Panasonic predstavio dva nova Lumix fotoaparata - 3.5 out of 5 based on 4 votes
Panasonic predstavio dva nova Lumix fotoaparata

Panasonic predstavio dva nova Lumix fotoaparata

Dva nova modela Lumix linije dočekala su svijetlo dana te pokušavaju pokriti različite segmente. Riječ je o modelima GX9 i DMC-TZ200 koji izlaze sredinom ožujka.

 

GX9

 GX9 bi trebala biti nova verzija GX8 modela te za razliku od osmice, novi ima stabilizaciju na pet osi, LCD display i viewfinder sada imaju višu rezoluciju. Ovaj model dolazi i sa integriranim flashom i Bluetooth konekcijom te više nema Low Pass Filter. 

Od ostalih specifikacija, tu su 20,3 megapikselni "Four-thirds" senzor, autofokus radi na bazi detekcije kontrasta, burst slikanje je moguće brzinom od 6 fpsa, te naravno podržava 4K snimanje brzinom od 30 FPSa.

Lumiks GX9

Nešto je manji od svog prethodnika, no zato gubi i otpornost na različite vremenske uvjete, te baterija traje malo kraće. Korištenjem naprednih postavki za štednju baterije, možete ju razvući na do 900 okidanja prema Panasonicovim tvrdnjama. 

 

 DMC-TZ200

Drugi primjerak opisuje se kao savršen za one koji fotoaparat žele ponjeti na putovanja jer svojim malenim dimenzijama ne predstavlja problem kod nošenja, a leće imaju mogućnost zumiranja do 15 puta. Zoom range je impresivnih 24 - 360 mm ekvival. F3.3-6.4 zumiranja. TZ200 koristi 20,1 megapikselni senzor od jednog inča, elektronički viewfinder sada ima 2.33M točaka, za razliku od prethodnih 1.7M te sada ima i Macro način snimanja od 3 centimetra kao i 1080p-120fps način snimanja. Naravno podržava i standardni 4K / 30 fps način snimanja.

 

Lumiks TZ200

Za konekciju, tu su WiFi i Bluetooth koji bi trebali trošiti malo energije. Fotoaparatom se upravlja i 3 inčnim touchscreenom.

Što se baterije tiče, CIPA standard ju stavlja na 370 fotki.

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic predstavio dva nova Lumix fotoaparata - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.