konstantna borba između horizontalnog i vertikalnog videa jer snimaju u omjeru 8:7, pa nije problem naknadno izrezati sadržaj za bilo koji od traženih oblika.
Umjesto zaslona, Hero 11 Mini straga ima vrlo korisnu rebrastu površinu koja se pasivno rješava topline – jednog od velikih izazova kod malenih kamera koje zadržavaju performanse puno većih modela.
PROTIV: Iako je pasivni hladnjak korisna zamjena za zaslon, i dalje bismo ga voljeli imati na samoj kameri umjesto alternativnog rješenja putem detaljne aplikacije na mobitelu.
Snimanje: 5,3K, 60 sličica u sekundi; 2,7K, 240 sličica u sekundi
Senzor: 24,7 MP
Stabilizacija: HyperSmooth 5.0 stabilizacija koja može zaključati horizont
Format prikaza: 8:7
Težina: 133 g
Vodootporna: Da, do 10 metara
Cijena: 359 EUR / 2.704,89 kn
Viđeno u: sancta-domenica.hr

 

20230723221648 MG 8522

 

Insta360 One X2

ZA: Kamere koje mogu snimati svih 360 stupnjeva oko sebe su niša za sebe, ali niša koja obećava. One X2 je nasljednik One X modela, a radi se o uređaju koji je prijateljski nastrojen prema korisnicima koji nisu profesionalci kad je u pitanju rad s kamerom. Osim softverskih rješenja, za to se pobrinuo i ekran osjetljiv na dodir gdje ćete moći vidjeti sve svoje kadrove prije nego što ih snimite.
One X2 također može snimati video materijal u 5,7K formatu, dok su fotografije razlučivosti 18 MP. Nadalje, One X2 je sad i vodootporan u odnosu na svog prethodnika, pa s njim možete zaroniti na dubine do 10 metara.
Najinteresantniji softverski dodatak ovoj kameri je opcija „Auto Frame“, koja sama analizira snimljeni video i sugerira određene dijelove koji se čine kao najbolji dijelovi videa, a koje biste samim time vjerojatno htjeli uključiti u završnu verziju svog videa.
PROTIV: Ta aplikacija za automatski odabir najboljih dijelova snimljenog materijala je vrlo zahtjevna, zbog čega će vam vjerojatno trebati dosta noviji pametni telefon.
U „Steady Cam Mode“ načinu rada možete snimati samo u 2,7K kvaliteti s ultra-širokokutnom lećom, tako da se One X2 kao akcijska kamera jednostavno ne može natjecati s najboljim akcijskim kamerama na tržištu.
Iako kvaliteta standardnog načina rada kamere jest 5,7K, ta kvaliteta je tu kako biste imali dovoljno prostora za pretvorbu tog videa u jako dobar highlight reel u 1.080p kvaliteti.
Snimanje: 5,3K u 360 načinu rada; 2,7K u „Steady Cam Mode“ načinu
Senzor: 18 MP
Stabilizacija: FlowState
Format prikaza: 3:1
Težina: 149 g
Vodootporna: Da, do 10 metara
Cijena: 453,60 EUR / 3.417,65 kn
Viđeno u: protis.hr

 

Insta360 One X2

 

Pametni satovi


Koliko je sati? Vjerujemo da danas jako malo ljudi koristi pametni sat kako bi odgovorili na to pitanje. Od satova se traži da prate vaše zdravlje, sportske performanse, san, dok istovremeno reproduciraju glazbu, šalju vam obavijesti iz aplikacija i brojne druge stvari. Ova dva sata koja predlažemo mogu doista puno stvari pa proučite koje su vama osobno važnije

 

Amazfit GTS 4

ZA: sve zaljubljenike u sport, fitness i fizičku aktivnost općenito, Amazfit GTS 4 mogao bi biti neizostavni gadget ove jeseni. Osim što automatski prepoznaje osam različitih sportskih pokreta - šetanje na traci, trčanje na traci, vanjsko trčanje, orbitrek, bicikliranje, veslanje na spravi, plivanje u bazenu i šetanje – GTS 4 prepoznaje i desetke različitih pokreta pri treniranju snage.
Pritom možete prilagoditi i varijacije koje izvodite u Zepp aplikaciji za svoj pametni sat, koji će vam onda brojati ponavljanja i vrijeme odmaranja između serija. Nakon treninga, Zepp aplikacija će vam prikazati koje ste mišićne skupine trenirali i koliko dugo vam je trening trajao, čime će vaše vježbanje biti učinkovitije, a samim time i bolje.
Svi znaju da za još bolji trening pomaže i prava glazba, a s GTS 4 pametnim satom možete kontrolirati glazbu na svojem pametnom telefonu, ali ju i direktno puštati sa svojeg sata. Osim toga, GTS 4 vam putem slušalica ili zvučnika može javljati i vaše podatke tijekom tjelovježbe – od otkucaja srca i prijeđenih kilometara do podsjetnika da pijete vodu.
No Amazfit GTS 4 nije samo sportski pametni sat, jer dolazi i u četiri elegantne boje – Infinite Black, Autumn Brown, Misty White i Rosebud Pink - te ćete ga bez problema moći uskladiti uz svoj outfit, bez obzira o kakvom se događanju radi.
PROTIV: Provjerite je li Zepp aplikacija za vas, jer bi neki korisnici mogli preferirati druge aplikacije za praćenje fitness brojki.
Zaslon: AMOLED, 1,75 inča
Rezolucija zaslona: 390 x 450
Trajanje baterije: do 8 dana
Težina (bez remena): 27 g
Sustavi: Android 7.0 i novije; iOS 12.0 i novije
Cijena: 199,99 EUR / 1.506,82 kn
Viđeno u: links.hr

 

Amazfit GTS4

 

Garmin Venu Sq 2

ZA: Ovaj pametni sat će vas ponajprije očarati sjajnom baterijom koja traje do 11 dana u načinu rada pametnog sata i do 26 sata u GPS načinu, radi čega ga ne morate skidati i puniti svake noći, što vam omogućuje da bez prekida pratite svoje zdravlje.
Uz razne sportske načine, Garmin se hvali i praćenjem različitih zdravstvenih čimbenika s Venu Sq 2 satom – od razine stresa i količine te kvalitete sna do hidracije i menstruacije.
Jedna od dviju najzanimljivijih zdravstvenih funkcija je senzor pomoću kojeg biste trebali u svakom trenutku znati jeste li spremni za fizičku aktivnost ili ne, prema procjeni temeljenoj na rezervama energije koje su u tom trenutku prisutne u vašem tijelu. Druga je procjena kondicijske dobi. Drugim riječima, Venu Sq 2 na temelju vaše tjelesne aktivnosti, pulsa tijekom mirovanja, indeksa tjelesne mase i postotka masnog tkiva procjenjuje je li vaše tijelo mlađe ili starije od vas. Ako želite, Garmin navodi da vam sat može dati savjete za smanjivanje kondicijske dobi.
Kao i s GTS 4, putem Venu Sq 2 slušajte glazbu bez telefona putem bežičnih slušalica – pjesme i popise za reprodukciju preuzmite sa svojih računa na streaming servisima poput Spotifyja ili Deezera.
PROTIV: Venu Sq 2 ne mjeri broj katova na koje smo se popeli.
Zaslon: AMOLED, 1.41
Rezolucija zaslona: 320 x 360
Trajanje baterije: do 11 dana
Težina (bez remena): 38 g
Sustavi: Android, iOS
Cijena: 268 EUR /
2.019,25 kn
Viđeno u: hgspot.hr

 

Garmin Venu Sq 2

 

Televizori


Kupnja novog televizora u posljednje vrijeme se kod većine korisnika svodi na odabir što većeg ekrana, no mi vam predlažemo modele koji nude i najmodernije tehnologije prikaza savršene slike za gaming, gledanje filmova, utakmica i drugih sadržaja, pri čemu veliku ulogu ima danas neizbježna umjetna inteligencija

 

Hisense 65E7KQ Pro

ZA: Premium serija Hisenseovih televizora uključuje i novi model E7KQ Pro. Ovaj je Hisenseov QLED televizor dostupan u četiri različite veličine ekrana od 55, 65 i 75, te konačno velikih 85 inča.
Hisenseovi televizori serije E7KQ Pro temelje se na QLED tehnologiji sa značajkom Quantum Dot Color. Quantum Dot tehnologija omogućuje vjeran i dinamičan prikaz boja šireg spektra uz impresivnu razinu svjetline. Nadalje, ovaj Hisenseov televizor donosi podršku za sve formate prikaza sadržaja što uključuje Dolby Vision IQ, HDR10 Adaptive, HDR10+ i HLG. Na ovaj način možete biti sigurni kako ćete uvijek uživati u najkvalitetnijoj mogućoj slici neovisno o sadržaju.
Za superioran prikaz sportskih sadržaja je ovaj televizor opremljen tehnologijama AI Sports Mode i 120 Hz MEMC koje omogućuju jasan i fluidan prikaz objekata u pokretu, što je ključno za odgovarajući prikaz sportskih sadržaja.
Hisense koristi vlastito softversko sučelje VIDAA koje je besplatno i posve prilagodljivo željama korisnika uz podršku za veliki broj aplikacija.
Igračima će se posebno svidjeti brzina osvježavanja slike od 144 Hz, podrška za niske latencije i promjenjivu stopu osvježavanja (VRR), kao i podrška za HDMI 2.1, što omogućuje najbolji doživljaj igranja.
PROTIV: Korisniku je dostupna opcija AI Picture za automatsku prilagodbu slike, no ako ste sumnjičavi prema umjetnoj inteligenciji, možete sami prilagoditi sliku putem bezbroj dostupnih opcija za podešavanje
Veličina dijagonale: 65 inča
Rezolucija: Ultra HD 3.860 x 2.160 piksela
Tehnologija prikaza: QLED
Podržani HDR standardi: HDR 10+/ Dolby Vision IQ/ HLG
Smart TV sučelje: VIDAA 7.0
Posebne osobine: 144 Hz osvježavanje slike, HDMI 2.1, FreeSync Premium, AI Picture
Cijena: 699 EUR/ 5.266,62 kn
Viđeno u: elipso.hr

 

hisense e7kq pro

 

Samsung QE55S90C

ZA: Ovogodišnja Samsungova serija OLED televizora donosi nam još bolje te unaprijeđene modele temeljene na drugoj generaciji QD-OLED tehnologije. Najvažnija osobina QD-OLED televizora svakako je iznimna kvaliteta slike uz visoku svjetlinu, izvrstan kontrast i odličan prikaz boja.
Tehnološki gledano, Samsung podržava gotovo sve najvažnije standarde prikaza slike što uključuje HDR10, HDR10+ i HLG. Ovaj je model također opremljen sa četiri HDMI 2.1 priključka, što omogućuje da s njime koristite najnovije uređaje poput igraćih konzola i drugih.
Provjereno Samsungovo softversko sučelje Tizen u svojoj najnovijoj verziji donosi zaista velik broj naprednih opcija, a posebno se ističe podrškom za izniman broj raznih aplikacija. Za upravljanje svim mogućnostima televizora dostupan vam je kompaktan i moderan daljinski upravljač. Poput svih OLED televizora, i ovaj je model iznimno pogodan za prikaz sportskih sadržaja i igranje igara. Samsung ove godine s QD-OLED modelima nudi podršku za brzinu osvježavanja od 144 Hz, a ovaj se televizor ističe i malim ulaznim kašnjenjem, te podrškom za ALLM i AMD-ovu VRR tehnologiju FreeSync Premium.
PROTIV: Samsung još uvijek ne podržava Dolby Vision tehnologiju, a kao i kod svakog OLED-a, valja izbjegavati čest dugotrajan prikaz statičnih elemenata na ekranu kako ne bi došlo do trajnog burn-in-a slike.
Veličina dijagonale: 55 inča
Rezolucija: Ultra HD 3.860 x 2.160 piksela
Tehnologija prikaza: QD-OLED
Podržani HDR standardi: HDR 10/HDR10+/ HLG
Smart TV sučelje: Tizen 7.0
Posebne osobine: AI upscaling, podrška za VRR i ALLM, AMD FreeSync Premium, wireless dex
Cijena: 1.399,99 EUR/
10.548,22 kn
Viđeno u: abrakadabra.hr

 

samsung s90c

 

Printeri


Printeri ili pisači i dalje su neizbježni “alati” u poslovnom okruženju. Kao i sve druge gadgete i uređaje, printeri stalno donose tehnološke inovacije, koje im omogućuje savršeno ispisivanje, skeniranje i kopiranje svih dokumenata i fotografija. Pri odabiru pisača za svoje potrebe morate u obzir uzeti kvalitetu i brzinu ispisa te, dakako, spremnike s tintom

 

Epson EcoTank L3560

ZA: Epsonova tehnologija nadopunjavanja spremnika s tintom napravila je malu revoluciju na tržištu pisača, a prisutna je i u novom višenamjenskom tintnom pisaču EcoTank L3560.
Ako vas kod ispisivanja kod kuće najviše brinu spremnici s tintom – hoćete li kupiti odgovarajući i koliko ih često morate mijenjati, s EcoTank L3560 pisačem iz Epsona nećete imati taj problem. Osim što donosi velike zapremnine boja, one se mogu nadopunjavati bez nereda zbog dizajna bočica s tintom. Njihov jedinstveni dizajn eliminira mogućnost curenja tinte ili ulaganja u pogrešni spremnik.
Jedan komplet bočica s tintom omogućuje ispis do 6.600 crno-bijelih stranica, odnosno 5.900 stranica u boji. Ta količina je ekvivalent 66 standardnih uložaka s tintom.
Pisač inače podržava razne formate ispisa, uključujući A5, ali i kvalitetan ispis fotografija veličine 10x15 cm bez obruba i to brzinom do 15 stranica u minuti, što će vam omogućiti da ovjekovječite sve one trenutke s obitelji i prijateljima s ovogodišnjeg odmora koje ne želite zaboraviti.
Ovaj pametni pisač također omogućuje mobilno upravljanje i ispis sa svakog mobilnog uređaja pomoću Apple AirPrint, Epson Smart Panela i Epson Connect aplikacija, pa tako možete vrlo jednostavno ispisivati, skenirati i kopirati sve dokumente i fotografije.
PROTIV: Voljeli bismo da je kapacitet trake za papir veći od standardnih 100 A4 listova te da ima opciju ispisa uz pomoć Google Cloud Print aplikacije.
Rezolucija ispisa: 4800x1200dpi
Priključci: USB, WiFi, Wi-Fi Direct
Dimenzije: 375 x 347 x 179 mm / 4.3 kg
Iskoristivost: 6.600 stranica crne, 5.900 u boji s priloženim bočicama
Tinte: Cijan, Magenta, Žuta, Crna
Cijena: 249.90 EUR / 1.882,87 kn
Viđeno u: ekupi.hr

 

Epson EcoTank L3560

 

Canon Pixma G5040

ZA: Istu tehnologiju nadopunjavanja spremnika s tintom primijenio je i Canon kod svog modela Pixma G5040 koji, kao i EcoTank L3560, nudi opciju ispisa, skeniranja i kopiranja, sve u jednom uređaju.
Kao i s EcoTank modelom od Epsona, kupovinom Pixma G5040 višenamjenskog pisača dobit ćete bočice tinte koje će vas služiti godinama, ovisno o količini zadataka koje će vaš pisač trebati obavljati, dakako. Tako Pixma G5040 dolazi s čak tri crne bočice i jednim kompletom bočica za ispis u boji. Taj osnovni set će vam prema Canonu biti dostatan za čak 18.000 crno-bijelih stranica i 7.700 stranica u boji.
Nadalje, na ovaj pisač možete se spojiti na niz različitih načina: USB-om, bežično putem WiFi-ja i uz pomoć Ethernet kabla, a od aplikacija valja spomenuti Canon PictBridge za direktno spajanje putem digitalnih i snimateljskih kamera, barem onih koje podupiru tu aplikaciju. S mobitela se možete spojiti putem Apple AirPrint, Google Cloud Print i Mopria Print Service aplikacija.
PROTIV: Iako se Pixma G5040 može spojiti s računalom putem USB kabla, on ne dolazi u paketu sa samim uređajem. Njega ćete morati pribaviti zasebno ako se tim putem želite spajati na pisač.
Osim toga, rezultati ispisa fotografija i stranica u boji su prihvatljivi, ali ne na razini cjenovnog razreda na koji Canon cilja ovim pisačem. Brzina ispisa fotografija dimenzija 10x15cm je također nešto sporija od deklarirane.
Rezolucija ispisa: 4800x1200dpi
Priključci: USB, WiFi, Ethernet
Dimenzije: 403 x 369 x 166 mm / 6.5 kg
Iskoristivost: 18.000 stranica crne (3 bočice po 6.000), 7.700 u boji s priloženim bočicama
Tinte: Cijan, Magenta, Žuta, Crna
Cijena: 249.99 EUR / 1883.55 kn
Viđeno u: links.hr

 

Canon Pixma

 

Gaming miševi


Odabir miša za gaming nije tako jednostavna stvar. Osim tehnologije koja omogućuje da vaše komande prebacuju u akciju brzinom munje, jako je važna ergonomija. Stoga bi prije kupnje bilo najpametnije isprobati kako vam leži u ruci, jesu li vam tipke i kotačići na dobroj udaljenosti od prstiju te odgovara li vam težina.

 

Logitech Gaming G502 X Lightspeed

ZA: Logitechov G502 miš već godinama žari i pali gaming scenom. Svi znaju da gameri žele ergonomski što udobniji miš koji će im omogućiti besprekidne sate igranja, bez obzira radi li se o pucačini, strategiji ili RPG-u.
Gaming G502 X Lightspeed inačica popularnog miša od Logitecha donosi upravo to – miš koji će im savršeno pasati u ruci, a koji će sa svojom reduciranom masom od svega 89 g pomoći s njihovim reakcijama brzine munje.
G502 X Lightspeed s istoimenom tehnologijom također rješava svaku brigu o milisekundnim kašnjenjima kod klikova u igri. Lightspeed Wireless Pro povezivost postiže čak 68% brži odziv od prethodne generacije Logitechovih bežičnih miševa.
Novi HERO 25K optički senzor osigurat će da vaši pokreti mišem budu još precizniji, bez obzira koristite li maksimalnih 25.000 dpi ili neki drugi iznos, kojeg vrlo lako možete prilagoditi svojoj preferenciji uz pomoć podesive DPI-shift tipke. Istovremeno, G502 X PLUS mogućnosti ovog neophodnog komada periferije omogućit će bezbrižno igranje čak 120 sati s isključenim RGB-om i 37 sati baterije kad je RGB uključen.
Čak i scroll kotačić možete prilagoditi svom načinu igre jer dolazi s dvostrukim načinom rada – hiper brzo okretanje osvijetljenog kotačića i precizno klizanje.
PROTIV: Maksimalna rezolucija miša od 25.000 dpi bi mnogima mogla biti previsoka, pa će korisnicima trebati vremena da pronađu onu koja njima odgovara.
Senzor: HERO 25K
Rezolucija: 100 – 25.600 dpi
Prekidači: Lightforce hibridni prekidači
Dimenzije: 131,4 x 41,1 x 79,2 mm / 99,7 g
Trajanje baterije: Do 120 sati
Cijena: 149,99 EUR / 1.130,10 kn
Viđeno u: links.hr

 

High Resolution PNG Logitech G G502 X Lightspeed Bob2 Blk

 

Razer Deathadder V3

ZA: Više od desetljeća je ova uzdanica popularne tvrtke Razer jedan od najprisutnijih gamerskih miševa na tržištu. Najnoviji Deathadder V3 nije iznimka.
Kao i obično, ovaj miš povezuje se kablom i namijenjen je dešnjacima. Dolazi s Focus Pro 30K optičkim senzorom i maksimalnom rezolucijom od čak 30.000 dpi.
Na mišu je šest tipki koje se mogu programirati, a na samom uređaju možete imati pet unaprijed pripremljenih profila – isto kao i kod G502 X Lightspeed modela.
Razer je svoju novu uzdanicu namijenio najboljim e-sports profesionalcima, tako da vjerujemo da je ovo miš za vas ako se želite približiti vrhu Counter Strike, League of Legends ili Dota 2 scene.
Deathadder V3 se može pohvaliti i svojom ekstremnom lakoćom. Iz Razera se hvale da su dodatno optimizirali dizajn miša, pogotovo u vidu težine, pa će Deathadder na vazi brojati svega 59 g.
Dok se G502 X Lightspeed hvali svojom unaprijeđenom tehnologijom bežičnog povezivanja, Razer čini isto za klasično povezivanje žicom. Tvrde da uz pomoć njihove nove 8K Hz HyperPolling tehnologije ovaj miš može poslati osam puta više podataka u sekundi. Efektivno, to bi trebalo smanjiti kašnjenje klikova s 1 na 1/8 milisekunde.
PROTIV: Kotačić se ne može naginjati na lijevu i desnu stranu, što su na G502 X Lightspeed mišu još dvije dodatne mogućnosti za programiranje kontrola.
Iako se Razer hvali svojim laganim mišem, ponekad je bolje osjetiti miš koji držite u ruci. „Manje je bolje“ možda ne vrijedi u ovom slučaju.
Senzor: HERO 25K
Rezolucija: 100 – 25.600 dpi
Prekidači: Lightforce hibridni prekidači
Dimenzije: 128 x 44 x 68 mm / 59 g
Način povezivanja: Žično – 8K Hz HyperPolling tehnologija
Cijena: 74,99 EUR / 565,01 kn
Viđeno u: instar-informatika.hr

 

Razer Deathadder v3 1

 

Bežične tipkovnice


Mnogi ljudi najmanje pažnje pri odabiru perifernog hardvera poklanjaju tipkovnicama, što je velika greška kada znamo da ćete ponajviše vremena u poslu i zabavi na računalu provesti u tipkanju. Ovi modeli bežičnih tipkovnica trebali bi vam olakšati  i ubrzati svakodnevne  zadaće tipkanja, bez obzira na kojoj ih računalnoj platformi koristite

 

Logitech Signature K650

ZA: Nova bežična uzdanica od Logitecha – Signature K650 – savršeno će se uklopiti u vaš svakodnevni raspored na poslu s nadograđenim prečacima na samoj tipkovnici za još brže obavljanje zadataka i ugrađenim naslonom za dlanove.
Signature K650 dolazi s nizom praktičnih značajki koje će uvelike povećati vašu kvalitetu života tijekom rada na računalu. Ne očajavajte ako slučajno vi ili netko od kolega ili ukućana prolije piće po tipkovnici jer je Signature K650 dizajnirana tako da se lako čisti, a otporna je na tekućine do 60 mililitara.
Uz to, baterija u novoj K650 tipkovnici od Logitecha trajat će toliko dugo da ćete prije promijeniti računalo na koje je spojena nego bateriju u vašoj Signature K650 tipkovnici. S čak 36 mjeseci života baterija će vam biti zadnja na pameti pri korištenju ove tipkovnice.
S prečacima za slikanje zaslona, paljenje i gašenje mikrofona, pojačavanje i snižavanje svjetline zaslona, navigaciju web preglednikom, pa čak i za emoji ikone, nikad brže nećete tipkati na svom računalu, bez obzira o kojem uređaju se radilo. Funkcionira na praktički svim operativnim sustavima – od Windowsa i macOS-a do Linuxa, ipadOS-a, iOS-a i Androida, a certificirana je čak i za Chromebook uređaje.
PROTIV: Toliko je tipki za prečace prisutno na tipkovnici da za neke korisnike to može biti zbunjujuće prije nego što se naviknu na svoju novu tipkovnicu.
Dimenzije: 193.5 x 457.3 x 24 mm / 700.23 g
Način povezivanja: Bežično putem USB priključka ili Bluetootha
Trajanje baterije: do 36 mjeseci
Jamstvo: 24 mjeseca
Sadržaj kutije: Tipkovnica, 2 ugrađene AA baterije, USB dongle, dokumentacija
Cijena: 54.99 EUR / 414,32 kn
Viđeno u: links.hr

 

Logitech Signature K650

 

Logitech MX Keys S

ZA: Ako ste napredni poslovni korisnik i nije vam dovoljna sposobnost Signature K650 da se spoji na praktički svaki dostupni operativni sustav, već vam treba mogućnost spajanja na više uređaja istovremeno, isto kao i fluidnu tranziciju s jednog na drugi pri korištenju, MX Keys S bežična tipkovnica mogla bi biti prigodna alternativa za vas.
MX Keys S može se spojiti na tri uređaja istovremeno, a uz sve moguće kombinacije znakova koje možete proizvesti s njom, ona vam pokazuje i tipke personalizirane za Windows i Mac operativne sustave kako ne bi došlo do konfuzije pri tranziciji s jednog sustava na drugi.
Kvaliteta izrade je vrlo dobra i osjećaj tipki pod prstima je izrazito ugodan. Nadalje, u moru tipkovnica s polovičnim Enter tipkama, cjeloviti Enter je definitivno još jedan plus pri tipkanju. Tijelo tipkovnice izrađeno je od aluminija, što ostavlja premium dojam, kao i dvije boje koje su dostupne s ovom verzijom tipkovnice, pogotovo tzv. Graphite tamnosiva.
Značajka koja nas se najviše dojmila je senzor za detekciju prilaska ruku koji pali pozadinsko osvjetljenje tipkovnice – funkciju koja je postala neophodna za svakog ozbiljnijeg korisnika, pogotovo onog koji se navikao na Mac sustav.
PROTIV: Nema nožice za podešavanje visine sa stražnje strane tipkovnice.
Dimenzije: 131.6 x 430.2 x 20.5 mm / 810 g
Način povezivanja: Bežično putem USB kabla ili Bluetootha
Trajanje baterije: do 36 mjeseci
Jamstvo: 24 mjeseca
Sadržaj kutije: Tipkovnica, USB dongle, USB-C kabel za punjenje, dokumentacija
Cijena: 119.99 EUR / 904,06 kn
Viđeno u: links.hr

 

Logitech MX Keys S 1

(Stranica 1 od 9)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 9)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Palac Gore za kupnju - ljetni specijal - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.