Recenzija softvera: PC Cleaner 9

Recenzija softvera: PC Cleaner 9

Proljetno čišćenje

„Zdravlje“ računala bitno je kako biste iz njega izvukli maksimalne performanse, čak i kad već ima utakmica u nogama.

Svako se proljeće posvećujemo osvježavanju računala. Baš kao što čistimo garažu, tako je bitno počistiti disk od nepotrebnog zakrčenja i dati računalu novi polet. Iako računala danas imaju performanse zbog kojih ih možete koristiti godinama bez većih nadogradnja, a OS je stabilniji no ikad, nije naodmet svako toliko posvetiti se softverskom održavanju. Ove smo godine odabrali PC Cleaner, koji za 2024. izlazi u devetom, nadograđenom izdanju.

Jedna od ključnih prednosti je izuzetna lakoća korištenja. Većini će korisnika biti dovoljno samo skenirati računalo i pokrenuti brisanje svega što program pronađe, a da nije potrebno za buduće korištenje. Tu su razne nepotrebne datoteke, ostaci internetskog pretraživanja, zapisi u registru, povijest nadogradnje računala, kanta za smeće i drugo. U samo dva klika, svega toga se možete riješiti.

PC Cleaner je nakon čišćenja ostavio računalo stabilnim, pa nije izbrisao ništa što nije trebao. Ipak, ako mu u potpunosti ne vjerujete, možete odznačiti kategoriju koju ne želite brisati ili pak pojedinačnu datoteku. Osim automatskog brisanja, program nudi mnoštvo dodatnih alata, poput pronalaska duplikata, brisanja ekstenzija za preglednike na jednom mjestu, upravljanja programima koji se podižu s OS-om, optimizacijskih alata za popravak Windowsa i brojne druge, koji su uobičajeni za ovaj tip programa, ali rijetko ih sve pronalazimo na istom mjestu.

Koristite li većinu koju nudi, program omogućava značajno poboljšavanje performansi računala. Ono što valja napomenuti jest da sve ove značajke možete koristiti kroz probni period u roku od sedam dana, nakon čega morate uzeti mjesečnu ili godišnju pretplatu za nastavak korištenja. Radi se o kvalitetnom alatu u koji se isplati uložiti ako vaše računalo već pokazuje znakove starenja.

 

pc-cleaner.jpg

Verzije: Napredniji alati su zaključani iza Pro inačice

 

tablica-pc-cleaner.jpg

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Recenzija softvera: PC Cleaner 9 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.