Samsung počeo masovnu proizvodnju prvih industrijskih 128 GB DDR4 modula

Samsung počeo masovnu proizvodnju prvih industrijskih 128 GB DDR4 modula

Južnokorejski elektronički gigant Samsung objavio je kako je počeo s masovnom proizvodnjom double data rate-4 (DDR4) memorije za poslovne servere i podatkovne centre.

Ovo se nastavlja na njihov prvi 3D TSV DDR4 DRAM od 64GB koji je nastao 2014. godine. Rađena je pomoću njihovog registriranog TSV ("through silicon via") dual inline memorijskog modula. Ova tehnologija pakiranja čipova, prema riječima kompanije, omogućava puno više kapacitete memorije, zajedno s boljom energetskom učinkovitošću i brzinom. 

Tako su predstavili novi TSV DRAM modul od 128 GB, koji donosi najveći kapacitet i energetsku učinkovitost od bilo kojeg DRAM modula danas, navodi službeno izvješće128GB TSV DDR4 RDIMM sastoji se od 144 DDR4 čipova, složenih u 36 4 GB DRAM paketa. Svaki od njih ima četiri 20nm čipove ugrađene pomoću TSV tehnologije.

Rađen za servere i podatkovne centre, ova memorija može dostići brzinu do 2,400 Mbps i imati 50 posto manju potrošnju, u odnosu na prijašnje najveće DRAM module od 64 GB.

Najavili su i izdavanje cijele linije novih TSV DRAM modula u sljedećih nekoliko tjedana, uključujući i 128 GB LRDIMM-ove. Objavili su i kako rade na modulima namijenjenim poslovnim serverima koji će imati brzinu transfera podataka do 2,667 Mbps i 3,200 Mbps.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung počeo masovnu proizvodnju prvih industrijskih 128 GB DDR4 modula - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.