Prva 3D sferična VR kamera od 360 stupnjeva, Vuze, otvorena za prednarudžbu

Prva 3D sferična VR kamera od 360 stupnjeva, Vuze, otvorena za prednarudžbu

VR ove godine doživljava pravi boom, s velikom količinom VR uređaja, ali i dodataka.

Nakon što je nedavno objavljeno da VR periferija za noge, 3DRudder, kreće u isporuku, sada je još jedan gadget bliže izlasku.

HumanEyes Technology stvorio je kameru koja je cijenom prihvatljivija za korisnike, za razliku od Nokijine OZO, Googleovog Jumpa i ostalih kamera. Kompanija je tako stvorila Vuze, kameru koja dođe svega 799 dolara (oko 4.612 kn). Posjeduje osam Full HD kamera, sa sposobnošću generiranja 4K rezolucije pri 30 fps-a. Kompaktnog je i laganog dizajna, dolazeći u četiri različite boje: žuta, plava, crvena, crna. Vidno polje je 180 x 120, dok je za sferični dio 360 x 180 stupnjeva. Za pitanje pohrane tu je microSD kartica. Sadrži i rad na pritisak jedne tipke, te daljinsko upravljanje putem aplikacije za Android i iOS.

Life style page Yellow

Uz nju dolazi i softver Vuze Studio, s "Adaptive Blending" tehnologijom, kojim se olakšava rad korisniku jer spaja uhvaćene slike i videoisječke. Može se još i editirati i kreirati 3D efekti. Kad se završi editiranje, moguće ga je staviti na internet i podijeliti sa svijetom na servisima poput Youtube.

Vuze kamera 1

U jednom kitu, osim kamere i softvera, dobiva se i bežični VR headset koji je kompatibilan s bilo kojim smartfonom. U paketu je uključen i stalak, USB kabel, jamstvo, priručnik itd. Težina mu je 250 grama.

Homido1 site

Spreman je za prednarudžbu na njihovoj službenoj stranici. Prve pošiljke se očekuju u jesen ove godine.

Neke videoisječke u 360 stupnjeva u 2D i 3D načinu možete pogledati na Vuze Showroom stranici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prva 3D sferična VR kamera od 360 stupnjeva, Vuze, otvorena za prednarudžbu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.