V platforma omogućava pristup web-baziranim alatima i aplikacijama unutar VR HMD-a

V platforma omogućava pristup web-baziranim alatima i aplikacijama unutar VR HMD-a

VR hardver polako pristiže na tržište, a s njim i razna softverska rješenja za bolje i brže mogućnosti VR-a.

Među softverskim rješenjima poput IKEA programa za razgledavanje kuhinje u VR-u koja je besplatno dostupna na Steamu, sada se pojavila i nova platforma koja bitno olakšava funkcioniranje VR-a. Problem kod današnjih HMD-ova je to što korisnik može npr. pustiti glazbu u pozadini VR igre, no da bi promijenio glazbu korisnik mora skinuti HMD i napraviti promjenu. Ne može se recimo pustiti i videoisječak sa strane igre itd.

V platforma koja je nastala od istoimene kompanije omogućuje korisniku rješavanje tog problema, jer mu daje pristup alatima za web i aplikacije unutar samog HMD-a, što eliminira potrebu za skidanjem. Platforma podržava servise poput YouTubea, Twittera, Skypea i ostalih internetskih stranica. Podržane su i druge web-bazirane aplikacije koje se mogu staviti. Tako se na primjer unutar same igre može pokrenuti Soundcloud koji će pustiti pjesmu, ili otvoriti aplikaciju za pisanje prilikom igranja, što je korisno i praktično za recenzente igara.

V kompanija će lansirati platformu u beta izdanju u lipnju. Prvotno će doći isključivo za Rift headset, a nešto kasnije biti će dostupna i za Vive. Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje u beta programu mogu se prijaviti na sljedećoj poveznici.

Paralelno s tim, Valve je ažurirao svoj SteamVR, uvodeći opciju emitiranja (broadcasting) sa standardne Steam platforme na VR. Ovim se omogućuje emitiranje igre prilikom igranja VR igre.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

V platforma omogućava pristup web-baziranim alatima i aplikacijama unutar VR HMD-a - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.