Asusova "ledena" grafička kartica Strix 980 Ti ima vodeno hlađenje

Asusova "ledena" grafička kartica Strix 980 Ti ima vodeno hlađenje

Tajvanski ASUS predstavio je novu GeForce GTX 980 Ti STRIX Gaming Ice grafičku karticu sa solucijom za vodeno hlađenje.

Ni svega par dana nakon što je predstavio VivoMini računala, ASUS sada predstavlja novu grafičku karticu iz STRIX serije s vodenim hlađenjem. GeForce GTX 980 Ti Gaming Ice kartica namijenjena je entuzijastima, dolazeći s cijelim vodnim blokom koji je napravio Bitspower.

Što se tiče specifikacija, jezgra sadrži 2816 CUDA jezgri, a bazni takt mu je 1216 MHz s boostom do 1317 MHz. Posjeduje i drugi alternativni način zvan gaming mod gdje mu je bazni takt 1190 MHz, a boost način 1291 MHz. Kartica traži 8-pinski konektor za svoj rad.

Memorija mu iznosi 6 GB GDDR5 s frekvencijom rada na 7200 MHz. GTX 980 Ti koristi dual slot dizajn i vodeni blok, a prisutan je i STRIX gaming logo na prednjoj strani s akrilnim prozorom. Logo se osvjetljava prilikom rada kartice, a isto osvjetljenje prisutno je i na rubovima vodenog bloka, koje je konfigurabilno u više boja. Stražnja strana kartice ima backplate s kompanijinim GPU Fortifierom koji otpušta pritisak s GPU-a.

Podržava jedan port za DVI-I i HDMI 2.0. Koristi SAP II Super Alloy Power dizajn kojim se povećava stabilnost, učinkovitost i manju potrošnju energije. Službena stranica navodi kako stvara dva puta manje buke na maksimalnom radu, dok je hlađenje poboljšano za 20 posto.

Dodatne podržane opcije su adaptivni V-Sync (brži frame rate), SLI, 3D vision surround i GPU Boost 2.0. Cijena ovog modela stoji 899 dolara (oko 6.173 kn), što je 150 dolara više nego stock verzija.

Nove Nvdijine grafičke kartice bazirane na Pascalu očekuju se na GTC 2016. u svibnju. Našu recenziju Strix GTX 960 kartice možete pročitati ovdje

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asusova

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.