Glasina: Sony radi na novoj verziji Playstationa 4 sposobnim za 4K igre

Glasina: Sony radi na novoj verziji Playstationa 4 sposobnim za 4K igre

Sony radi na novoj verziji svoje zadnje konzole koja će imati veću grafičku snagu i igre sposobne za rad za 4K rezoluciju, navodi glasina.

Ovu informaciju prenio je Kotaku citirajući dobivene develeporske izvore. Za sada se ne znaju detalji oko toga da li će postojeći korisnici moći ažurirati konzolu na bolju verziju ili će morati kupovati novi uređaj.

Kotaku citira razgovor developera sa Sonyem, navodeći kako će nova verzija (nazvan još i PS4.5) uključivati jači GPU koji će moći pokretati igre u 4K rezoluciji te povećati snagu za što bolje iskustvo Playstation VR igara. PSVR je prošli tjedan najavljen po cijeni od 399 eura (iako je to zapravo osnovni model, bez kontrolera i kamere). Prava cijena sa svim dodacima iznosila oko 550 dolara. S novom verzijom mogli bi vrlo uspješno parirati i VR headsetovima koji zahtijevaju snažno računalo za rad.

Ime PS4.5 još uvijek nije službeno potvrđeno, a jedan od developera navodi i izraz PS4K, što ne bi bilo loše jer bi se već u kratkom i jednostavnom nazivu znalo o kojem modelu se radi i da ima podršku za 4K rezoluciju.

Današnja konzola ima mogućnost za 4K slike i video, ali ne i igre. S ovom verzijom, to bi postalo moguće. Trenutni standard njihovih igara i konkurentskih konzola stoji na 1080p rezoluciji, što je oko 4 puta manje nego 4K rezolucija. Sama kompanija izjavila je kako ne može komentirati glasine i spekulacije, ne opovrgavajući niti priznavajući glasinu.

Mnogo se pitanja postavlja, poput toga da li će Sony snizit cijenu PS4 kad izađe ova verzija, da li će neke igre samo podržavat PS4.5 itd.
Za sada nema nikakvih informacija o cijeni ili izlasku nove verzije konzole. Pošto je PS4 spušten na 350 dolara, nagađa se kako bi cijena mogla biti oko 400 dolara.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Glasina: Sony radi na novoj verziji Playstationa 4 sposobnim za 4K igre - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.