Izvor: službeni video

Canon proširuje svoju Powershot G seriju premium fotoaparata

Canon je predstavio dva nova fotoaparata vrhunskih specifikacija, G5 X i G9 X. Ove kamere posjeduju 20.2-megapikselne CMOS senzore, Digic 6 slikovni procesor i ISO do 25,600.

Razlike između dva modela vidljive su u nekim malim detaljima, kao što je 3x optički zoom za G9 X dok 5-ica X verzije ima 4.2 x optički zoom. Tako fotoaparat G5 X ima ugrađeni elektronički ekran za pretraživanje i LCD ekran od 3 inča, dok verzija 9 dolazi s fiksnim ekranom i bez EVF-a (elektroničkog pretraživača). Također, fotoaparat G9 X je lakši od "kolege", težina mu je 209 grama, dok je G5 X težak 370 grama.

G5 X 1

Dolaze i s HS sustavom koji omogućava bolje i kvalitetnije slike, bez obzira na slabe uvjete svjetla, navodi službena stranica.
Omogućava stanadrne funckije kao što su snimanje 1080p videa do 60 sličica u sekundi, snimanje RAW datoteka i potpuni pristup manulanim kontrolama.

Oba dva imaju Wi-Fi i NFC konekciju i poboljšani Star mode, za zaljubljenike u slikanje zvijezda. Najavljeno je da dolaze u studenom ove godine, po cijeni od 799 američkih dolara (oko 5386 kn) za G5 X, te od 529 dolara (oko 3565 kn) za G9 X.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Canon proširuje svoju Powershot G seriju premium fotoaparata - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.