Stari Android uređaj kao nadzorna kamera - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Stari Android uređaj kao nadzorna kamera

Stari Android uređaj kao nadzorna kamera

Kako stari Android uređaj pretvoriti u nadzornu kameru?

Ne želite li znatiželjne oči/prste u blizini određenih dijelova vaše kuće ili stana, a ne namjeravate trošiti veliku lovu na ugradnju sigurnosnih sustava, evo kako to možete učiniti pomoću starog Android uređaja.


Postavljanje sigurnosnog sustava u kuću ili stan danas je već "stara stvar". Solidan sigurnosni sustav možete imati i s IP web kamerom, no želite li ipak nešto sofisticiranije trebat će vam i značajniji financijski ulog. Ako pak niste toliko zahtjevni, negdje u vašoj kući; točnije tamo na onoj prašnjavoj polici (ili kod punice) već postoji rješenje koje možete pretvoriti u nadzornu kameru, a to je vaš stari Android uređaj.

Kako? Zapravo vrlo jednostavno. Danas na Play trgovini postoje aplikacije za apsolutno sve namjene, a ukoliko postoji neka aplikacija koja vaš uređaj može pretvoriti u IP web kameru praktički imate rješenje. Srećom, upravo takvo rješenje postoji i u potpunosti je besplatno te donosi sve najvažnije značajke potrebne za solidan "uradi sam" nadzorni sustav. Evo i kako.

1. Na Play trgovini pronađite aplikaciju “Salient Eye” te ju preuzmite i instalirajte.

1

2. Pokrenite Salient Eye, a u gornjem lijevom kutu sučelja otvorite izbornik i pronađite postavke.

2

3. U postavkama ćete pronaći razne opcije, a prva koja će vas interesirati jest “Kamera”. Imate li prednju i stražnju kameru, u opcijama možete odabrati koju će od njih dvije aplikacija koristiti. Prednja kamera je uglavnom nešto slabije kvalitete pa se kao logično rješenje nameće korištenje stražnje kamere.

3

4. Nakon što ste to riješili, postavite email. Salient Eye, naime ne funkcionira kao standardna IP kamera već će kamerom uhvatiti niz fotki koje će vam zatim poslati na email.

4

5. Želite li dodatan sloj sigurnosti možete postaviti i SMS. I na email i na SMS stići će vam link na kojem možete pogledati “snapshotove” sumnjivca koji se smucao u blizini kamere.

5

6. Sada se vratite u glavno sučelje, Android uređaj postavite na željeno mjesto i pritisnite veliki zeleni gumb. Time ćete pokrenuti Salient Eye, kojemu treba 20 sekundi da se “naoruža”. Imajte na umu doduše da je Salient Eye izuzetno osjetljiv te stoga nemojte stajati u blizini unutar tih 20 sekunda.

6

7. Nakon što ste postavili Salient Eye te ukoliko je netko uhvaćen, na email i SMS će vam stići notifikacija o “otkrivenom pokretu”.
Unutar notifikacije nalazit će se link na kojemu možete vidjeti fotografije tog mutikaše.

7


To je generalno to. Salient Eye nudi i neka Pro svojstva (uz plaćanje). Primjerice, ukoliko uhvati pokret, aktivirat će se bljeskalica na kameri te možete podešavati trajanje i zvuk zvonjave alarma uslijed hvatanja pokreta. Srećom, sva najvažnija svojstva su besplatna pa ćete tako dobiti obavijest SMS porukom ako je u kući nestalo mreže ili ukoliko je došlo do prekida napajanja. Naravno, da bi vaš Android uređaj funkcionirao kao sigurnosni sustav mora biti stalno spojen na napajanje te posjedovati SIM karticu (kako bi slao SMS), odnosno da je povezan na internet kako bi poslao email.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Stari Android uređaj kao nadzorna kamera - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.