Samsung i službeno opozvao Galaxy Note 7 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Samsung i službeno opozvao Galaxy Note 7

Samsung i službeno opozvao Galaxy Note 7

Službeno je, Samsung je danas opozvao svoj smartphone uređaj Galaxy Note 7, te svim korisnicima poručio da ga prestanu koristiti. Je li ovo i konačan kraj Note serije?

 

Update:

Kako kolege s Mobil.hr javljaju, u službenom Samsungovom priopćenju od svih vlasnika Note7, bilo prvog ili naknadno zamijenjenog se traži da odmah prestanu koristiti telefon te nude da ga zamijene za novi Galaxy S7 ili Galaxy S7 edge odnosno mogu dobiti povrat novca na mjestu gdje su ga kupili. Ukoliko se korisnici odluče za zamjenu za S7 ili S7 edge, refundirat će im se razlika u novcu jer je Note7 skuplji od spomenutog dvojca, a dobit će i dodatnih 25 američkih dolara za potrošiti na prodajnom mjestu gdje su kupili telefon.

Ovo donekle jest šokantan ishod, no obzirom na događaje koji su se izredali posljednjih tjedana, kao i na zabranu uporabe uređaja u zrakoplovima nekih aviokompanija, ovo je očito bilo neizbježno.

Naravno, naposljetku se postavlja glavno pitanje, je li ovo i kraj za Note seriju uređaja?

Originalni članak:

Izgleda da je u Samsungu voda došla do grla, obzirom da su i zamjenski uređaji također podložni eksploziji, odnosno samozapaljenju baterije.

Kako tvrdi korejska web stranica Yonhap News, Samsung je "privremeno stopirao" proizvodnju Galaxy Note 7 pametnog telefona, a taj navod stiže od neimenovanog dobavljača Samsungovih uređaja.

"Stopiranje proizvodnje došlo je u kolaboraciji s regulatorima za sigurnost kupaca u Južnoj Koreji, SAD-u i Kini. Ova mjera uključuje Samsungovu tvornicu u Vijentamu odgovornu za globalne isporuke Galaxy Note 7 uređaja", navodi Yonhap News.

samsung galaxy note7 eksplozija

Izvor: Reddit.com/Crushader

Posljednje vijesti također potvrđuju kako su i zamjenski modeli Samsungovog problematičnog telefona podložni samozapaljenju baterije. Četiri najveća telekomunikacijska operatera u SAD-u stopirala su prodaju uređaja, a kako The Verge javlja, i australska Telstra stopira isporuku zamjenskih Galaxy Note 7.

Ostaje za vidjeti koliko će Galaxy Note 7 naštetiti Samsungovom statusu na tržištu, kao i je li ovo i konačni kraj Note branda.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung i službeno opozvao Galaxy Note 7 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.